
سعید راد:
سینمای ایران باید تازه نفس بماند
هنر و تجربه: سعید راد در حاشیه سیو سومین جشنواره فیلم فجر به سوالات هنر آنلاین درباره اکران فیلمها در گروه «هنرو تجربه» پاسخ دادهاست.
حضور گروه هنر و تجربه را در سینما چه طور میبینید؟
در سینمای ایران هر شاخهای هم که بهوجود بیاید حالا چه در فضای اکران و چه در بقیه موارد، باز هم کمبودهایی حس میشود. ما باید کاشف باشیم و تا به حال نبودهایم.
شما چه پیشنهادی برای این گروه از اکران و همچنین استقبال از فیلمسازان جوان دارید؟
بهتر است این گروه هنر و تجربه برای این دسته از فیلمسازان سرمایه گذاری کنند. باید برای این گروه از فیلمسازان سرمایهگذاری شود تا سینمای ایران تازه نفس بماند.
باید گروهها و عوامل حرفهای در اختیار فیلمسازان جوان باشد. اگر این ضعف از بین برود نه تنها باید این فیلمسازان تایید شوند بلکه بودجه هم در اختیار این جوان ها قرار بگیرد. به هر حال این گروه هم متفکر و دلسوز سینما هستند.
چگونه زمینه برای کار این فیلمسازان باید فراهم شود؟
برای مثال من به عنوان کارگردان فیلم اولی اگر بخواهم فیلمی بسازم و تقویت شوم باید با نیروهای حرفهای یک فیلم را به سرانجام برسانم. من در یک فیلم از یک کارگردان فیلم اولی شرکت کردم که این فیلم جایزه هم بهدست آوردده است اما همه عوامل این فیلم آماتور و بیتجربه بودند. کارگردان هر چقدر هم خلاق باشد اما زبان او را فیلمبردار متوجه نشود، روند فیلمبرداری کار هم به سختی پیش می رود.
حضور گروه هنر و تجربه در آینده سینما موثر است؟
شک نکنید. من جز موافقین این امر هستم که اگر هر چقدر هم از این تشکیلات بهوجود بیاید باز هم می گویم برای سینمای ایران کم است. از اینکه عدهای این گروهها را نقد کنند خیلی بهتر است. اصلا با همین نقدهای منفی چه جایی در این سینما بهدست آوردیم. سینما باید از نقدهای منفی دور شود. گروهی با هزار انگیزه و تشکیلات کار وارد عرصه سینما میشوند اما عدهای حسودی می کنند. باید به این دوستان انرژی مثبت بدهیم. متاسفانه سینمای ایران تا سالهای گذشته، عصبانی و حسود بود اما الان وضعیت بهتر شده است.
حامی فیلمسازان جوان را چه کسی می بینید؟
به طور قطع دولت باید سرمایه گذاری کند. همه فیلمهای کارگردان اول باید سرمایهگذارهای حرفهای داشته باشند. فیلم باید تولید شود. فیلم خوب باعث می شود تا همه صحبت ها تمام شود.