
نشست نقد و بررسی فیلم از تهران تا بهشت برگزار شد
اعتراض به تهیه کننده ای که سینمای “هنر و تجربه” را شارلاتانیزم دانسته بود
اعتراض به تهیه کننده ای که سینمای هنر وتجربه را شارلاتانیزم دانسته بود.
ابوالفضل صفاری کارگردان فیلم از تهران تا بهشت با انتقاد از اظهارات یکی از تهیه کنندگان سینمای ایران که تشکیل گروه هنر و تجربه را بر اساس شارلاتانیزم دانسته است گفت : فیلمسازان سینمای مستقل شارلاتان هستند یا کسانی که فیلمهایشان را پلان به پلان از روی فیلمهای قدیمی یا فیلمهای خارجی کپی می کنند .
به گزارش روابط عمومی گروه هنر و تجربه ، ابوالفضل صفاری که در نشست نقد و بررسی فیلم از تهران تا بهشت در خانه هنرمندان سخن می گفت افزود : متاسفانه بسیاری از سینماگران مستقل در ایران با سختی های فراوانی فیلم می سازند و با فشارهای فراوانی مواجه اند .
صفاری در ادامه اظهارات خود عنوان کرد : با برخوردهای بد و نامناسبی که با ما فیلمسازان می شود واقعا قصد مهاجرت از ایران را داشتم ولی امروز که به این جلسه آمدم و بازخوردهای بسیار خوبی از تماشاگران و حاضران در جلسه دیدم نظرم عوض شد .
او در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد : بدنه سینمای ایران کهنه شده است و برای نو شدن بدنه سینمای ایران نیاز به فیلمسازانی چون محسن امیر یوسفی ،رضادرمیشیان ،علی زمانی عصمتی و …داریم وتا اجازه ندهند که این فیلمسازان کار نکنند ما به جایی نمی رسیم .
کارگردان فیلم از تهران تا بهشت گفت : ما چون جزو هیچ باندی نیستیم هر بلایی دوست دارند سر ما می آورند . هم اکنون تنها امید ما به گروه هنر و تجربه است . گروه هنر و تجربه این فضا را به وجود آورده است که ما در اینجا بنشینیم و با هم بحث کنیم .
او تاکید کرد : متاسفانه در سالهای گذشته مخاطبی که به سینمای رخشان بنی اعتماد ،امیر نادری ،داریوش مهرجویی و….علاقه داشت را از سینما فراری دادند و من امیدوارم که این مخاطب باتشکیل گروه هنر و تجربه باز به سینما برگردد.
ابوالفضل صفاری گفت : در ده سال اخیر سینمای طنز و مبتذلی را وارد سینما کردند که باعث شد فیلمسازانی که نگاه متفاوتی داشتند لطمه بخورند .سینمایی مثل بایرام فضلی ،سینمای محسن امیر یوسفی ،سینمای علی محمد قاسمی و..در سالهای اخیر هر سینمایی که متفاوت ومستقل بوده با مشکلات فراوانی مواجه شده است .
این کارگردان سینمای ایران دربخش دیگری از اظهارات خودبا انتقاد ازبرخی منتقدان سینمایی گفت : در حالی که فیلم من هفده دقیقه سانسور شده است برخی منتقدان با ادبیات نامناسبی درباره فیلم من نوشته اند ؟ آیا شما نمی دانید که پایان فیلم من سانسور شده است؟
او ادامه اداد: بیایید نقدهایی که منتقدان ورایتی درباره این فیلم نوشته اند و نقدهایی که منتقدان داخلی درباره این فیلم نوشته اند را با هم مقایسه کنید . منتقدان ورایتی از این فیلم ستایش کرده اند ومنتقدان داخلی به این فیلم حمله .
علی علایی منتقد سینما که در جلسه حضور داشت در پاسخ به اظهارات ابوالفضل صفاری گفت : نقد یک امر نسبی است . ما مواردی داشته ایم که یک منتقد معتبر یک فیلم را شاهکار دانسته و منتقد معتبر دیگری آن را افتضاح خوانده است .
علی علایی در ادامه گفت :فیلم از تهران تابهشت در بحث نمادها و سمبلها دچار سوئ تفاهم شد و سانسور این فیلم باعث انتشار برخی نقدها و در نهایت دلخوری کارگردان شد .
این منتقد سینما دربخش دیگری از اظهارات خود گفت :یک فیلم مستقل باید در تفکر مستقل باشد.فیلم از تهران تا بهشت فیلمی است که بر خلاف جریانات روز ساخته شده است و در حالی که تعدادی از فیلمهای سینمای ایران شبیه فیلمهای فرهادی یا کیارستمی شده اند این فیلم شبیه فیلمهای کیارستمی ویا فرهادی نیست .
یونس صباحی مدیر تولید این فیلم نیز در اظهاراتی عنوان داشت :سینمای ایران دشواری های فراوانی دارد و فیلمسازان مستقل با مشکلات فراوانی مواجه هستند .آنها برای ادامه فعالیت خود نیاز مند حمایت رسانه ها ،منتقدان ومسئولان هستند .در ساخت این فیلم ما مشکلات فراوانی داشتیم و کار کردن در کویر خیلی سخت بود .
سلیمی طراح صحنه این فیلم گفت :از هنگام نوشتن فیلمنامه به دنبال این بودیم که فضای خاصی را بسازیم و فضاهای فیلم کا ملا ساخته شده است و حتی ریل موجود درفیلم هم ساخته شده .
او با انتقاد از وضعیت طراحی صحنه در سینمای ایران گفت :هم اکنون طراحی صحنه در حد کارگرصحنه است وطراحی صحنه در سینمای ما خیلی سطح پایین شده است.
علی زمانی عصمتی کارگردان سینما نیز از جمله کسانی بود که دراین برنامه حضور داشت و با انتقاد از وضعیت سینمای مستقل گفت :فیلمسازان مستقل در همه جای دنیا بر خلاف جریان آب شنا می کنند و این کار سختی است .در سینمای ایران هم سینماگران مستقل چندان به رسمیت شناخته نمی شود.
اجرای این برنامه را هومن اشکبوس برعهده داشت .
عکاس: میلاد بهشتی