هنر و تجربه: در روزهای پایانی سالی که پشت سر گذاشتیم، رسانه‌ها، به رسم دیرین، مروری بر وقایع مهم و اتفاق‌های خوشایند و ناخوشایند عرصه‌های فرهنگی و هنری طی سال ۱۳۹۳ داشتند. این وقایع گاه از زبان اهل هنر و فرهنگ و مسئولان روایت شد و گاه در قالب گزارش‌هایی که نویسندگان آن رخدادهای مهم را رصد کرده بودند که البته انتشار این گزارش‌ها در روزهای آغازین سال نو نیز ادامه دارد. در این میان نکته قابل تامل، اشاره اغلب این مطالب به تشکیل گروه هنر و تجربه به عنوان یکی از مهم‌ترین، بهترین و تاثیرگذارترین اتفاق‌های سال ۱۳۹۳ بود.در گزارش پیش‌رو مطالب منتشر شده درباره گروه هنر و تجربه را در تعدادی از نشریات و خبرگزاری ها مرور می‌کنیم.

برای نمونه روزنامه جام‌جم در گزارشی که نویسنده آن علی رستگار است و ۲۸ اسفند منتشر شده درباره تشکیل گروه هنر و تجربه می‌نویسد:« تاسیس گروه هنر و تجربه را باید یکی از مهم‌ترین اتفاقات سینمای ایران در سال ۹۳ دانست. سال‌ها بود که فیلم‌های مستقل و موسوم به متفاوت و هنری سینمای ایران محملی برای عرضه و ارائه گسترده‌تر نداشتند و دیدنشان فقط در نمایش‌های خصوصی و بسیار محدود میسر می‌شد، مضاف بر این که اندک سینماهای موجود هم در اختیار فیلم های بدنه و تجاری بود و فضای کافی را به فیلم‌هایی از جنس دیگر نمی‌داد.» و در ادامه موفقیت اکران فیلم‌ها در این گروه را عاملی برای توجه بیشتر به فعالیت‌های هنر و تجربه ذکر می‌کند.
ماهنامه سینمایی فیلم هم در شماره ۴۸۹ که ویژه نوروز است،در گزارش مرور خبرهای ۹۳ به تشکیل گروه هنر و تجربه اشاره دارد:«در اواخر فروردین با انتصاب امیرحسین علم الهدی با حکم ایوبی به عنوان مدیر اجرایی و دبیر شورای سیاست گذاری سینمای هنر و تجربه،گامی در جهت توجه به فیلم‌های ضد جریان و آلترناتیو برداشته شد و برای چندمین بار ، اما این بار در قالب یک طرح هدفمند و بلندمدت و قرار شد فیلم‌های واجد امتیاز مدنظر اکران شوند با این تفاوت که ابزار تداوم و قدرت اجرایی این طرح بسیار بیشتر از گذشته است.»
هفته نامه صدا نیز پیرامون عملکرد دولت درحوزه سینما با چندکارگردان گفت‌وگو کرده‌است. نویسنده دراین مطلب،ازتشکیل گروه هنر و تجربه به عنوان اتفاق خوب کارنامه سینمایی دولت یازدهم یاد می‌کند و نظر مجید برزگر رادر این باره جویا می‌شود. برزگر تشکیل گروه هنر و تجربه را نقطه منحصر به فرد کارنامه دولت یازدهم ذکرمی‌کند:«….دولت این هزینه رامتقبل شد وفرضا به همان دونفری که می‌خواستند پای فیلم بنشینند احترام گذاشت.اتفاقا نتیجه برعکس بود ازخیلی از این فیلم‌ها استقبال شد. یعنی خیلی از مخاطبان جدی سینمایی که سینمای ایران را به دلیلی یکدست شدن ومحافظه کاری دنبال نمی‌کردند، باورکردندکه یکسری فیلم درکشور ماساخته می‌شود که اصلا شبیه سینمای رسمی نیست.»
خبرگزاری ایلنا ۱۴ فروردین در گزارش با عنوان« ایوبی در ۹۳ چه وعده هایی برای ۹۴ داد» به تشکیل گروه هنرو تجربه اشاره کرده و مرور کوتاهی بر نحوه و اهداف تشکیل این گروه و فروش فیلم های آن دارد:«گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست؛ این گروه از ۱۴۰ هزار صندلی سراسر کشور ۸۰۰ صندلی را در اختیار داشت و در شرایطی که ضریب اشغال صندلی سینماهای تجاری کشور ۵ درصد است توانست در طول فعالیت خود رکورد ۳۴ درصدی ضریب اشغال را ثبت کند.»
