
هنر و تجربه در رسانهها
حامد رجبی: فیلم سازان از تجربه کردن در سینما نترسند
هنر و تجربه : هم چون روزهای گذشته تعدادی از رسانهها امروز سهشنبه ۱۹ اسفند به فیلمهای گروه هنر و تجربه پرداختهاند.
خبرگزاری ایسنا گفتوگویی با کارگردان فیلم «پریدن از ارتفاع کم» حامد رجبی انجام داده است. «پریدن از ارتفاع کم» اولین فیلم بلند سینمایی حامد رجبی است که اکران آن از ۲۳ اسفند ماه در گروه هنر و تجربه آغاز می شود، رجبی درباره اینکه چرا اکران این فیلم را به هنر و تجربه واگذار کرده می گوید «به هر حال تصمیم گیرندههای اصلی برای یک فیلم، تهیه کننده است. تهیه کنندگان این فیلم را مجید برزگر و آقای آرمند بودند. البته پیش از واگذاری اکران این فیلم به گروه هنر و تجربه با من هم مشورت شد و دوست داشتیم که فیلم تجربه خوب برای مخاطبان سینما باشد و این مزیتی برای تماشاگری است که داخل سالن سینما با فیلمی متفاوت روبرو میشود.»
حامد رجبی درباره فایده اکران فیلم در گروه هنر و تجربه برای کارگردانها می گوید. «وجود گروه هنر و تجربه انگیزهای برای فیلمسازانی است که میخواهند نوع دیگری به سینما نگاه کنند. فیلمسازانی که با فیلم ساختن نوع دیگری از سینما را حس کنند، فیلمسازانی که فکر میکردند تا پیش از گروه هنر و تجربه، اگر فیلم بسازند، فیلمشان اکران نخواهد شد، اما الان فضایی وجود دارد که فیلم اکران میشود. از سوی برای فیلمسازان مهمترین مسئله این است که از تجربه کردن در سینما نترسند. اتفاقا با حضور گروه هنر و تجربه،این پشت گرمی را دارند که با خیال راحت به فیلمسازی خود ادامه دهند و نگران اکران نباشند. این گروه هم تا زمانی که فیلم خوب داشته باشد و مخاطبانی که از فیلمهای این گروه حمایت کنند، مطمئنا میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. مسئله اصلی دیگر این است که اگر یک جایی این گروه کم بیاورد و شروع به اکران فیلم های عادی تری بکند،آن موقع احتمالا مخاطب خود را از دست خواهد داد..»
در فیلم«پریدن از ارتفاع کم» رامبد جوان و نگار جواهریان، نقشهای اول آن را به عهده دارند. این فیلم به تهیهکنندگی مجید برزگر و سعید آرمند است و داستان زن جوانی را روایت میکندکه چهارماهه باردار است ولی جنین در داخل شکمش میمیرد و او تصمیم میگیرد که در اینباره به کسی چیزی نگوید، این فیلم محصول مشترک کشور ایران و فرانسه است.
ماهنامه تجربه هم در شماره اسفند ماه خود مستند «میخواهم شاه بشم» ساخته مهدی گنجی را به عنوان بهترین مستند سال ۹۳ برگزیده است. در این ماهنامه گفتگویی با کارگردان مستند «میخوام شاه بشم» که در بخش هنر و تجربه سی و سومین جشنواره فجر اکران شد، انجام شده است که در طی آن مهدی گنجی کارگردان این مستند درباره انتخاب شخصیت اصلی فیلم، عباس برزگر که بخش زیادی از قدرت و تاثیرگذاری مستند وابسته به اوست میگوید « برای انتخاب کردن سوژه این فیلم مدت زیادی روی شخصیتهایی از این دست کار تحقیقی انجام دادیم. حدود ۶۰۰ نفر را با یک گروه تحقیقی پیدا کردیم و از بین آنها به نظرم رسید عباس بیشتر از بقیه قابلیت پرداخت دارد در عین حال که به ایدهای که میخواستم به آن بپردازم هم نزدیک بود. بعد از آشنایی اولیه کم کم با عباس روزهایی را سر کردم تا بتوانم به او نزدیک شوم و لایههایی از شخصیت او را کشف کنم تا در پرداخت فیلم او از آنها استفاده کنم. البته با تجربههایی که قبلا در ساختن فیلمهای پرتره و دیدن تجربههای دیگران داشتم به این نتیجه رسیده بودم که شخصیت بهترین فیلم های پرتره در نظر اول جذابیت های ذاتی برای بیننده دارد و اینجاست که کارگردان یک پله جلو می افتد. اما همیشه این به تنهایی کافی نیست و هر فیلمی به یک ایده کارگردانی هم نیاز دارد. چیزی که فیلم را از از یک شخصیت جذاب بالاتر ببرد و آن را به جهان بزرگتری تعمیم بدهد. »
گنجی در قسمتی از گفتگو درباره اینکه می خواهد فیلم خود را چگونه اکران کند، می گوید «دلم میخواهد فیلم مستند همپای سینمای داستانی مردم را به سینماها بیاورد. حالا امیدوارم با فرصتی که در گروه هنر و تجربه ایجاد شده فیلم را بتوانیم اکران کنیم. من خوشبینم که مردم با دیدن فیلم مستند میتوانند در عین حال که سرگرم میشوند کمی هم به خودشان و دنیای اطرافشان فکر کنند.»
فیلم «خانه پدری »ساخته کیانوش عیاری در داوری مجله تجربه به عنوان بهترین فیلم ایرانی سال ۹۳ برگزیده شد. مهدی هاشمی بازیگر اصلی فیلم کیانوش عیاری درباره همکاری خود با کیانوش عیاری گفتگویی با تجربه انجام داده است.