
مجیدرضا مصطفوی کارگردان انارهای نارس:
فیلمهای هنر و تجربه مخاطب دارند
روابط عمومی هنر وتجربه: فیلم سینمایی «انارهای نارس» به تهیه کنندگی و کارگردانی مجیدرضا مصطفوی از سوم اسفندماه در گروه هنر و تجربه اکران خود را آغاز میکند. این فیلم پیش از این در سیو دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در دو بخش مسابقه سودای سیمرغ و نگاه نو حضور داشت و نامزد دریافت دو سیمرغ بلورین نیزشد. همچنین انارهای نارس در بخش مسابقه اصلی جشنوارههای بینالمللی فیلم مسکو و سائوپائولو حضور داشت و مورد تحسین فدراسیون جهانی منتقدان سینمایی (فیپرشی) و نشریه هالیوود ریپورتر قرارگرفت.
به بهانه اکران انارهای نارس به سراغ این کارگردان رفتیم و نظرش را درباره اکران فیلمش در این گروه و ادامه اکران فیلمها در گروه هنرو تجربه جویا شدیم. مجیدرضا مصطفوی درباره اکران فیلم انارهای نارس در گروه هنر و تجربه عقیده دارد:«فیلم انارهای نارس سال گذشته در جشنواره فیلم فجر حضور داشت اما اتفاقات بعد از جشنواره باعث شد که فیلم تاکنون اکران نشود.یکی از این اتفاقات تعداد زیاد فیلم تولید شده در سال گذشته بود که خط اکران فیلمها را پر کرده بودند. فکر میکنم سال بیسابقهای در تعداد اکران فیلمها بود.البته جنس فیلم انارهای نارس مشابه چند فیلم دیگر بود. به همین دلیل شرایط اکران فیلم در گروه هنر و تجربه فراهم شد. فکر میکنم موقعیت اکران در هنر و تجربه برای این فیلم مناسبترین روش بود. با اینکه فیلم انارهای نارس هم بازیگر چهره دارد و قصهای که مخاطب را با خود همراه کند. اگر چه مخاطب عام هم این فیلم را میپسندید اما وقتی اکران مناسبی در گروه هنرو تجربه در نظر گرفته شد، تصمیم گرفتم فیلم در این گروه به نمایش گذاشته شود.»
کارگردان فیلم انارهای نارس در ادامه پیرامون گروه هنر و تجربه گفت:« طی شش ماهی که فیلمها در گروه هنر و تجربه اکران شدند، حس کردم این گروه مخاطب خود را بهدست آورده و نمایشهای خوب و استقبال از این فیلمها رضایتبخش است. اگر چه بحث اقتصادی در سینما مهم به نظر میرسد اما همین فیلمهای غیر تجاری در این گروه هم با رقم فروش بالایی روبهرو بودند. با این مفاهیم اینگونه میشود که فیلمهای غیر تجاری جدا از سینمای تجاری و بدنه هم در اولویت فروش و اکران قرار دارند.»
مصطفوی درباره روند کاری این گروه و ادامه آن در آینده افزود: «گروههایی مشابه هنر و تجربه در سالهای قبل هم با عنوان دیگری به فعالیت می پرداختند و بیشتر فیلمهایی در این گروهها به نمایش گذاشته میشد که به صورت مستقل و با اکران محدود همراه بود. اینکه عدهای می گویند که گروه هنر و تجربه فیلمسازان را در اکران فیلمهای خود تنبل میکنند، موافق نیستم. سازمان و یا کسانی که گروه هنر و تجربه را هدایت میکنند، حمایت آنها بیشتر در زمینه اکران فیلمهاست تا ساخت یک اثر سینمایی؛ اتفاقا اکران فیلمها در گروه هنر و تجربه هم با سختگیریهای خاصی انجام میشود. اعضای شورای سیاستگذاری این گروه قابل احترام هستند. آنها از میان انبوهی فیلمهای رسیده به این گروه باید انتخاب کنند. علاوه بر تعیین سالن، بخشی را هم به تبلیغات مکتوب اختصاص میدهند. اگرچه تبلیغات برای فیلمهای این گروه بیشتر از سوی تهیه کننده و کارگردان است.»
این کارگردان در ادامه صحبتهایش تاکید کرد:« این یک حرکت فرهنگی با نگاه خاص به فیلمهای سینمایی است. خیلی از ارگانهای دولتی موافق این جنس از فیلمهای سینمایی نیستند چرا که بر چسب اشتباه فیلمهای روشنفکری و ساختار شکن به این گونه از سینما زده شدهاست. همین موضوع شاید معضلی برای اکران فیلمهای گروه هنر و تجربه به شمار رود. البته اکران این گروه از فیلمها باید در شهرستانها و سالن های بیشتری در تهران اتفاق بیافتد. چرا که قطعا فیلمهای این گروه در سراسر کشور و دنیا مخاطب خود را خواهد داشت. علاوه بر آن باید دیدن فیلمهای این گروه فرهنگسازی شود. در فرهنگسراهای تهران هم میتوان فیلمهای گروه هنر وتجربه را نمایش داد.»
او در پایان اظهار امیدواری کرد که تبلیغات موثری برای این فیلم صورت بگیرد.