هنر و تجربه: فروردین ۱۳۹۳، برای اهالی هنر و تجربه یادآور خاطره‌های خوب است. زمزمه‌هایی که از دو ماه پیش از این در مورد تشکیل گروه هنر و تجربه به گوش می‌رسید، در این ماه تبدیل به یک خبر از سوی رییس سازمان سینمایی شد. گروه هنر و تجربه از این تاریخ تاکنون وقایع و رخدادها و اتفاق‌های متفاوتی را از سرگذرانده است که بی‌مناسبت ندیدیم در این روزهای حال خوب بهاری، بخشی از آن‌ها را باهم مرور کنیم. گفتنی است عملکرد هنر و تجربه طی این مدت، مورد قضاوت و داوری موافقان و مخالفان قرار گرفته‌است، که بازتاب آن را نیز در آینده‌ای نزدیک در گزارشی دیگر منعکس خواهیم کرد.

۲بهمن ۱۳۹۲
زمزمه‌های تشکیل گروه «هنر و تجربه»
سرانجام پس از جلسات متعدد شورای صنفی نمایش در ماه‌های پایانی سال ۹۲، آیین‌نامه نهایی‌شده شورای صنفی اکران سال ۹۳، جهت تایید نهایی به رییس سازمان سینمایی ارجاع داده شد. از مهم‌‌ترین اهدافی که در این آیین‌نامه آمده است، می‌توان به «ساماندهی اکران فیلم‌های سینمایی»، «ایجاد تنوع نمایش» و «فراهم کردن امکان اکران گونه‌های سینمایی با هدف جذب مخاطبین» اشاره کرد.

۱۸ فروردین ۱۳۹۳
خبر ایوبی برای حال خوب سینمای ایران
رییس سازمان سینمایی در نخستین جلسه کارگروه شورای صنفی نمایش در سال ۹۳، ضمن پیش‌بینی «حال خوب» سینمای ایران در این سال، با تاکید بر اهمیت اکران صحیح فیلم‌های مخاطب خاص، حمایت خود را از اکران این گونه فیلم‌ها اعلام کرد. او در این جلسه از تشکیل گروهی موسوم به «هنر و تجربه» با هدف اکران فیلم‌های هنری و دارای مخاطب خاص خبر داد و گفت: «گروهی خبره، وظیفه انتخاب و معرفی فیلم های هنری رابرای تعیین نوبت اکران به شورای صنفی به عهده خواهد داشت و در آغاز این طرح نیز بر اکران چند اثر برجسته هنری تاکید شده‌است.»

۲۴ فروردین
انتصاب مدیر اجرایی و دبیر شورای سیاست‌گذاری
«امیرحسین علم‌الهدی» با حکم حجت‌الله ایوبی به ‌سمت مدیراجرایی ودبیرشورای سیاست‌گذاری سینمای «هنر و تجربه» منصوب شد. به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، در متن حکم ایوبی آمده است:«آقای امیرحسین علم‌الهدی؛ به موجب این حکم به سمت مدیر اجرایی و دبیر شورای سیاست‌گذاری سینمای هنر و تجربه منصوب می‌شوید.این سینما علاوه بر ایجاد فضایی مناسب برای نمایش فیلم‌های هنری و تجربی، می‌تواند بستر مناسبی برای رشد و بالندگی اندیشه‌های خلاق جوانان علاقه‌مند به هنر هفتم باشد.انتظار می‌رود با تکیه بر اصول کلی تدوین شده سینمای هنر و تجربه که محصول جلسات متعدد جمعی از نخبگان کارآزموده این عرصه است، به سرعت این طرح مهم را اجرایی نمایید.سوابق ارزشمند و به ویژه آگاهی و آموزش روزآمدتان در حوزه توزیع و نمایش، نویدبخش چشم‌اندازی روشن برای موفقیت این تجربه است. موفقیت روزافزونتان را از خداوند متعال خواستارم.»

