
تلاش برای بهتر دیده شدن «جایی برای زندگی»
محسن استاد علی : فیلم را به دانشگاهها میبریم
هنر و تجربه :محسن استادعلی کارگردان مستند «جایی برای زندگی» این روزها نگران مطلع نشدن مخاطبان از نمایش فیلم خود است.
کارگردان «جایی برای زندگی» با ابراز نگرانی از اینکه عدم حمایت مالی و تبلیغاتی از سینمای مستند در نهایت میتواند باعث شکست این سینما شود، گفت: «طبیعی است که در گروه هنر و تجربه به دنبال فروش میلیاردی نیسیتیم. این سینما به فیلمهای خاص، مخاطبان خاص و سینماهای خاص تعلق دارد، اما اگر بتوان بعد مالی قضیه را نیز پوشش داد شرایط بهتری را برای این سینما شاهد خواهیم بود».
استاد علی که در چند روز اخیر هم از عدم پخش تیزر فیلم از سیما به جز شبکه مستند در رسانهها گلایه کرده است: ««واقعا نمیدانم چه معیاری برای پخش و نمایش تیزرها در صدا و سیما وجود دارد. با این کار به نظرم فرصت خوبی هم از همان سازمان و هم ما سلب میشود»
استادعلی در این خصوص چنین توضیح داد: «به من اعلام کردند که با محتوای فیلم به طور کلی مشکل داریم بنابراین سازمان همین اندک حمایت را نیز از ما گرفته است»
کارگردان «جایی برای زندگی» در گفت و گو با هنر و تجربه در عین حال از حمایتهای شبکه مستند قدردانی کرد : «در این میان تنها شبکه مستند است که از اثر من حمایت کرده است و آن هم به خاطر حضور آقای محمد آفریده است. اما واقعیت این است که شبکههای دیگر وارد بحث نمیشوند و از اصل به محتوای فیلم ایراد میگیرند».
استادعلی همچنین با بیان اینکه تبلیغات شهری و بیلبوردها قیمتهایی به شدت نجومی دارند و یک مستندساز به هیچ وجه از پس آن برنمیآید گفت:«این در حالی است که بسیاری از شرکتهای تبلیغاتی میگویند که هنوز تعرفههای امسال ابلاغ نشده است. پس عملا دیگر نمیتوان به این نوع تبلیغات حتی فکر کنیم».
این کارگردان همچنین از رایزنی با دانشگاهها و سازمانها برای بهبود شرایط تبلیغی و اکران فیلماش خبر داد: «در روزهای آینده به اکران فیلم در دانشگاهها خواهیم پرداخت و برای جلب حمایت مالی و تبلیغات با چند سازمان در حال مذاکره هستم».
کارگردان مستندهای«عادت میکنیم» و «سکوت» پیش از این نیز در گفت و گویی که با هنر و تجربه داشت،با تاکید بر اینکه سینما و در مفهوم کلیتر رسانه- در حضور مخاطب است که معنا پیدا میکند، تاکید کرد مخاطبان سینماهای هنر و تجربه مخاطبانی خاص هستند گفت :«همانطور که از اسم این گروه مشخص است بر دو کلمه هنر و تجربه تاکید دارد. قطعا سینمای هنر و تجربه سینمای اکران اصلی نیست و مخاطبان خاص خود را دارد. بخشی را قشر دانشگاهی و بخشی را قشر فرهنگی جامعه تشکیل میدهد. این اتفاق قابل قبول باید با تبلیغات تخصصی مخاطبان بالقوه خود را نیز فعال کند. کافی است یک فیلم گوش به گوش بین نفرات تبلیغ شود آن وقت است که مخاطبان فیلم بیشتر و بیشتر میشوند. نباید سطح توقع خود را پایین بیاوریم و بگوییم همین تعداد انگشتشمار مخاطب کفایت میکند. باید تعداد مخاطبان تصاعدی بیشتر شود. ما برای سینمای هنر و تجربه قدم برنداریم، بلکه باید بدویم. باید بتوانیم این فضای جدید را به بهترین شکل معرفی کنیم.»