هنروتجربه: سری جدید فیلم‌های کوتاه تجربی روز که شامل ۹ فیلم کوتاه است، از سه‌شنبه ۲۶ اسفند در سینماهای گروه هنر و تجربه به نمایش در می‌آید. در مطلب پیش‍‌رو این فیلم‌های کوتاه را ، کوتاه مرور می‌کنیم.

اینسان و شکستنی است

«اینسان» و «شکستنی است» دو فیلم به کارگردانی مهدی آقاجانی است که هردو در بخش فیلم‌های کوتاه تجربی روز به نمایش درمی‌آیند.مهدی آقاجانی کارشناسی گرافیک از دانشکده هنرهای زیبا است و کارشناس ارشد انیمیشن از دانشگاه هنر و به عنوان کاریکاتوریست با نشریات متعدد همکاری داشته‌است.

 

شکستنی است                           اینسان

انیمیشن «اینسان» داستان سگی است که صاحب خود را گم می‌کند و  این شروعی می‌شود برای آزار و اذیت او از جانب مردم…آقاجانی دریادداشتی درباره این فیلم خود می‌نویسد:«داستان سگ ولگرد صادق هدایت را به دلیل قدرت تاثیرگذاری زیاد،در عین سادگی و دارا بودن جنبه‌ها و لایه‌های مختلف همواره دوست داشتم و همیشه علاقه‌مند بودم بتوانم فیلمی با اقتباس از آن بسازم.انتقال مفاهیمی مانند تنهایی و گمشدگی،که این سگ با احساسات و حالاتی کاملا انسانی در دنیایی غریب،تماشاگر آن است،دغدغه اصلی ساخت این فیلم بود.سعی کردم تجربه‌ای را که مدت‌ها به آن می‌اندیشیدم،یعنی نزدیک کردن انیمیشن به نمایش و مخصوصا نمایش شبیه‌خوانی(از جهت برخی جنبه‌های فرمی) را در ساختار و فرم این فیلم پیاده کنم.حذف کلیه‌ المان‌ها مکانی و زمانی و جنس روایت همگی در جهت تقویت این ایده به کار گرفته شده است.شاید انتظار مخاطبان از انیمیشن،معمولا فضاهایی فانتزی و خوش آب و رنگ و شاعرانه باشد و انیمیشن را قالبی مناسب برای عنوان کردن مسائل جدی از نوع اینسان ندانند ولی باید پذیرفت که انیمیشن نیز قالبی است برای بیان احساسات و اعتقادات از هر نوعی.»

شکستنی است نیز فیلمی ۶ دقیقه‌ای و درباره دختر و پسری است که در محیطی نامعلوم و عجیب مشغول صحبت هستند.گویی آن‌ها از مشکلی جسمی یا روحی رنج می‌برند و توانایی ارتباط به شکلی عادی ندارند. کارگردان در یادداشتی به توضیح فضای فیلم و علاقمندی‌های خود اشاره دارد:«رفتارها و کنش‌ها و نوع دیالوگ‌های غیر معمول نیست.در ایجاد ارتباط گاهی اگر واسطه‌ای در میان باشد تازه متوجه می‌شویم که شاید تمامی این رفتارها خود تلاشی بوده برای ایجاد ارتباط بهتر یا رفع سوتفاهم‌هایی که آن واسطه به همراه آورده.در فعالیت‌های فیلم‌سازی خود علاقه‌مندم که بتوانم علاوه بر نمایش رخدادهای واقعی و عینی،نمایشی نیز از آنچه در ذهن میگذرد نیز داشته باشم.کلیت فیلم تجربه‌ای است که سعی دارد از زاویه‌ای متفاوت به آنچه در ذهن می‌گذرد نیز  داشته باشم.کلیت فیلم تجربه‌ای است که سعی دارد از زاویه‌ای متفاوت به آنچه در ظاهر یک رابطه شکل می‌گیرد،با روایتی عینی ذهنی،نگاهی تازه بیندازد.البته قضاوت و ارزش‌گذاری از اهداف این فیلم نیست.»