۱۶ اردیبهشت
انتشار اطلاعیه سینمای هنر و تجربه
اطلاعیه‌ای درباره فرایند برنامه‌ریزی اکران سینمای «هنر و تجربه » توسط علم الهدی جهت انتشار در اختیار روابط عمومی سازمان سینمایی قرارگرفت. در این اطلاعیه ذکر شده بود: «اکران فیلم های هنر و تجربه نیاز به نقشه راهی دارد تا بتواند این ساختار نوپا بر روی آن به درستی شکل گیرد تا با نسیمی این نهال کمر خم ننماید. تجربه تلخ گذشته در این عرصه و عدم توجه به ساختارهای حوزه توزیع و نمایش بر اساس واقعیت های موجود سینمای ایران ، متولیان این طرح را به این جمع بندی رسانده است که هرگونه تعجیل در نمایش این فیلم ها بدون طی فرآیند کارشناسی و کاربردی فارغ از احساسات پروپاگاندای دولتی و ضرورت اقناع سینماگران حوزه تولید ، توزیع و نمایش بدون شک هر نوع دستاوردی را در اجرای این برنامه دچار چالش جدی خواهد نمود و ضرورت دارد که براساس یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت این نقشه راه برای یک فرآیند چهار ساله عملیاتی گردد تا شاهد موفقیت این طرح در طول اجرا باشیم.شورای سیاست گذاری اکران هنر و تجربه و مدیریت اجرایی این موضوع امید دارد ظرف چند هفته آینده و با طی فرآیند کارشناسی برنامه اکران این نوع فیلم‌های مهم سینمای ایران، بتواند در عید سعید فطر با یک برنامه ریزی ۷ ماهه ( تا پایان سال ۱۳۹۳) نوید شکل گیری سینمای هنر و تجربه را در گستره حوزه توزیع و نمایش سینمای ایران دهد که رمز ماندگاری و تنفس سینمای ایران در طول این سالیان مدیون فیلم های هنر و تجربه سه دهه گذشته این سینمای نجیب است که بالندگی سینما همچنان مرهون این تولیدات است.»

۱۴ تیر
اعلام فراخوان
گروه «هنر و تجربه» طی فراخوانی از سازندگان فیلم‌هایی که در تعریف این گروه می‌گنجند، دعوت کرد تا آثار خود را به دبیرخانه این گروه ارائه دهند.در متن این فراخوان علاوه بر تعریف این گروه از «فیلم هنری» و «فیلم تجربی»، شرایط ارائه، پذیرش و اکران فیلم‌ها در ۱۴ بند اعلام شده‌است.

۱۸ مرداد
صدور احکام شوراى سیاست گذارى
طی حکمی از سوی رییس سازمان سینمایی «جمال امید»، «هوشنگ گلمکانی»، «جعفر صانعی مقدم»، «ایرج تقی پور»، «شهرام مکری»، «محمد رضا فرجی»، «مجید مسچی»، «سیف‌الله صمدیان» و «امیرحسین علم‌الهدی» توسط حجت‌الله ایوبی به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری سینمای هنر و تجربه منصوب شدند.

۲۶ شهریور
معرفی اولین سالن گروه هنر و تجربه
‌مراسم افتتاح اولین سالن سینمای گروه سینمایی «هنر و تجربه» با فیلم «یک اتفاق ساده» به کارگردانی سهراب شهید ثالث در سالن سینمای موزه سینما برگزار شد. در این مراسم جمعی از سینماگران حضور داشتند تا این فیلم را روی پرده ببینند.

 

پوستر یادگاری یک اتفاق ساده

۲ مهر
افتتاح دومین سالن
پردیس ۱۲سالنی کوروش یکی از سالن‌های خود را به گروه هنر و تجربه اختصاص داد. دومین سالن گروه هنر و تجربه با نمایش فیلم‌های «سفر» و «عموسیبیلو » ساخته‌های بهرام بیضایی معرفی و افتتاح شد.

۶ مهر
برگزاری نشست هم اندیشی فعالان سینمای هنر و تجربه در خانه هنرمندان
در این نشست که با حضور رییس سازمان سینمایی، اعضای شورای سیاست‌گذاری و مدیر گروه‌ سینماهای هنر و تجربه و جمعی از سینماگران برگزار شد و طی آن حاضران به تبادل نظر درباره این گروه سینمایی پرداختند. رییس سازمان سینمایی در این جلسه تاکید کرد:« گروه هنر و تجربه قرار نیست محلی برای فیلم های رانده از اکران و از پیش شکست خورده باشد. اساسا به کسانی که فیلم هایشان نه تجربی است و نه تجاری و نه می تواند فروشی داشته باشد و نه تفکری به مخاطب ارائه کند، توصیه می کنم بروند و شغل دیگری انتخاب کنند.» در این جلسه هم چنین علم الهدی به تشریح برنامه های گروه هنر و تجربه و نحوه اکران فیلم ها و قیمت بلیت‌ پرداخت.»

۸ مهر
افتتاح اولین سینمای گروه هنر و تجربه در شهرستان
سینما «هویزه» مشهد با اکران فیلم «اون‌شب که بارون اومد» ساخته «کامران شیردل» به گروه هنر و تجربه پیوست. طی مراسمی که به همین منظور در سینما هویزه برگزارشد،
مجید برزگر و کیوان کثیریان درباره گروه هنر و تجربه صحبت کردند.

۹ مهر
معرفی چهارمین سینمای گروه هنر و تجربه
پردیس سینمایی آزادی در این روز میزبان نمایش فیلم کم‌تر دیده شده «شهری در آسمان» ساخته شهید «مرتضی آوینی» بود.سالن خانه هنرمندان هم به عنوان دیگر سالن گروه هنر و تجربه معرفی شد.

