
انتظار یک ماشین پرنده را نداشته باشید
کارگردان تابور اولین فیلم علمی – تخیلی گروه هنر و تجربه
وحید وکیلی فر که دومین فیلم بلند او با نام «تابور» یک هفته از اکرانش در گروه هنر و تجربه می گذرد فضای فیلمش را فضای علمی – تخیلی توصیف می کند و می گوید : « این فیلم نوع دیگری از فضای علمی- تخیلی است که در اندیشه و ارتباط تماتیک است. این فیلم تا کنون در جشنواره های بین المللی زیادی حضور داشته و در کشورهای دیگر این فیلم را با ذهن بازتری به عنوان فیلم علمی- تخیلی می پذیرند و امیدوارم تماشاچی ایرانی نیز با آن ارتباط برقرار کند. اما انتظار یک ماشین پرنده را در فیلم نداشته باشید».
این فیلم که جوایز متعدد جهانی را دریافت کرده است و سرانجام توانسته در گروه هنر و تجربه اکران شود، درباره تشکیل این گروه سینمای می گوید: «تشکیل این گروه سینمایی یکی از اقدامات اساسی وزارت ارشاد بود، چرا که سالها بزرگان سینما از این نعمت محروم بودند و کسانی که در سینمای مستقل کار می کنند نیاز به دیده شدن دارند».
او ادامه داد: «خوشحالم که این فرصت تاریخی مصادف شده است با دوران فیلم سازی ما و نسل جوانی که نیازمند این است تا اثارش را طیف بیشتری از مخاطبان ببینند و این اتفاق که از زمان کوتاه شکل گیری گروه سینمای هنر و تجربه، مخاطبان استقبال بسیار خوبی از فیلم های این گروه کرده اند دلگرم کننده است و نشان می دهد که این طرح در طولانی مدت تاثیراتش را خواهد گذاشت».
وکیلی فر درباره حضور فیلم«تابور»در این گروه سینمایی نیز گفت: «این فیلم در فرم و روایت کاملا تجربی ساخته شده است و در ایران چنین کاری کمتر تجربه شده است. نگاه رئالیستی در این فیلم وجود ندارد. ژانر فیلم علمی – تخیلی است اما نه بصورت مطلق، تنها به لحاظ فضای بصری و حس و حال اینگونه است».
کارگردان فیلم«تابور»ادامه می دهد: «با اینکه این فیلم بارها در جشنواره های مختلف دیده شده است، اما با حضور در این گروه سینمایی احساس می کنم به بار نشسته است. جای قدردانی از مدیرانی دارد که به تشکیل این گروه سینمایی کمک کردند».
او در پایان گفت: «آن دسته از تماشاچیانی که در خانه هایشان می نشینند و بهترین فیلم های روز دنیا را نگاه می کنند، این زحمت را بکشند و قدمی برای فیلم سازان مستقل کشورشان بردارند و به دیدن فیلم های گروه سینمای هنر و تجربه بیایند و فیلم های فیلم سازان مستقل را ببینند. این سینما شاید در آینده ای نه چندان دور چشم و چراغ و نقطه عطفی در فرهنگ این کشور باشد».
این فیلم در جشنوارههای روتردام، ادینبورگ، ترایبکا، تسالونیکی، بوسان، مونترال، پاریس، کلن، ریو دو ژانیرو، کپنهاک، هنگ کنگ، مراکش، دوویل ، دبی، ساین دو نت پاریس، مومبای، ماناکی قبرس، زاگورای مراکش، «دو نت» پاریس شرکت کرده است. فیلم داستان پرسه شبانه مردی در تهران مالیخولیایی و مدرن را روایت میکند که بدنش به امواج ویرانگر الکترومغناطیس واکنش نشان میدهد و او اکنون در یک فضای آخر الزمانی و انتزاعی سعی دارد به شکلی غیرمعمول از وجودش محافظت کند.
تابور روز ۵ آبان ساعت ۲۱ در موزه سینما و آزادی ، روز ۷ آبان ساعت ۱۳ پردیس آزادی، ساعت ۱۵ در سینما هویزه مشهد و ساعت ۱۶ در پردیس کورش و خانه هنرمندان نشان داده می شود . همین طور روز ۹ آبان ساعت ۱۷ در موزه سینما و روز ۱۰ آبان ساعت ۱۹ در پردیس آزادی و سینما هویزه مشهد و ساعت ۲۰ در کورش و خانه هنرمندان اکران دارد .