
هنر و تجربه در رسانه ها
کریم الدینی: اگر مخاطب عام آتلان را بشناسد، جذب میشود
هنر و تجربه: روز یکشنبه ۲۳ فروردین ماه خبرگزاریها و روزنامهها در صفحات سینمایی یا هنری خود به انتشار اخبار و مطالب تحلیلی و گفتگوهایی پرداختند که با فیلمهای پخش شده در گروه سینمایی هنر و تجربه ارتباط داشت.
بازار فیلم بخش بینالمللی جشنواره سینمایی فجر، نمایش فیلمهای فرانچسکو رزی در همین جشنواره و تفاهمنامه سینمای جوان و شبکه سوم سیما از موضوعاتی بودند که در بیشتر روزنامهها و خبرگزاریها انعکاس یافته بودند.
روزنامه همشهری خبر از برگزاری جشنواره بینالملل فجر در دو پردیس سینمایی آزادی و ملت داده است و در گفتگویی با آرش امینی دبیر این جشنواره مهمترین دلیل این تفکیک را دیده نشدن بخش بینالمللی زیر سایه مسابقه سینمای ایران دانشته است. گویا بخش بینالملل جشنواره قرار بوده در شهری غیز از تهران برگزار شود. امینی ضمن تائید این قرار اولیه به همشهری میگوید: «با جدا شدن بخش بینالملل همه کارها دوبرابر شد و نخواستیم در دوره اول کار مضاعفتر به گروه تحمیل کنیم. تصمیم بر آن شد که نخستین دوره جشنواره در تهران برگزار شود و برای برپایی دورههای بعدی در شهری غیر از تهران محدودیتی وجود ندارد.» امینی در مورد انتخاب فیلمها نیز به همشهری گفته است: «سالهای گذشته فیلمهایی در جشنواره نمایش داده میشدند که نسخههای مجاز یا غیرمجاز آنها در بازار موجود بودند و علاقمندان فیلمهای خارجی به آن دسترسی داشتند اما امسال فیلمهایی در جشنواره به نمایش درمیآیند که تاکنون در سینماهای خارج اکران نداشته و حتی بعضی اولین حضور جشنوارهایشان در ایران است.»
امیرحسین علمالهدی مدیر گروه هنرو تجربه یادداشتی در رونامه قانون نوشته است که به آسیبشناسی مشکلات سینمای ایران میپردازد. در قسمتی از این یادداشت آمده: «سالهاست که میخواهیم تمام سلایق مردم ایران زمین را با فقط با تولید داخلی آن هم تولید غیرکیفی به نتیجه مطلوب برسانیم.» در این یادداشت برای برونرفت از وضعیت ناگوار کنونی ۳ پیشنهاد ارائه شده است: «۱- تعیین نرخ بلیت براساس درآمد سرانه و تفاوتهای منطقهای برحسب پژوهشهای اقتصادی ۲- اجازه ورود منطقی فیلم خارجی و ۳- تعامل با صداو سیما برای پخش معقول و به اندازه فیلم در تعطیلات و کمک به سینمای ملی کشور.»
روزنامه سینمایی صبا با مجیدعزیزخانی گفتگو کرده است که از بازیگران فیلم روزمبادا و برادر کارگردان این فیلم است که همراه با سایر اعضای خانواده در این فیلم حضور دارند. عزیزخانی در این مصاحبه کوتاه درباره فضای پشت صحنه فیلم میگوید: «وقتی عوامل یک فیلم ارتباط نزدیک و صمیمانه با همدیگر داشته باشند تمام شدن کار و جدایی آنها خیلی سخت میشود. مثل سفری که با جمعی میروی و موقع خداحافظی حسرت میخوری که چقدر این چند روز زود گذشت. فیلم هم همین است. موقع جداشدن از هم فکر میکردیم که هفتاد سال است با هم رفیقیم. وقتی کار تمام شد فکر میکردم کاش بشود این گروه یک جای دیگر باز با هم کار کنند. جو خیلی دوستانه بود.»
معین کریمالدینی کارگردان فیلم مستند «آتلان » نیز درباره اکران نوروزی این فیلم به روزنامه بانی فیلم گفته است: «اکران فیلمهای مستند در گروه هنر و تجربه اتفاق خوبی برای سینمای مستقل است البته کمی نقد هم نسبت به نوع اکران این فیلمها وجود دارد. برای من جای سوال وجود دارد که چرا شورای سیاستگزاری هنر وتجربه فیلمهای مستند را در یک سانس و فیلمهای داستانی را در چند سانس به نمایش میگذارد؟ به اعتقاد من مهمترین فاکتور برای اکران فیلم، ساختار و توان جذب مخاطب است و فیلمهای مستند با توجه به آمار فروش ثابت کردند آثار جذاب و پرمخاطبی به شمار میآیند. امیدوارم برای ماههای آینده گروه هنر و تجربه تمایزی میان مستند و داستانی قائل نباشد و فقط براساس کیفیت یک فیلم اقدام به اکران آن کند. به عنوان کارگردان با اطمینان میگویم آتلان را به راحتی مخاطب عام را جذب میکند به شرطی که مخاطب آن را بشناسد.»