۱۲ مهر
برگزاری آیین افتتاحیه
گروه سینمایی هنر و تجربه از شنبه ۱۲مهر کار خود را با نمایش «اونشب که بارون اومد» ساخته کامران شیردل در سالن سینمایی موزه سینما به طور رسمی آغاز کرد.در مراسم افتتاحیه بسیاری از سینماگران در کنار رییس سازمان سینمایی و اهلی گروه هنر و تجربه حضور داشتند. کامران شیردل در بخشی از این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و خرسندی خود را از نمایش این فیلم ابراز کرد و از این که نسل جوان می توانند با تشکیل گروه هنر و تجربه فیلم های با ارزش سینمای ایران را ببینند.

۱۲ مهر
انتشار اولین شماره نشریه هنر و تجربه
اولین شماره نشریه هنر و تجربه در قالب هفته نامه و در ۱۶ صفحه به سردبیری کیوان کثیریان منتشر شد. روی جلد این نشریه مزین به عکسی از فیلم ماهی و گربه بود. شماره های دوم تا هفتم این هفته نامه نیز به ترتیب در ۱۹ و ۲۶ مهر ماه و ۳و ۱۷و ۲۴ آبان منتشر شدند. در ابتدا زمان‌بندی انتشار نشریه به این صورت بود هر فته یک هفته نام و در پایان هرماه یک ماهنامه با مطالب مفصل‌تر منتشر می‌شد اما از آذر ماه
مصادف با انتشارهشتمین شماره این نشریه، اتنشار هفته‌نامه متوقف  تمام مطالب در ماهنامه منتشر شد. ۱۲ شماره از این نشریه تا پایان اسفند ۹۳ منتشر شده است. در این نشریه تاکنون نقدها و تحلیل‌های جمعی از منتقدان سرشناس سینمای ایران درباره فیلم‌های سینمایی و مستند اکران شده در این گروه سینمایی به چاپ رسیده و هم چنین مجموعه گفت‌وگوهایی با کارگردان‌هایی که آثارشان به نمایش درآمده به صورت تفصیلی انجام شده است. نشریه هنر و تجربه زیر نظر شورای سیاستگذاری انتشار می یابد. جانشینی شورا را نیز امیر حسین علم الهدی برعهده دارد.

۱۳ مهرماه
آغاز دور اول اکران فیلم‌های گروه هنر و تجربه
در اولین جدول اکران اعلام سانس‌های سینماهای گروه هنر و تجربه، ۱۳ مهرماه نخستین روز نمایش فیلم‌هاست و سانس ساعت ۱۳ پردیس سینمایی آزادی، نخستین سانس که به فیلم ماهی و گربه اختصاص پیدا کرده‌است.
نمایش فیلم‌های هنر و تجربه در هر دوره اکران به چند بخش تقسیم می‌شود که شامل فیلم‌های سینمایی، مستند در قالب مستند روز و مستند کلاسیک، فیلم‌های کوتاه وفیلم‌های خارجی هنر و تجربه کلاسیک است. در اولین دوره اکران هنر و تجربه فیلم‌های سینمایی «یک شب» ( نیکی کریمی)، «ماهی و گربه»( شهرام مکری)، «بیداری برای سه روز»( مسعود امینی تیرانی)، «ازتهران تا بهشت»( ابوالفضل صفاری) و مستند «شش قرن و شش سال»(مجتبی میرطهماسب) به نمایش در آمدند.در بخش مستندهای کلاسیک نیز شاهد نمایش آثار کامران شیردل «اونشب که بارون اومد»، «تهران پایتخت ایران است» و «ندامتگاه» بودیم. هنر و تجربه کلاسیک نیز به «مردی با دوربین فیلم برداری»(ژیگا ورتوف)،«شعر سینما»( من ری) و «دشت بژین»(سرگی آیزنشتاین) و هنر و تجربه خارجی روز به «سزار باید بمیرد»(برادران تاویانی) اختصاص داشت. فیلم های کوتاه «خانه مادری ام مرداب»(مهرداد اسکویی)، «دایره» (محمد شیروانی)، «بیگانه و بومی» (علی محمد قاسمی) ، «دو خواهر»(بیژن میرباقری)، «سینما سگ» (شاهد احمدلو)،«از طرف آن‌ها»(سعید روستایی)، «چندکیلومتر دورتر»(ابراهیم ایرج زاد)،«سوزن»(آناهیتا قزوینی زاده) و«ماه عسل»(پویا نبی) از دیگر آثار اکران شده گروه هنر و تجربه در اولین دوره بودند.از اول آبان هم فیلم تابور(وحید وکیلی فر) به جدول اکران هنر و تجربه اضافه شد.

