هنر و تجربه: سینمای ایران از مهرماه امسال شاهد تشکیل گروه هنر و تجربه بوده‌است. گروهی که قرار است با نمایش فیلم‌هایی متفاوت به ارتقای دانش سینمایی تماشاگران و ارتقای کیفیت هنری سینمای ایران یاری رساند. طی این مدت مخاطبان این گونه فیلم‌ها با توجه به سالن‌های اندک و نوع فیلم‌های استقبال مناسبی از آثار به نمایش داده‌شده در این گروه داشته‌اند ،بسیاری از  سینماگران هم نسبت به تشکیل این گروه ابراز رضایت کرده‌اند .اعلام بخشی به نام هنر و تجربه در سی و‌سومین جشنواره فیلم فجر هم با استقبال تعدادی از کارگردان‌های این فیلم‌ها روبه رو شد.
آنچه در ادامه می‌آید چکیده‌ای از گفت وگوی فیلم‌سازان و منتقدان با سایت ارتباطات و اطلاع رسانی سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر، درباره گروه هنر و تجربه است.

علی سرتیپی(تهیه کننده): حضور بخش هنر و تجربه در جشنواره مانند اکران عمومی این فیلم ها اتفاق مثبتی است. کارگردانان و تهیه کنندگان باید اعتماد کنند که فیلم‌ها در یک شرایط اکران محدود هم می‌توانند نمایش داده‌شوند و مورد توجه قرار گیرند.

مهدی نادری (کارگردان): فاصله میان فیلمسازان نوگرا و تجربه‌گرا با مردم از بین رفته‌است .با اکران‌های هنر و تجربه مخاطبان به تماشای این گونه فیلم‌ها می نشینند و درباره‌شان قضاوت می‌کنند.

فرشته طائرپور (تهیه کننده): حضور بخشی برای فیلم های هنر و تجربه در جشنواره بسیار خوب است اما باید برنامه ریزی شود که این فیلم ها و بخش مستند تحت شعاع فیلم های اصلی قرار نگیرند.

محسن امیریوسفی (کارگردان): حضور عنوان هنر و تجربه در جشنواره فیلم فجر ادامه راه اکران این گونه فیلم ها و موجب زنده نگه داشتن فیلم های هنری است.جشنواره فیلم مهم ترین فرصت برای دیده شدن فیلم هاست و با حضور فیلم های این گروه در جشنواره به شرطی که در زمان مرده اکران نشوند ، می توانند موجب معرفی فیلم‌های این گروه شوند.

تینا پاکروان(تهیه کننده): بخش هنر و تجربه در جشنواره اتفاق موثری است و امیدوارم این بخش در جشنواره جا بیافتد تا بتوانیم از این پس بخشی با نام هنر و تجربه داشته باشیم. اگر بخش هنر و تجربه نبود شاید فیلم ما دیده نمی‌شد اما این فیلم در سالن اصلی اکران شد و همه مخاطبان از آن استقبال کردند.

حسین سلطان محمدی(منتقد): هنر و تجربه نیاز به کمک دارد و آثار این بخش به گونه‌ای نیستند که خود به خود مطرح شوند. باید از فضای ناب جشنواره حداکثر استفاده را کرد.

حسین ترابی(فیلمساز): بدون تجربه نمی‌توان کار هنری کرد و بدون هنر هم تجربه امکان‌پذیر‌ نیست. خلق آثار تازه از سوی افراد باتجربه را هنر و تجربه می‌گویند. برای ساخت یک اثر هنری باید سینما را خوب بشناسیم و قصه خوبی برای فیلم خود داشته باشیم.

همایون ارشادی(بازیگر): حضور بخشی با نام «هنر و تجربه» می تواند نقطه شروعی برای دیده شدن جوان‌ها باشد. ممکن است بخش هنر و تجربه معایبی داشته باشد اما هر کاری که بتوانیم برای معرفی جوان‌ها انجام دهیم خوب است. امیدوارم این روند ادامه یابد و میانه راه رها نشود.

مهرداد فرید(کارگردان): فیلمسازان تجربه گرا بهتر می‌توانند خود را در جشنواره فجر معرفی کنند. منتقدان در این جشنواره‌ها ارتباط نزدیک‌تری با این گونه فیلم‌سازان پیدا می‌کنند و از خلال این اتفاق استعدادهای تازه ای کشف می شود.

ابوالحسن داودی(کارگردان): اضافه شدن یک بخش با نام «هنر و تجربه» اتفاق خوبی است که باید در  آینده نتیجه آن را دید.

کیوان کثیریان(منتقد): حضور بخشی با عنوان هنر و تجربه در جشنواره اتفاقی مثبت است. فیلم های هنر و تجربه موجودیت دارند و دارای اهمیت هستند. تجربه های جدیدی هستند و فضاهای جدیدی را در سینما باز می کنند. به همین دلیل باید وجود داشته باشند.

مرجان اشرفی زاده(فیلمساز): حضور هنر و تجربه در جشنواره امسال موجب می‌شود که مخاطب این گونه فیلم ها بتواند اثر مورد علاقه خود را بیابد و مخاطب عام هم به مرور با این فیلم ها آشنا شود. حضور چنین بخشی می تواند شکل جدیدی از سینما را تشویق و معرفی کند.

شاهین امین(منتقد سینما): حضور بخش هنر و تجربه در جشنواره تاحدودی می تواند مخاطبان را با فیلم های تجربی آشنا کند و در مجموع در سال اول اقدامی مفید است اما فکر می کنم این نوع سینما احتیاج به جشنواره خاص خود را دارد. فضایی خلوت‌تر و کوچک‌تر که در آن جا بیشتر درباره این فیلم‌ها صحبت شود.

محمدرضا لطفی(کارگردان):  مهم ترین بخش جشنواره هنر و تجربه است و این فیلم ها به سینما جهت می دهند.

بهتاش صناعی ها(کارگردان): حضور بخش هنر و تجربه در جشنواره فجر لازم است و این بخش باید در جشنواره سال‌های بعد هم لحاظ شود.تصمیم به حضور بخشی با این عنوان در جشنواره فیلم فجر بسیار هوشمندانه است و من به شورای سیاست گذاری جشنواره تبریک می گویم که چنین برنامه ریزی انجام داده‌اند.

محمدرضا شرف الدین(تهیه کننده): فیلم‌هایی که امسال در لیست جشنواره فیلم فجر با عنوان هنر و تجربه قرار گرفته اند نوید سال پر رونقی را در سینمای ایران می‌دهند. باید سینمای هنر و تجربه را جدی گرفت .

علی اکبر ثقفی(تهیه کننده): برخی از فیلم های هنر و تجربه به تنهایی می تواند معرف سینمای ایران باشد. سه فیلم با کیفیت در بخش هنر و تجربه وزنه‌ای برای کلیت سینما محسوب می‌شود.