بازتاب هنر و تجربه در رسانهها
سعید ابراهیمیفر:فیلمهای تجربی درچارچوب درستی اکران میشوند
هنر و تجربه: روزنامهها و خبرگزاریها در روز ۱۷ فروردین سال ۹۴ مطالبی در ارتباط با گروه سینمای هنر و تجربه و نیز فیلمهای به نمایش درآمده در این گروه، منتشر کردهاند که تعدادی از آنها را باهم مرور میکنیم.
روزنامه بانی فیلم در صفحه سینمای ایران از تعدادی از کارگردانان و اهالی سینمای ایران خواسته است سالی که گذشت را ارزیابی کنند. در این مطلب که با تیتر «دفاع مدیران دولتی از کیان سینما، تلاش برای تقویت بخش خصوصی» به چاپ رسیده، فرزاد موتمن مهمترین اتفاق سال ۹۳ را شکلگیری گروه هنر و تجربه دانسته و در اینباره گفته است: « امسال یا بیمار بودم یا درگیر ساخت فیلم و به همین دلیل نتوانستم سینما را دنبال کنم اما شکل گرفتن گروه هنر و تجربه از اتفاقات خوب امسال بود برای اولین بار از نوع به خصوصی از فیلمها که همیشه مخاطب کمتری داشت، استقبال شد. امیدوارم سال ۹۴ سال بهتری باشد.» سعید ابراهیمیفر نیز در ارزیابی خود از سال گذشته میگوید: «من از سالی که گذشت یک تعریف شخصی دارم و آن این است که سال بدی بود چون من هیچ کاری نکردم! شاید تنها دلخوشی این سال شروع اکران هنر و تجربه باشد. سالها قرار بود فکری برای فیلمهای تجربی بشود عاقبت در چارچوبی که تا امروز درست به نظر میرسد قرار گرفت و خدا را شکر با استقبال خوبی هم روبهرو شد. واقعیت این است که مردم دوست دارند فیلم خوب ببینند و نمیتوان با بیتوجهی به شعور و سلیقه آنان برایشان تعیین تکلیف کرد و گفت فیلم خوب باید چنین باشد و چنان.»
بانی فیلم در همین شماره گفتوگویی با فائزه عزیزخانی کارگردان فیلم «روز مبادا» انجام داده است. عزیزخانی در بخشی از این گفتوگو درباره حال و هوای فیلمش توضیح داده است: «روز مبادا را یک فیلم کاملا قصهگو به حساب میآورم و داستانهایم نیز درست مثل فیلم از این خاصیت بهره میبرند. درباره تاثیر داستاننویسی بر فیلمسازی هم باید بگویم تقریبا محال است کسی که نمیتواند به درستی از قلمش استفاده کند، پشت دوربین هم موفق ظاهر شود. به عبارت بهتر چطور ممکن است نتوانی داستانت را به خوبی روی کاغذ بیاوری و بعد توقع داشته باشی بتوانی آن را به زیبایی به یک فیلم تبدیل کنی؟»
خبرگزاری مهر در گفتوگویی با فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوان به برنامههای این انجمن در حمایت از فیلم سازان جوان و کارگردانهای فیلمهای کوتاه پرداخته است. فرخنده کیش در بخشی از این گفتوگو درباره اکران فیلمها و کمک گروه هنر و تجربه در این زمینه تاکید دارد:«اتفاقا با گروه سینمایی هنر و تجربه به یک تعامل رسیدهایم و قرار است امکان اکران فیلمهای کوتاه فراهم شود.»
روزنامه روزان نیز با یکی دیگر از کارگردانهایی که فیلمشان در گروه هنر و تجربه روی پرده رفته گفتوگو کرده است. مجیدرضا مصطفوی کارگردان فیلم «انارهای نارس» در این گفتوگو که با تیتر «زبان فیلم من بینالمللی است» چاپ شده در مورد اکران فیلمش گفته است: «این فیلم در جشنواره فجر در نگاه نو انتخاب شده بود و توانست نظر هیات انتخاب را به خود جلب کند. با اینکه اکران هنر و تجربه اختصاص دارد به فیلمهایی که بسیار خاص است و اغلب از هنرپیشگان چهره استفاده نمیشود اما انارهای نارس بازیگران چهرهای دارد که میتواند در گیشه موفق عمل کند و نظر تماشاگران عام را هم جلب کند.»
بخش دیگری از صفحات هنری روزنامهها و خبرگزاریهای این روز نیز به انعکاس اخبار مربوط به بخش بینالملل جشنواره سیو سوم فجر و کارگاههای تخصصی حاشیه آن و حضور کریستف زانوسی در ایران اختصاص پیدا کرده است. ۳۰۰ فیلم برای این جشنواره ارسال شده و برنامههای کلی آن نیز اعلام شده است.