۱۳ مهر
استقبال چشم‌گیر تماشاگران از «ماهی و گربه» در روز اول اکران
فردای روز افتتاح گروه هنرو تجربه «سعیدی‌پور» مدیر سینما آزادی در گفت‌وگو با هنر و تجربه گفت: «روز گذشته [۱۲مهر] وقتی سایت رزرو اینترنتی باز شد در عرض ۲-۳ساعت تمامی بلیت‌های فیلم ماهی وگربه به فروش رفت وما مجبوریم که از فردا زودتر سایت را باز کنیم.» او اضافه کرد: «استقبال از ماهی وگربه به گونه‌ای بود که در ساعات اولیه از نظر رزرو اینترنتی، بالاترین تعداد رزرو را داشت و از همه فیلم‌ها بیشتر بود. حتی در چند ساعت اولیه، از نظر فروش هم دومین فیلم پرفروش سینما آزادی شد.»

tn_IMG_1308                                          IMG_7726

۱۸مهر
تقدیر «انجمن مستندسازان سینمای ایران»
انجمن مستندسازان طی بیانیه‌ای از نمایش آثار مستند در گروه هنر و تجربه استقبال کرد.در بخشی از این بیانیه آمده است:« انجمن مستندسازان سینمای ایران که همواره مشتاق و پیگیر اکران فیلم‌های مستند در سالن‌های نمایش بوده است، از اقدام جدید سازمان سینمایی برای نمایش آثار مستند در سالن سینما‌ها استقبال می‌کند. این انجمن با خرسندی از نمایش مستمر فیلم‌های مستند، در دو بخش فیلم‌های مستند قدیم و جدید تقدیر می‌کند و آن را حرکت مثبتی می‌داند که موجب آشنایی هم‌زمان مخاطبان و علاقه‌مندان با آثار امروزی و ماندگار قدیمی می‌شود. «شش قرن و شش سال» ساخته مجتبی میرتهماسب در کنار «اون شب که بارون اومد»، «ندامتگاه» و «تهران پایتخت ایران است» ساخته کامران شیردل و فیلم کلاسیک «مردی با دوربین فیلم‌برداری» ساخته ژیگا ورتوف نمونه های بسیار مناسبی برای شروع این اقدام و نشان دهنده درایت افراد تصمیم گیرنده است. انجمن مستندسازان سینمای ایران با دعوت از علاقه‌مندان سینمای مستند به حمایت از این حرکت فرهنگی، آرزوی توفیق برنامه‌ریزان گروه «هنر و تجربه» و استمرار این حرکت قابل تقدیر را دارد.»

۲۲ مهر
برگزاری نخستین آیین دیدار در گروه هنر و تجربه
مراسم دیدار و گفت‌وگوی عوامل فیلم مستند «شش قرن شش سال» با تماشاگران با حضور جمع کثیری از هنرمندان و سینماگران در پردیس سینمایی کورش برگزار شد. در این آیین افراد مطرحی چون احمد مسجدجامعی، کیومرث پوراحمد، جعفر پناهی، رخشان بنی‌اعتماد، فرهاد توحیدی، همایون شجریان، محمد رحمانیان، مهتاب نصیر پور، فاطمه معتمد آریا، اشکان خطیبی و… حضور داشتند.در این جلسه نیز به سیاق مراسم‌هایی که پیش از این برای رونمایی از فیلم‌ها برگزار شده‌بود، پوستر فیلم توسط حاضران به یادگار امضا شد.رسمی که از آن روز تا امروز در تمامی مراسم‌های آیین دیدار فیلم‌های گروه هنر و تجربه فراموش نشده است. از ۲۲ مهر تاکنون برای فیلم‌های به نمایش درآمده در گروه هنر و تجربه مراسم‌های آیین دیدار با حضور عوامل فیلم و هنرمندانی که علاقمند به دیدار این فیلم‌ها بودند، برگزار شده است، البته موزه سینما با آن معماری زیبا و هنرمندانه‌اش، میزبان آیین دیدارهای گروه هنر و تجربه است. اسامی فیلم‌هایی که از ۲۲ مهر تاکنون مراسم‌هایشان برگزار شد، به شرح زیر است: یک شب(۲۷ مهر)، از تهران تا بهشت (۲ آبان)،بیداری برای سه‌روز( ۱۸ آبان)، چهار فیلم کوتاه ماه عسل، از طرف آن‌ها، سوزن و چند کیلومتردورتر(۲۰ آبان)،ماهی و گربه(۲۴ آبان). پوسته( ۲۵آبان)، تابور( ۱ آذر)،روایت ناپدید شدن مریم( ۴آذر)،من از سپیده صبح بیزارم (۲۷ آذر)، از ایران یک جدایی( ۵ دی)،شب بیرون (۲ اسفند)،انارهای نارس(۹ اسفند)

