
پژمان بازغی بازیگر فیلم انارهای نارس:
سینمای ایران درحال تغییر مسیر است
هنر و تجربه: در گفتوگویی که با مجیدرضا مصطفوی کارگردان فیلم «انارهای نارس» داشتیم، او در بخشی از صحبتهایش به همراهی و حمایت پژمان بازغی از کارگردانهای فیلم اولی اشاره کرد و او را رکورددار حضور در این فیلمها خواند. بازغی که فعالیت هنری خود را از سینمای جوان مرکز گیلان آغاز کرده و البته فارغالتحصیل رشته مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر هم هست، در «انارهای نارس» ایفاگر نقش ذبیح، کارگر جوشکاری است که در حال تلاش برای تامین معاش خانوادهاش دچار حادثه میشود. این اتفاق شخصیت مقابل، یعنی همسرش را، در موقعیتی پراضطراب قرار میدهد و به عامل پیشبرنده داستان تبدیل میکند. بازغی درباره بازی در نقش ذبیح توضیح میدهد: «همزمان که این نقش به من پیشنهاد شد، در پروژه دیگری مشغول به کار بودم. اما از آنجاییکه فیلمنامه را بسیار دوست داشتم، همکاری با مجیدرضا مصطفوی را پذیرفتم.»بازغی بازی در نقش ذبیح را تجربهای متفاوت میداند:«ذبیح نیروی محرکه داستان انارهای نارس است و بهواسطه حضور ذبیح و زمینگیر شدن اوست که وارد زندگی همسرش انسی میشویم.»
پژمان بازغی با اشاره به اینکه اتفاقات جاری در انارهای نارس، به کلی خارج از فضای لوکس سینمای ایران است و نگاهی نو به قشر کارگر دارد، به سایت هنر و تجربه میگوید: «میان زن و شوهری که از طبقه کارگر هستند و قصد بچهدار شدن دارند، صمیمیت و تمایل بسیاری میبینیم. همه سعی ما بر آن بود که وقتی ذبیح دچار سانحه و شرایط بحرانی میشود، مفهوم عشق به عنوان تنها نقطه پیوند و نخ تسبیح رابطه انسی و ذبیح نشان داده شود.» از نظر بازغی برای نشان دادن قشر کارگر باید از تیرهنمایی دوری کرد و برعکس باید از داشتههای این قشر محترم و امیدشان صحبت کرد.
پژمان بازغی پیش از این در سریال «سایه آفتاب» تجربه همکاری با آناهیتا نعمتی را داشته است. اتفاقا در آنجا نیز نقش همسر او را بازی میکرد. بازغی ضمن متفاوت خواندن این دو تجربه مشترک، بازی آناهیتا نعمتی در انارهای نارس را تحسین میکند:« آناهیتا نعمتی کار بسیار سختی بر عهده داشت و نقش متفاوتی را تجربه میکرد. دست کم خود من شاهد بودم که در طول اجرا و فیلمبرداری چقدر بابت نقش انسی زحمت کشید. او خیلی خوب از پس این نقش برآمد، منتها مثل خود فیلم در سیودومین جشنواره فیلم فجر دچار بیمهری شد.» او در ادامه یادآوری میکند:«اگر خاطرتان باشد در آن دوره جشنواره فیلم از سوی هیات انتخاب بسیار تحسین شد اما در پایان مورد توجه و استقبال قرار نگرفت. انگار همه چیز برعکس است؛ به جای اینکه از فیلم اولیها حمایت بیشتری شود، بلایی سر فیلم میآید که حتی در یافتن پخشکننده نیز با مشکل روبهرو میشوند.»
نگاه بازغی به همکاری با کارگردانهای فیلماولی بسیار مثبت است. او که چند باری حضور در فیلم کارگردانهای اول را تجربه کرده، نگاهی خوشبینانه به آینده سینمای ایران دارد:«با توجه به چند تجربه اخیرم با کارگردانهای جوان مثل خانم پناهنده، علیرضا فرید و مجیدرضا مصطفوی، معتقدم که سینمای ایران در حال تغییر مسیر است و نسل جوانتری در آن شروع به فعالیت کرده است. امیدوارم این نسل نو مورد حمایت بیشتری قرار بگیرد. باید بدانیم سینمای تجربهگرا بخش بسیار مهمی از سینمای جهان را تشکیل میدهد. این نوع سینما در کشور ما نیاز جدی به حمایت دارد و بدون پشتوانه به هیچ سرانجامی نمیرسد.»
بازغی در پایان از قدمهای مثبت گروه هنر و تجربه میگوید:«گروه هنر و تجربه گروهی بسیار حرفهای است و حتم دارم فیلمهای درخشانی برای مخاطبین خاص سینما به ارمغان بیاورد. عمده مخاطبین این گروه اهل مطالعه و فیلمدیدن هستند و این اتفاق بسیار مهمی است. امیدوارم گروه هنر و تجربه هرچه زودتر صاحب تیزرهای بیشتری شود تا فیلمهای این گروه مهجور واقع نشوند.»