هنر و تجربه: رسانه های امروز (سه شنبه ۱۴ بهمن) به فیلم هایی که در گروه هنر و تجربه اکران شده اند و یا در بخش هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر به نمایش در می آیند،پرداخته اند که کوتاه آن ها را مرور می کنیم.

– فیلم«جینگو» ساخته تورج اصلانی از یک ماه پیش در گروه هنر وتجربه اکران شده و طی این مدت بازتاب های زیادی در رسانه ها داشته است. روزنامه شرق امروز(سه شنبه ۱۴بهمن) گفت و گوی فرانک آرتا با تورج اصلانی را منتشر کرده است. اصلانی در بخشی از این گفت و گو در جواب سوال آرتا مبنی بر این که ساخته شدن جینگو را محصول چه شرایطی می دانید، گفته است: «باور من این است که اینجا ریشه دارم و اینجا باید ثمر دهم. اگر هم هجرتی می‌کنم و دور دنیا را می‌گردم باید به همین‌جا برگردم و ثمرم اینجا باشد. آدم‌ هایی که از این ریشه پرستاری می‌ کنند؛ اول پدر و مادر و خانواده ‌ام، ‌بعد هم‌ محله‌ای‌ ها و همشهری‌ هایم و بعد مردم مملکتم هستند. این ها از این درختی که کاشته شده سهم دارند. در آن شرایط دوربین را روشن کردم و مشاهداتم را در تهران گرفتم. «جینگو» برای من برون‌ ریزی مقطعی بود و سعی کردم ثمر هم بدهم. حال این ثمر نه گیلاس است و نه زردآلو، اما در عین حال، ‌همه طعمی دارد. میکس چند میوه است. درخت ‌فیلم من یعنی «جینگو»، محصولش طعم چند گانه دارد. شاید فیلم دومم طعم خالص‌ تری بگیرد. ته همه این ها این است که فلسفه نگاه من به جهان این است که خیام‌ وار به زندگی نگاه ‌کنم. در انتهای فیلم هم می‌گویم «بی‌خیال». اگر بی‌خیال نشویم نگرانی‌ها زیر پوست به عفونت چرکین تبدیل می‌شود. اگر بی‌ خیال نشویم همه نسبت به هم گارد می ‌گیریم و تبدیل به دوست و دشمن می‌ شویم. همان چیزی که در جامعه ما باب شده و امیدوارم روز‌به‌روز کمتر شود.»
اصلانی در قسمتی دیگر از این مصاحبه از بازتاب های فیلم خود می گوید: «به نظرم جینگو در بازتاب‌هایی که دیده‌ام فردی نبوده چون از جمعی صحبت می‌کنم که همه در آن قرار گرفته‌ایم و در کلانشهری مانند تهران زندگی می‌کنیم. چیزهای مشترک بسیاری را می‌شناسیم و تیترهای مشترکی به‌عنوان شهروندان یک شهر داریم. ارتباط میان این سوتیترها باعث می‌شود بعد از آن برون‌ریزی، مخاطبم را پیدا کنم.»

– روزنامه مردم سالاری نیز در شماره امروز (سه شنبه ۱۴بهمن) مصاحبه ای با کارگردان فیلم بوفالو که در جشنواره فیلم فجر اکران شده، انجام داده است. در این مصاحبه کاوه سجادی حسینی به فیلم دیگر خود به نام «شب، بیرون» اشاره می کند که از اسفند ماه در گروه هنر و تجربه اکران می شود: « فیلم شب،بیرون قرار است اوایل اسفند در گروه هنر و تجربه اکران بشود و ایده اولیه‌اش هم که بر‌اساس یکی از فیلم‌ های تارکوفسکی به نام «آینه» یک سکانس آتش‌سوزی دارد که خانه‌ای می‌سوزد و این در ذهن من ماند‌، البته این در فیلم خیلی کمرنگ است ولی در کل ایده اصلی از آنجا می‌آید و آرام آرام شخصیت‌ها آمدند و تلاش می‌کردیم که فیلمی خارج از تهران و خارج از فضای آپارتمان بسازم چون فیلم قبلی‌ام همه‌اش در تهران بود و در این فیلم خواستم کمی ریسک را تجربه کنم. ‌ آدم تجربه‌گرایی هستم و همیشه چوب این تجربه گرایی را هم خورده ام اما تلاش می‌کنم که فیلم خوب بسازم.»

– روزنامه اعتماد هم در ویژه نامه جشنواره فجر با بهتاش صناعی ها و شمس لنگرودی، کارگردان وبازیگر اصلی فیلم احتمال «باران اسیدی» که در گروه هنر وتجربه جشنواره فجر شرکت دارد، گفت و گویی انجام داده است. شمس لنگرودی در بخشی از این گفت و گو درباره علاقه اش به بازیگری توضیح داده است: «هیچ علاقه‌ای ندارم در نقش شخصیت‌ های منفی بازی کنم. چون با آن ها همدلی ندارم. اما با شخصیت منوچهر این‌گونه نبودم. اگر صناعی‌ها یک شخصیت منفی در فیلم نامه ‌اش داشته باشد، هیچ علاقه‌ ای ندارم که در آن نقش بازی کنم.» در صفحه هنری این روزنامه یادداشتی توسط پوریا ذوالفقاری درباره در دنیای تو ساعت چند است؟ به کارگردانی صفی یزدانیان نوشته است.

– روزنامه آرمان هم گفت و گویی با فرزاد موتمن کارگردان فیلم خداحافظی طولانی که در بخش هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر به نمایش در می آید، منتشر کرده است.
در میان خبرگزاری ها هم خبرگزاری فارس مطالبی کوتاه درباره فیلم های موقت و خداحافظی طولانی منتشر کرده است.