۱۶آبان
آغاز دوره دوم اکران گروه هنر و تجربه
در دور دوم اکران هنر و تجربه فیلم‌های «پرویز» (محید برزگر)، «لباسی برای عروس» و «مسافر» (عباس کیارستمی)، «از ایران یک جدایی» (آزاده موسوی، کوروش عطایی)، «پوسته » (مصطفی آل احمد)، صفر بیست‌ویک (محمد شیروانی)، روایت ناپدید شدن مریم (محمدرضا لطفی)، من از سپیده صبح بیزارم (علی کریم)، خاطراتی برای تمام فصول (مصطفی رزاق کریمی)، آفتاب، مهتاب، زمین (علی قوی‌تن)، «پرندگان بزرگ، پرندگان کوچک» (پی‌یر پائولو پازولینی) و فیلم‌هایی بودند که نمایش در آمدند.از ۲۷ آبان هم فیلم «روایت ناپدید شدن مریم»(محمد رضا لطفی) و از ۱۸ آذر« از ایران یک جدایی» ( آزاده موسوی، کوروش عطائی) مستند «صفر بیست و یک» ( محمدشیروانی) و از ۲۳ آذر «آفتاب، مهتاب، زمین»(علی قوی تن) هم در گرده هنر و تجربه به نمایش درآمدند.از ۲۹ آبان هم دو فیلم «لباسی برای عروسی»و «مسافر» از فیلم های دهه پنجاه عباس کیارستمی به این جدول اضافه شدند.

۲۷آبان
برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلم‌های گروه هنر و تجربه
به جز برگزاری مراسم آیین دیدار، فیلم هایی که در گروه هنر و تجربه به نمایش در می آیند در یک جلسه با حضور عوامل فیلم و منتقدان حاضر در جلسه مورد نقد و بررسی قرار می گیرند. در این میان می توان از نشست نقد و بررسی فیلم «بیداری برای سه روز» ساخته مسعود امینی تیرانی به عنوان اولین جلسه نقد و بررسی یاد کرد که در خانه هنرمندان برگزار شد و تا امروز هم هم چنان خانه هنرمندان محل برپایی این نشست‌ها است و فیلم‌هایی که در این سالن مورد بحث و تحلیل قرار گرفته اند نیز از این قرار است:شش قرن شش سال (۳۰ آبان)، یک‌شب( ۵ آذر)، تابور (۱۱ آذر)‌،پوسته( ۱۲ آذر )،ماهی و گربه(۱۴ آذر)، من از سپیده صبح بیزارم(۱۷آذر)،تهران تا بهشت(۱۸آذر)،سه فیلم کوتاه ماه عسل، سوزن و از طرف آن‌ها(۲۰ آذر)،پرویز (۲۶آذر)،روایت ناپدیدشدن مریم(۱۸ دی)،آشنایی با لیلا(۲۸ دی)،از ایران یک جدایی(۳ بهمن)،من از سپیده صبح بیزارم(۴ بهمن)،کهریزک، چهار نگاه (۱۰ بهمن)

۲۳آذر
اصفهان در جمع هنر و تجربه
تماشاگران اهل اصفهان هم هم به جمع تماشاگران گروه هنر و تجربه اضافه شدند. سینما سوره اصفهان در این روز با اکران سه فیلم «ماهی و گربه»، «روایت ناپدیدشدن مریم» و «پرویز» فعالیت خود را در گروه هنر و تجربه آغاز کرد.

۳ دی
آغاز دور سوم اکران فیلم‌های گروه هنر و تجربه
در دور سوم اکران فیلم‌های گروه هنرو تجربه، فیلم‌های« ۲۰۰۱، یک ادیسه فضایی» (استنلی کوبریک)، «آشنایی با لیلا» (عادل یراقی)، «جینگو» (تورج اصلانی) «سازدهنی» (امیر نادری) و آثار کوتاه منوچهر طیاب به نمایش در آمدند. هم‌چنین بخش فیلم‌های کوتاه این دور از اکران به فیلم‌های «چراغ خورشیدی»(آیدا پناهنده)، «نوار ویدئو» (حسین شاعری)، «تهران خانی آباد ۱۳۶۶» (سیدعماد حسینی)، برفک( نقی نعمتی)، «کم‌تر از چند دقیقه»(احسان بیگلری) اختصاص پیدا کرد. در بخش فیلم‌های کوتاه تجربی نیز «با او» (نقی نعمتی)، «بستر داغ یک رویا»(توفیق امانی)، «خواب‌زده»(فرشید اخلاقی‌پور)، «جدول، روزنامه و…» (نیما عباس‌پور)، «صورت‌های متروک» (اشکان احمدی)، «مونولوگ» (کاوه قهرمان)، «اتاقی در نیویورک» (بنیامین هفت‌رنگ)، «و ما در این لحظه مردیم» (حامد سیاحی) و «رنگ آب» (علیرضا کریمی) به نوبت اکران رسیدند.مستند «کهریزک، چهارنگاه» که رخشان ینی اعتماد، پرویز کلانتری،محسن امیر یوسفی و بهمن کیارستمی ۴ اپیزود آن را کارگردانی کرده‌اند از ۵ دی اکران خود را آغاز کرد و فیلم جینگو(تورج اصلانی) از ۱۱ دی به جدول اکران افزوده شد.از ۱۵ در ماه هم اکران «۲۰۰۱، یک اودیسه فضایی» ساخته استنلی کوبریک شروع شد.