اینسان/کارگردان، نویسنده فیلم‌نامه و تهیه‌کننده:مهدی آقاجانی-طراحی و انیمیت:مهدی آقاجانی-رنگ و افکت:میرعلی حسینی اصلی-صداگذاری:بهروز شهامت و مرتضی احرابی-موسیقی:سیامک آقایی-بازیگر:مجید کریمیان-صدابازیگر:محمدرضا علیمردانی

شکستنی است/کارگردان ،نویسنده فیلم‌نامه و تهیه‌کننده:مهدی آقاجانی-فیلم‌بردار:حسین خوشبین-طراح صحنه و لباس:مهسا هدایتی-تدوین:فرشته پرنیان-جلوه‌های کامپیوتری:عماد حسینی و عادل حسینی-صدابردار و صداگذار:مرتضی احرابی-چهره‌پردازی:علی شفیعی ثابت -بازیگران:مهدی شاهپیری،پرستو قائد

 

خانوم گل میخکی(انیمیشن)

انیمیشن دیگری که در این بخش به نمایش درمی‌آید را سارا طبیب‌زاده کارگردانی کرده‌است.او که فارغ‌‍‌التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه تهران است و فوق لیسانس انیمیشن از دانشگاه تربیت مدرس، با انیمیشن «خانوم گل میخکی» در ۴۰ جشنواره بین‌المللی شرکت کرده و ۸ جایزه را هم به دست آورده‌است. طبیب زاده در یادداشت خود می نویسد:«نقاشی می‌کشم،معمولا تخیلات،رویاها و کابوس‌هایم را تصویر می‌کنم آنچه می‌بینم و حس می‌کنم،خواستگاه الهام خود زندگیست و مردم زندگی را باور می‌کنند.»

خانوم گل میخکی

خانوم گل میخکی/ کارگردان و نویسنده فیلم‌نامه :سارا طبیب زاده-تدوین:آروین ایل‌بیگی-انیمیت:محمدحسین اعظم پور و ملایکه فرهنگ ادیب-دسن:شهریار بیراموند،سارا صابری،ملایکه فرهنگ ادیب -طراح صدا و میکس:بهروز شهامت-موسیقی:بهرنگ شگرف‌کار-کامپوزیت:سروناز سهی و کاظم نادریان- طراح رنگ:مریم طباطبایی،رنگ‌گذار پیش زمینه:مونا شاهی

دخترک آت و آشغالی

فیلم کوتاه عروسکی «دخترک آت و آشغال» را  محمد زارع شلاله خیری کارگردانی کرده است. او در یادداشتی چرایی ساخت این فیلم و انتخاب این تکنیک را توضیح می‌دهد:«دخترک آت و آشغالی جزو مخلوقاتی است که در دنیای متفاوت ذهنی و اخلاقی خود غرق هستند و این ظاهر متفاوت باعث طرد شدگی وی می‌شود.برای از بین بردن هرگونه تفاوت در این جوامع می‌شود دلایل زیادی برای انتخاب این متن برای اولین فیلمم دارم.شاید مهم‌ترینش علاقه به مفاهیم عمیق انسانی باشد.»

دخترک آت و آشغالی

دخترک آت و آشغالی/کارگردان، استوری برد و متحرک‌سازی:محمد زارع شلاله خیری-مشاور پروژه:سید وحید فاطمی-تصویر،تدوین،کامپوزیت:روزبه شمشیری-طراحی و دوخت لباس:رعنا زارع-صداگذاری:محمد فتحی،سعید عبادی-دستیار تصویر:سامان پورمحمد،آیدین پورعلی-عکاس پشت صحنه:زهرا رضوی-طراح پوستر:سامان پورمحمد-تهیه‌کننده:محمد زارع با حمایت انجمن فیلم تبریز

طنین

عاطفه خادم‌الرضا کارگردان و نویسنده «طنین» است.طنین در جشنواره‌های متعددی شرکت داشته‌است و توانسته جوایزی را کسب کند.جایزه بهترین تدوین در جشنواره ۲۶ فیلم کوتاه تهران،شرکت در جشنواره بین‌المللی بنگلادش و شرکت در جشنواره رویش از جمله آن‌هاست.خادم الرضا در یادداشت خود درباره فیلم می‌نویسد:«لحظاتی در زندگی پیش می‌آید که فکر می‌کنیم تنهایی ما،در نهایت وسعت خودش است.بی‌آنکه بدانیم آن لحظات را یا کسی دیگر در جایی دیگر شریک هستیم.به چیزی فکر می‌کنیم که او هم در همان لحظه به آن فکر می‌کنند.کاری را انجام می‌دهیم که او نیز در همان لحظه مشغول انجامش می‌باشد.گاهی این اشتراک به نقطه‌ای می‌رسد که دیگر نمی‌شود گفت او من است،یا من او هستم.»

