
بازتاب هنر و تجربه در رسانهها
حامد رجبی: اکران هنر و تجربه برای «پریدن از ارتفاع کم» مناسبتر است
هنر و تجربه: روزنامهها در صفحات هنری و سینمایی خود در روز ۱۸ فروردین ۹۴ چندین گفتگو با عوامل فیلمهایی که در گروه هنر و تجربه به نمایش درآمدهاند به چاپ رساندهاند.
روزنامه بانی فیلم در خبری به آئین دیدار با عوامل فیلم «پریدن از ارتفاع کم» در موزه سینما اشاره کرده است. این مراسم روز چهارشنبه ۱۹ فروردین ساعت ۲۰٫۳۰ برگزار میشود. در این مراسم در کنار کارگردان، تهیهکننده و سایر عوامل فیلم، نگار جواهریان و رامبد جوان بازیگران فیلم نیز حضور دارند.
همین روزنامه با معین کریمالدینی کارگردان فیلم مستند آتلان نیز گفتوگو کرده است که در آن نوع ارتباط بین کارگردان و سوژه مستند مورد توجه قرار گرفته است. کریمالدینی در قسمتی از این مصاحبه فیلمش را در فرم و محتوا، یک اثر مستند ذکر کرده و گفته است: «به هرحال این فیلم در ردهبندی مستندهای داستانی قرار میگیرد چون روایتی داستانی را پیش میبرد. اما برای بسیاری این ذهنیت پیش میآید که وقتی میگوئید داستانی منظورتان فقط بازسازی است. یعنی کارگردان به شخصیتش بگوید از کدام قسمت وارد شود چه کاری انجام دهد یا صحبتش را چگونه شروع کند که این اتفاق در این فیلم نیفتاد. جز بعضی از پلانهای کلی که در ساختار فیلم قرار میگرفت نه در روایت فیلم. مثلا من از علی میخواستم مسافتی با اسب برود.»
دیگر گفتوگوی این روزنامه با حامد رجبی کارگردان فیلم «پریدن از ارتفاع کم» است که این روزها در سینماهای گروه هنر و تجربه به نمایش درآمده است. رجبی سوال اول را مبنی بر این که اگر صبر بیشتری به خرج میداد آیا امکان اکران این فیلم در گروههای اصلی و به دنبال آن مخاطب بیشتر وجود نداشت، را اینطور پاسخ داده است: « هنر و تجربه اتفاقی در سینمای ایران است که من دوستش دارم. فیلم من هم اگرچه از حضور دوبازیگر شناخته شده بهره میبرد، اما مختصاتی دارد که گروه هنر و تجربه بستر مناسبتری برای اکران آن به حساب میآید. فیلمهای هنر و تجربه در اکران نوروز معمولا زیر سایه فیلمهای دیگر قرار میگیرند. تا امروز تیزری از فیلم ما از تلویزیون پخش نشده و تبلیغاتی هم نداشتهایم. اصلا خاصیت این فیلمها این است که به مرور زمان مخاطب خودش را پیدا میکند. بیشترین تبلیغ برای این فیلمها از جانب کسانی صورت میگیرد که به تماشای فیلم میآِیند و بعد آن را به دیگران هم توصیه میکنند. برهمین اساس مطمئنم این فیلم و سایر آثار گروه هنر و تجربه به مرور مخاطبین بیشتری خواهند داشت.»
روزنامه سینمای صبا نیر با محمد احمدی تهیهکننده سینما که یکی از دو تهیهکننده فیلم «روز مبادا» هم هست گفتوگویی انجام داده است. احمدی که فیلمبرداری شناخته شده در سینمای ایران است بسیاری از فیلمهایی که تهیه کرده است فیلمهای اول کارگردانانشان هستند. لطفا مزاحم نشوید (محسن عبدالوهاب) و حریم (رضا خطیبی) از فیلمهایی هستند او تهیه کرده است. احمدی اولین مواجهه با فیلمنامه روز مبادا را به این شکل توصیف میکند: «خانم نگار اسکندرفر که از سرمایهگذاران فیلم اول خودم شاعر زبالهها بود با من تماس گرفت و گفت یکی از بچههای کارنامه که شاگرد آقای کیارستمی بوده میخواهد فیلمی بسازد و دوست دارد با هم این فیلم را تهیه کنیم. من هم قبول کردم و فیلمنامه را خواندم و دیدم دوستش دارم.»
محمد احمدی درمورد ریسک قبول تهیه فیلم اول یک کارگردان میگوید: «کاملا ریسک است اما این ریسک را خیلی دوست دارم و به نظرم انگیزه و انرژی بسیار خوبی در بچههای فیلم اولی وجود دارد و فقط باید حواستان باشد که نگاه کارگردان با نگاه شمای تهیهکننده یکی باشد.» در پایان این گفتوگو احمدی تجربه تشکیل این گروه سینمایی را موفقتر از تجارب قبلی ارزیابی میکند. «این طرح نسبت به تجربههای قبلی مثل «آسمان باز» بهتر است. امیدوارم مخاطبان هم کمکم با آن خو بگیرند. تماشاگر این نوع فیلمها باید کمی حرفهایتر باشند. مخاطب باید بفهمد که این فیلمها قرار نیست خیلی فضای اکشن و قصهگو داشته باشند و قرار است کمی متفاوت باشند. این طرح موجب میشود که مخاطب حس نکند گول خورده است و بداند قرار است با چه نوع اثری مواجه شود.»
بلخره یه فیلم دیدیم که به اسم هنر و تجربه بیاد ، دستش درد نکنه