۳ دی
سینما کاپری گرگان در جمع هنر و تجربه
کم‌کم شهرهای دیگر هم به هنر و تجربه می‌پیوندد و در این روز نوبت به سینما کاپری گرگان می‌رسد که با نمایش فیلم «پرویز» ساخته مجید برزگر فرصتی فراهم کند تا علاقمندان این نوع سینما در شهر گرگان هم بتوانند نظاره‌گر این فیلم‌ها باشند.

۴ دی
نمایش و توقف خانه پدری
قرار بود خانه پدری به کارگردانی کیانوش عیاری از این روز در گروه هنر و تجربه اکران شود ولی فقط بعد از دو سانس نمایش در پردیس کوروش، نمایش آن متوقف شد. گروه هنر و تجربه روز هشتم دی در همین ارتباط بیانیه ای نتشر کرد ودر ان توضیح داد:«….شورای سیاستگذاری سینمای هنر و تجربه جهت جلوگیری از خسارت مادی و معنوی به دلیل عدم امکان اجرای تعهدات خود حسب قرارداد با مالکان محترم این فیلم ، بدینوسیله به اطلاع می‌رساند تا مهیا شدن شرایط مناسب و در خور شان نمایش این فیلم ارزشمند در سینماهای هنر و تجربه ، نمایش این فیلم تا اطلاع ثانوی به تعویق می‌افتد.» در واکنش به این اتفاق حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی نیز با انتشار متنی در شبکه‌های اجتماعی از توقف اکران فیلم خانه پدری به کارگردانی کیانوش عیاری عذرخواهی کرد:«از همه کسانی که از فراهم نشدن زمینه‌های اکران فیلم خانه پدری در گروه هنر و تجربه آزرده خاطرند؛ پوزش می‌طلبم. به امید روزهای بهتر برای سینمای پرافتخارمان.»

۸دی
حضور هنر و تجربه در جشنواره فیلم فجر
هیات انتخاب سی و سومین جشنواره فیلم فجر با توجه به تشکیل گروه هنر و تجربه و بر اساس فیلم‌های بازبینی شده و تشخیص تعداد قابل قبولی فیلم متناسب با رویکردهای این گروه، پیشنهاد اضافه کردن این بخش را ارائه کردند. به دنبال این پیشنهاد در جلسه‌ای با حضور شورای سیاستگذاری گروه «هنر و تجربه» توافق شد تا آثار پیشنهادی هیات‌های انتخاب برای نمایش در این گروه در هر سه بخش «نگاه نو»، «سودای سیمرغ» و «سینمای حقیقت» مورد بازبینی و انتخاب شورای «هنر و تجربه» قرار گیرد.

اعلام جوایز بخش هنروتجربه

۱۳ دی
اعلام اسامی فیلم‌های بخش هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر
شورای سیاست‌گذاری هنر و تجربه از میان آثار پیشنهاد شده هیات‌های انتخاب ۱۰ اثر سینمایی و ۲ اثر مستند را به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر معرفی کردند. «احتمال باران اسیدی» (بهتاش صناعی ها)، «خداحافظی طولانی» (فرزاد موتمن)، «داره صبح می‌شه» (یلدا جبلی)، «در دنیای تو ساعت چنده؟» (صفی یزدانیان)،«دریاو ماهی پرنده» (مهرداد غفارزاده)،«روز مبادا »(فائزه عزیزخانی)، «مردی که اسب شد» (امیرحسین ثقفی)، «من دیه گو مارادونا هستم» (بهرام توکلی)، «موقت» (امیر عزیزی)، «یحیی سکوت نکرد» (کاوه ابراهیم پور)، «آتلان» (معین کریم الدینی)، «من می‌خوام شاه بشم« (مهدی گنجی) اسامی این فیلم‌ها بودند که طبق اعلام شورای سیاست گذاری هنر و تجربه از میان این آثار از ۲ اثر همزمان با اختتامیه جشنواره فیلم فجر تقدیر می‌شود.

۱۶ دی
آیین دیدار در مشهد
عوامل فیلم از ایران یک جدایی به مشهد رفتند تا در این شهر و با تماشاگران مشهدی آیین دیدار این فیلم را برگزار کنند.