طنین/کارگردان، نویسنده و تدوین‌گر :عاطفه خادم‌الرضا-دستیار کارگردان و صداگذار:کاوه قهرمان-تصویربردار:محمدرضا جهان‌پناه-دستیار تصویربردار:بهروز مشاری-صدابردار:سیروس ساکت-عکاس و منشی صحنه:فاطمه آباقی-اصلاح رنگ و امور:ابوالفضل طالونی-مدیر تولید:زهره یعقوبی‌بینا-طراح صحنه:تارا رضایی–بازیگران:رویا خادم‌الرضا،کاوه قائمی – تهیه‌کننده:انجمن سینمای ایران

دیلیت(Delete)

«جوانی دیلیت کردن زندگی‌اش را تجربه می‌کند.» این خلاصه داستان فیلم ۱۱ دقیقه‌ای دیلیت به کارگردانی کاظم ملایی است که فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشگاه سوره تهران است .او تاکنون ۸ فیلم کوتاه ساخته که همه آن‌ها در عرصه بین‌المللی جوایزی کسب کرده‌اند از جمله بهترین فیلم کوتاه جشنواره ایران و آمریکا است.

دیلیت/نویسنده،کارگردان و تهیه‌کننده:کاظم ملایی-طراح  صحنه:محمد اکبری-تصویربرداری و تدوین:کاظم ملایی،جلوه‌های تصویری و عنوان‌بندی:امیر مهران-موسیقی:بابک میرزاخانی و سپهر کرباسیان-بازیگر:محمد عباسی

 

impression-xps160

این فیلم با عنوان نه چندان متعارفش را تی‌یام یابنده کارگردانی کرده است. فیلم به قول سازنده آن داستانی پست آپوکالیپتیک(آخرالزمانی) است از عکاسی کور که در یک تاریکخانه زندگی می‌کند.این فیلم جوایز متعددی کسب کرده نظیرجایزه بهترین فیلم در جشنواره بین‌المللی  فیلم کوتاه آسیای جنوبی، جایزه بهترین فیلم در جشنواره بین‌المللی  فیلم کوتاه کلکته و  جایزه بهترین فیلم در جشنواره بین‌المللی فیلم.

xps160

impression-xps160/ کارگردان و نویسنده فیلم‌نامه :تی‌یام یابنده–مدیر فیلم‌برداری:آیین ایرانی-تدوین و جلوه‌های ویژه:محمدمهدی زرین‌پور-صدابردار:حسام موسوی-چهره‌پرداز:وفا مظفری و جلال امیری مرند- تهیه‌کننده:حسین ارشادی

دیروز را بکش

احسان محمدی «دیروز را بکش» را کارگردانی کرده است.فیلم روایتی از زندگی پسر جوانی است که با قدرت فکری خود کارهایش را انجام می‌دهد و به هرچه فکر می‌کند اتفاق می‌افتد…دیروز را بکش در جشنواره‌های متعددی چون جشنواره فیلم کوتاه تهران،سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.

در یادداشت کارگردان آمده است:«تنها زمانی می‌توانی از کابوس‌های تلخ گذشته رهایی یابی و از زندگی کنونی‌ات لذت ببری که دیروز را بکشی.»

دیروز را بکش/کارگردان:احسان محمدی-نویسنده فیلم‌نامه و دستیار کارگردان:امین قشقاییان-مدیرتولید و برنامه‌ریز:عباس آرام-طراح پوستر:علی خاورائی-صدابردار:میلاد شیاسی-بازیگران:فردین انصاری،رامین قشقاییان-تهیه‌کننده:انجمن سینمای جوان ایران

پانچ

این فیلم را  احسان شادمانی کارگردانی کرده و داستان مردی کشتی‌گیر را حکایت می‌کند که در ذهن خود در مبارزاتش با حریف صحبت می‌کند و پدر و مادرش را در رویا می بیند… در تیتراز این فیلم نام حسین سناپور نویسنده رمان‌های معروفی چون «ویرانی» و «نیمه غایب» به عنوان نویسنده فیلم‌نامه این فیلم کوتاه ۱۰ دقیقه‌ای آمده‌است. داستان این فیلم از قصه‌ای از سناپور با«گاردباز » اقتباس شده است. پانچ تاکنون در جشنواره‌های مختلفی هم چون جشنواره فیلم کوتاه تهران شرکت کرده‌‏است.

پانچ/ کارگردان و تدوین : احسان شادمانی- فیلم‌نامه‌نویس:حسین سناپور- مدیر فیلم‌برداری:حمید دالوند- مدیرصدابرداری : ایمان قجری حقیقی- تهیه کننده:انجمن سینمای جوان