هنر و تجربه: نشست خبری جشن تصویر سال پیش از ظهر امروز( چهارشنبه ۲۹ بهمن) در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد. این دوازدهمین دوره تصویر سال است،جشنی که در آخرین ماه هرسال، تصویری از حوزه‌های متفاوت عکاسی و هنرهای تجسمی و گرافیک و سینما و کاریکاتور در محل خانه هنرمندان ایران ارائه می‌کند. امسال هم هم‌چون دوره های گذشته سیف الله صمدیان برگزارکننده این رویداد هنری، در نشست خبری برنامه‌های تصویر سال را برای اهالی رسانه عنوان کرد.
صمدیان در ابتدای مراسم با اشاره به پوستر تصویر سال که پشت سرش نصب شده بود، گفت:« وقتی وارد شدم و عدد ۱۲ را دیدم یاد یک اتفاقی افتادم. احمد مسجدجامعی چه زمانی که وزیر بود و چه حالا که در شورای شهر است همیشه شخصا و بدون دعوت ما می‌آمد و از نمایشگاه تصویر سال دیدن می‌کرد. یک بار به من گفت تو می‌دانی در این مملکت یک برسد به دو یعنی چه؟ من اول جوابی به شوخی دادم اما بعد گفتم راز موفقیت ما در این بوده است که به کمک‌های دولتی دل خوش نکرده‌ایم.»
سیف ‌الله صمدیان در ادامه صحبت‌هایش از سختی‌های کار بدون کمک‌های مالی ارگان‌ها و سازمان‌ها و رویه مستقل جشن تصویر سال گفت و تاکید کرد:«دخالت دولت در فرهنگ طبق قانون اساسی و نیز طبق قوانین موضوعه امری قانونی نیست و اجرای بینال‌ها نباید دست دولت باشد. کار دولت فقط حمایت و نظارت است و با این وجود ما هنوز راه و چاه درستی برای حمایت‌های فرهنگی نداریم.»
او در بخش دیگری از این نشست ضمن اشاره به تشکیل گروه هنر و تجربه گفت: «اتفاقی که با همت آقای ایوبی در تشکیل گروه هنر و تجربه افتاد و من هم عضو شورای سیاستگذاری آن هستم واقعا اتفاق مثبتی بود. کاری که این گروه با حرفه‌ای‌گری و سرمایه انسانی درست انجام می‌دهد را هم ما با گروه کوچک خودمان سعی می‌کردیم برای فیلم‌هایی که امکان و ظرفیت نمایش عمومی ندارند،انجام دهیم و امکانی برای نمایش به وجود بیاوریم. امکان نمایش برای فیلم‌های کوتاه، مستندها، فیلم‌های بلند داستانی، فیلم‌های تجربی به معنای اکسپریمنتال و همین طور انیمیشن‌ها.»
صمدیان در ادامه از برگزاری بخشی با نام جشنواره جشنواره‌ها در این دوره از جشن تصویر سال خبر داد: « طی روزهای برپایی جشنواره ( اول تا ۲۰ اسفند) فیلم‌های برنده جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنواره سینما حقیقت و جشن خانه سینما به علاوه فیلم‌های بخش هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر، در این بخش به نمایش درمی‌آید.»
جشن تصویر سال طبق روال همیشگی تعدادی از اتفاقات فرهنگی سال را به صورت ویژه مورد توجه قرار می‌دهد و امسال هم چند رخداد این حوزه مورد توجه قرار گرفته است. صمدیان درباره این بخش گفت:« «کتاب عکس‌های مریم زندی که پس از سال‌ها کشمکش با دولت‌های مختلف سرانجام اجازه نشر گرفت و کتاب عکس‌های جنگ بوسنی از محسن راستانی و کاریکاتورهای کامبیز درم بخش از کتاب‌هایی بودند که در این سال چاپ شدند و هم‌چنین آیدین آغداشلو عزیز نقاشی و هنرهای تجسمی ما که بعد از چهل سال حضور دوباره نمایشگاهی پیدا کرد. جام جهانی فوتبال هم چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم اتفاقی در سطح بین‌المللی است که ما این اتفاق را از طریق مروری بر عکس‌های محمد فرنود و احمد معینی جم به عنوان گزارش جام جهانی در تصویر سال بررسی می‌کنیم.»
سیف الله صمدیان هم چنین در این نشست،اعضای هیات انتخاب و هیات داوران بخش سینما را اعلام کرد و از جایزه جدیدی به نام بهترین تصویر خبر داد و فرق آن با فیلم‌برداری را تشریح کرد:« تصویری که حاصل دکوپاژ درست کارگردان، فیلم‌برداری خوب و افترافکت مناسب روی تصویر است.» هیات انتخاب فیلم‌ها را «پیروز کلانتری»، «ساعد نیک ذات» و «نیما عباس‌پور» تشکیل داده‌اند و «رخشان بنی‌اعتماد»، «محمود کلاری» و «اکبر عالمی» هیات داوری بخش سینمایی جشن تصویر سال هستند.
صمدیان در پاسخ به سوال یکی از اهالی رسانه که پرسیده بود چرا تصویر سال هرسال با حضور و محوریت او برگزار می شود با خنده گفت:« دست روی زخم من گذاشته‌اید و به قول معروف پتک را همان جایی کوبیده‌اید که جایش بود. اگر تا حالا کار جمعی در این کشور کرده باشید و با سختی‌های آن آشنا باشید متوجه می‌شوید که مساله سلطنت موروثی نیست. بنده ۴۷ سال کار عکاسی کرده‌ام و ۳۵ سال است روی تم‌های مختلف دربرگیرنده حیات انسان معاصر کار می‌کنم و دوست دارم وقتم صرف این دلمشغولی‌هایم بشود. قطعا راضی خواهم بود که گروهی جوان باانرژی کار را دست بگیرند. اما کار سختی است و اصلا ساده نیست در طول ۲۰ روز یک نهاد غیردولتی همه این انجمن‌ها از عکاسان گرفته تا گرافیست‌ها را جمع کند. من در هیچ بخشی جز بخش عکاسی دخالتی ندارم و هر روز از ادامه این کار برای من سم است. از جشنواره کن مثال بزنم. حالا از تیری فرمو و ژیل ژاکوب حرف نمی زنم، در همین جشنواره کن خانمی به نام کریستین امه مسئول بخش خبری جشنواره است و بیش از ۲۰ سال است با ظرافت کم‌نظیری چندهزار خبرنگار شاخص سینمایی دنیا را اداره می‌کند.»
جشن تصویر سال از اول تا بیستم اسفند در بخش‌های عکس، گرافیک، کاریکاتور و فیلم در گالری‌ها و سالن سینمای خانه هنرمندان برگزار می‌شود.