۲۰ دی
آغاز اکران «فیلم‌های کوتاه روز» و «فیلم‌های کوتاه تجربی»
فیلم‌های کوتاهی که از این روز در جدول اکران سینماهای گروه هنر و تجربه قرار گرفتند به دوبخش تقسیم شدند، کوتاه روز و کوتاه تجربی. فیلم های کوتاه تجربی با او ، بستر داغ یک رویا(توفیق امانی)،خواب زده( ،جدول، روزنامه و سه نقطه(نیما عباس‌پور) ،صورت‌های متبرک(اشکان احمدی)، مونولوگ(کاوه قهرمان)، اتاقی در نیویورک(بنیامین هفت لنگ) ، و مادر این لحظه مردیم و رنگ آب(علیرضا کریمی) بودند و و فیلم های کوتاه روزچراغ خورشیدی( ، نوارویدئو(حسین شاعری) ،تهران خانی آباد ۱۳۶۶(سید عماد حسینی)، برفک( ، کمتر از چند دقیقه(احسان بیگلری)

۲۲ دی
آغاز اکران فیلم‌های کوتاه منوچهر طیاب
پس از چهل سال ۵ فیلم از منوچهر طیاب مستند ساز برجسته سینمای ایران در گروه هنر و تجربه به نمایش درآمد. فیلم‌هایی چون مسجد جامع (۱۳۴۸)، کاخ عالی قاپو و کاخ چهلستون (۱۳۵۲)، مسجد شیخ لطف الله ( ۱۳۵۳ )و فیلم کوتاه معماری دوران صفوی(۱۳۵۴).

۲۳ دی
اعلام فروش سه‌ماهه گروه هنر و تجربه
به گزارش روابط عمومی گروه سینمای هنر و تجربه تعداد مخاطب، میزان فروش و تعداد سانس‌های مجموعه فیلم‌های این گروه سینمایی که از ۱۳ مهر تا ۱۳ دی درسینماهای گروه هنر و تجربه به نمایش درآمده است# اعلام شد. طبق این گزارش میزان فروش فیلم‌ها هفت میلیارد و پانصد میلیون ریال اعلام شده‌است که حدود ۱۴۰ هزار مخاطب در ۲۱۶۰ سانس به تماشای این فیلم‌ها در ۵ سالن سینما نشسته‌اند.

۱۲بهمن
قم و اهواز هم به گروه هنر و تجربه پیوستند
پردیس سینمایی ونوس در شهر قم نیز به سینماهای گروه هنر و تجربه اضافه شد، سینما ساحل شهر اهواز از ۱۳ بهمن با نمایش فیلم «ماهی و گربه» به جمع سینماهای گروه هنر و تجربه پیوست.

۱۱ بهمن
افتتاحیه جشنواره فیلم فجر
آیین افتتاحیه سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر شامگاه ۱۱ بهمن در سالن برج میلاد برگزار شد.بخشی از این مراسم به اهدای جوایز اقلام تبلیغی اختصاص داشت که طی آن تندیس بهترین نوآوری و خلاقیت در شیوه‌های اصولی تبلیغات و اطلاع رسانی به امیر اثباتی برای فیلم ماهی و گربه به کارگردانی شهرام مکری اهدا شد.

۱۳ بهمن
نشست‌های خبری هنر و تجربه در جشنواره فیلم فجر
فیلم‌های بخش هنر و تجربه از اولین روز جشنواره یعنی ۱۲ بهمن در سینماهای جشنواره به نمایش درآمدند. اما شروع نمایش این فیلم‌ها در کاخ جشنواره از ۱۳ بهمن بود و در همین روز نشست خبری دوفیلم خداحافظی طولانی و موقت برگزار شد. در این جلسات کارگردان و دیگر عوامل فیلم به سوالات اهالی رسانه حاضر در جلسه پاسخ می دادند. از دیگر فیلم هایی که نشست خبری آن ها در سالن برج میلاد برگزار شده می توان به فیلم های احتمال باران اسیدی(۱۴ بهمن )؛داره صبح می‌شه( ۱۵ بهمن )؛ یحیی سکوت نکرد(۱۶ بهمن)؛ من دیه‌گو مارادونا هستم(۱۷ بهمن)؛ در دنیای تو ساعت چند است؟و دریا و ماهی پرنده (۱۹ بهمن) اشاره کرد.

۱۹ بهمن
اعلام نامزدهای جوایز بخش هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر
شورای سیاست‌گذاری هنر و تجربه در این بخش به دو فیلم جایزه اعطاء می‌کند. نامزدهای جوایز این بخش به شرح زیر است:امیرحسین ثقفی برای فیلم «مردی که اسب شد»، یلدا جبلی برای فیلم «داره صبح می‌شه»، بهتاش صناعی‌ها برای فیلم «احتمال باران اسیدی»،فائزه عزیزخانی برای فیلم «روز مبادا»،صفی یزدانیان برای فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟».با توجه با این‌که تعدادی از فیلم‌های بخش هنر و تجربه در بخش‌های دیگر جشنواره هم به نمایش درآمده‌اند، برخی از این فیلم‌ها در آن بخش‌ها هم نامزد دریافت جایزه شده‌اند از جمله فیلم احتمال باران اسیدی که در بخش نگاه نو نامزد بهترین فیلم‌نامه شده‌است و فیلم «آتلان» به کارگردانی معین کریم‌الدینی که نامزد بهترین کارگردانی و بهترین فیلم بخش سینما حقیقت شده‌است.

