هنر و تجربه: نخستین جشنواره بین المللی فیلم‌های علمی از ۳ تا ۸ اسفند در اهواز برگزار می‌شود. این جشنواره دارای سه بخش مسابقه بین الملل، بخش‌های خارج از مسابقه و  جنبی است و در حاشیه آن کارگاه‌هایی برای علاقه‌مندان سینما برپا می‌شود.

جشنواره فیلم‌های علمی در دو بخش سالن‌های دانشگاهی در چهار دانشکده اقتصاد، مهندسی، علوم، کشاورزی و علوم پزشکی دانشگاه چمران اهواز و سالن‌های شهری در هفت سینما و تالار شهر اهواز برگزار می‌شود. اهواز شاهد برنامه های متعددی از نمایش فیلم های مستند تا نمایشگاه عکس کیارستمی، تقوایی و کیانیان و برپایی سمینارهای تخصصی در این جشنواره خواهد بود. یکی از برنامه‌های جنبی این جشنواره کارگاه‌های تخصصی برای سینماگران استان است. شهرام مکری در سه روز کارگاه کارگردانی سینما برگزار می‌کند و شادمهر راستین در کارگاه فیلم‌نامه مستند صنعتی و مهرداد زاهدیان با کارگاه ایده پژوهشی در سینمای مستند در خدمت سینمادوستان اهوازی هستند. دیگر کارگاه این بخش با عنوان فرمت‌های دیجیتال در سینما و تلویزیون توسط ارسطو گیوی برگزار خواهد شد.
هدف از جشنواره علمی نمایش فیلم‌هایی است که به موضوعات علمی می‌پردازند و این موضوعات را برای عموم مردم توضیح می‌دهند. تفاوتی بین سینمای مستند و داستانی در مفهوم جشنواره علمی نیست اما بخش عمده آثار به نمایش درآمده در این جشنواره فیلم‌های مستند هستند. هم‌چنین در این جشنواره  با برپایی برنامه بزرگداشت از ناصر تقوایی فیلم‌ساز پیشکسوت آبادانی تقدیر می‌شود. در بخش دیگری از این جشنواره آثار مستندسازان خوزستانی به نمایش درمی‌آید. رونمایی از کتاب «درس هایی از سینما» که محمودرضا ثانی مستندساز خوزستانی از جریان کارگاه‌های خارج از کشور عباس کیارستمی تدوین کرده و کتابی در معرفی «ژان پن لوه» فیلم‌ساز فرانسوی که به پدر مستندسازی علمی معروف است، برنامه‌های بخش کتاب این جشنواره هستند و در حاشیه آن جلسه پرسش و پاسخی با حضور عادل فردوسی پور حول کتاب «فوتبال علیه دشمن» از سایمون کوپر برگزار می‌شود. این کتاب را عادل فردوسی پور ترجمه کرده است و در مدت کوتاهی به تجدید چاپ رسید.
سمینارهایی با عنوان نشست مدیران جشنواره‌های فیلم های علمی در آمفی تئاتر کشاورزی دانشگاه چمران اهواز و سینمای علمی یک کشور با تمرکز روی سینمای تجربی هلند در سطح سینماهای شهر دیگر برنامه‌های جشنواره علمی اهواز هستند.