روزنامه ایران هم در اولین شماره سال ۱۳۹۴ خود در گزارشی نوشته بهمن عبداللهی به مرور رویدادهای مهم سال گذشته پرداخته و درباره تشکیل گروه هنر و تجربه می‌نویسد:«یکی ازبرنامه‌های اصلی رییس سازمان سینمایی دربدو ورود سروسامان دادن به وضعیت اکران فیلم‌های مخاطب خاص بود. او این برنامه را در دفترچه برنامه ‌هاو راهبردهای خود مشخص کرد و پس ازانتخاب امیرحسین علم الهدی،گروه سینمایی هنرو تجربه راه‌اندازی شد. این گروه فقط به فیلم‌های خلاقانه،متفاوت وساختارگرا توجه می‌کند و با نمایش دوره‌ای آثار مخاطب خاص تلاش می‌کند جدا از سینمای بدنه موجود درکشور،این نوع سینما را نیز معرفی کند.»
نظرخواهی و تهیه فهرست از بهترین فیلم‌های به نمایش درآمده در هرسال هم اغلب در روزهای پایانی سال اتفاق می‌افتد. در این نظر خواهی‌ها هم نام فیلم‌های به نمایش درآمده درگروه هنر و تجربه ،به عنوان بهترین فیلم‌های به نمایش درآمده درسال ۹۳ به چشم می‌خورد. برای مثال «خانه پدری»به کارگردانی کیانوش عیاری در داوری ماهنامه تجربه به عنوان بهترین فیلم برگزیده شد و پس ازآن هم فیلم‌های «ماهی وگربه»ساخته شهرام مکری و «پرویز»به کارگردانی مجیدبرزگر قرار گرفتند.
کاربران سایت خبرآنلاین هم با شرکت در نظرخواهی این خبرگزاری، درباره بدترین و بهترین اتفاق سال ۱۳۹۳ نظر خود را به صورت کامنت مطرح کردند و آغاز فعالیت گروه هنر و تجربه، عنوان بهترین اتفاق سال ۹۳ را از آن خود کرد.
ماهنامه سینمایی ۲۴ هم در شماره ویژه نوروز ۹۴، دست به انتشار جدول ستاره‌های فیلم‌های نمایش داده شده در سال ۹۳ زده و فیلم ماهی وگربه با کسب بیشترین ستاره‌ها از نویسندگان این مجله، درصدر این جدول قرار گرفته‌است و عنوان فیلم منتخب مجله در سال ۹۳ را از آن خود کرده‌است. دومین فیلم این جدول هم باز به گروه هنر و تجربه تعلق دارد، پرویز. البته پوستر این دو فیلم نیز در بین پوسترهای منتخب سال ۹۳ جای گرفته‌اند و لووان هفتوان بازیگر فیلم پرویز هم در جمع بهترین بازیگران منتخب سال ۹۳، حضور دارد.
در این میان فیلم‌های اکران نوروزی گروه هنر و تجربه هم با این که اکرانشان تقریبا همزمان با فرارسیدن تعطیلات نوروزی بود،اما بازهم به خوبی مورد استقبال رسانه‌ها قرار گرفتند.طی روزهای تعطیلات نوروزی، ‌سایت‌های خبری در غیاب روزنامه‌ها، گفت‌وگوهایی با کارگردان‌های فیلم‌های اکران نوروزی منتشر کردند. که از میان آن‌ها می‌توان به گفت‌وگوی سایت خبرآنلاین با شهرام مکری و نیز گفت‌وگوهایی با معین کریم‌الدینی کارگردان مستند «آتلان» وخبرگزاری مهر با حامد رجبی کارگردان فیلم «پریدن از ارتفاع کم» و خبرگزاری ایسنا با فائزه عزیزخانی کارگردان فیلم «روزمبادا»نام برد و هم چنین به یادداشت‌هایی که برای این فیلم‌ها منتشر شده‌اند.

فیلم‌های کوتاه هنر و تجربه هم در این میان مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته‌اند و خبرهایی از اکران فیلم‌های کوتاه در گروه هنر و تجربه در رسانه‌های مختلف بازتاب داشته‌است که از آن جمله می‌توان به گفت‌وگوی روزنامه صبا با کارگردان فیلم کوتاه «پانچ»اشاره کرد.و یا به مطلب پیشنهاد نوروزی فیلم کوتاه در گروه هنر و تجربه روزنامه فرهیختگان اشاره کرد که به معرفی فیلم‌های کوتاه گروه هنر و تجربه می‌پردازد.
البته باید در این بین باید به حجم اخباری هم که طی ماه‌های فعالیت گروه هنرو تجربه، درباره تشکیل این گروه منتشر شده و یا گفت‌وگوهایی که با کارگردان‌ها و عوامل فیلم‌های به نمایش درآمده در این گروه انجام شده و نقدها و تحلیل‌هایی که نوشته شده نیز اشاره کرد. در واقع فیلم‌های اکران شده در گروه هنر و تجربه در رسانه‌های مکتوب و غیرمکتوب بازتاب بسیاری داشتند. درواقع باید اذعان کرد گروه هنر و تجربه به خوبی جای خود را در میان رسانه‌های مختلف بازکرده است و با اکران هر فیلم جدیدی ،حجم قابل توجهی از مطالب، درباره آن فیلم منتشر می‌شود.