۲۲ بهمن
اعلام اسامی برگزیده‌های بخش هنر و تجربه/ سینما فرهنگ؛هدیه ایوبی
برگزیدگان بخش هنر و تجربه جوایز خود را در مراسم اختتامیه دریافت کردند. جوایز این بخش توسط حجت الله ایوبی، هوشنگ گلمکانی و امیرحسین علم الهدی اهدا شد. تندیس ویژه بخش هنر و تجربه به امیرحسین ثقفی برای «مردی که اسب شد» اهدا شد و تندیس بهترین فیلم بخش هنر و تجربه هم به فائزه عزیزخانی برای کارگردانی «روز مبادا» تعلق گرفت.
حجت‌الله ایوبی پس از اهدای جوایز بخش هنر و تجربه طی سخنانی با اشاره به عملکرد گروه هنر و تجربه گفت: «خوشحالم که هنر و تجربه در شش ماه به نتیجه رسید که امروز اثر آن را در جشنواره مشاهده می‌کنیم.»و در ادامه صحبت‌هایش هدیه‌ای را به این گروه سینمایی تقدیم کرد:« از فردا سالن شماره دو سینمای فرهنگ را به گروه سینمای هنر و تجربه تقدیم می‌کنم.»

۲۳ بهمن
آغاز دور چهارم اکران هنر و تجربه
بلافاصله بعد از اتمام جشنواره فیلم فجر دوره چهارم فیلم‌های گروه هنر و تجربه در تهران و دو شهر مشهد و اصفهان با نمایش سه فیلم جدید «انارهای نارس» (مجیدرضا مصطفوی)، «شب بیرون» (کاوه سجاد حسینی ) و «همشهری کین» شاهکار تاریخی اورسن ولز آغاز شد. طبق جدول اکران فیلم ها، نمایش باقی فیلم‌ها به غیر از «یک شب» به کارگردانی نیکی کریمی، کماکان ادامه خواهد داشت. البته فیلم انارهای نارس از ۳ اسفند روی پرده سینماها رفت.

۱ اسفند
هنر و تجربه مهمان جشن تصویر سال
بخش هنر و تجربه به دوازدهمین دوره تصویر سال هم راه پیدا کرد. طبق اعلام سیف الله صمدیان دبیر این جشن فیلم های بخش هنر و تجربه جشنواره سی و سوم فجر در بخش جشنواره جشنواره ها به نمایش در می آیند. در اولین روز جشن تصویر سال فیلم روزمبادا اکران شدو جلسه پرسش و پاسخی هم برای آن برگزارشد.

۳ اسفند
اعلام اسامی فیلم‌های نوروزی گروه هنر و تجربه
«روزمبادا» به کارگردانی فائزه عزیزخانی اولین فیلمی بود که نامش به عنوان فیلم نوروزی گروه هنر و تجربه اعلام شد،این فهرست کم کم با اضافه شدن فیلم های پریدن از ارتفاع کم( حامد رجبی)،«آتلان» معین کریم‌الدینی، «جایی برای زندگی» محسن استادعلی، «دختر…مادر…دختر» پناه‌برخدا رضایی، «گاو» داریوش مهرجویی، «صحنه‌های خارجی» علیرضا رسولی‌نژاد و «مردی که اسب شد» امیرحسین ثقفی تکمیل شد.

۱۸ اسفند ۹۳
آیین اکران نوروزی فیلم‌های هنر و تجربه
مراسم آیین آغاز اکران نوروزی فیلم های گروه هنر و تجربه برگزار شد. در این مراسم ۳ فیلم اکران نوروزی گروه هنر و تجربه «روز مبادا» به کارگردانی فائزه عزیزخانی ، «مردی که اسب شد» اثر امیرحسن ثقفی و «پریدن از ارتفاع کم» به کارگردانی حامد رجبی هم رونمایی شدند و توسط هوشنگ گلمکانی و سیف الله صمدیان، از اعضای شورای سیاست گذاری گروه هنر و تجربه، از عوامل آن‌ها تقدیر به عمل آمد .

۲۳ اسفند ۹۳
آغاز نمایش فیلم های اکران نوروزی
نمایش فیلم های اکران نوروزی فیلم‌های هنر و تجربه آغاز شد. نمایش مجموعه‌ای از فیلم‌های سیف‌الله صمدیان در کنار هم یکی دیگر از برنامه‌های اکران گروه هنر و تجربه در نوروز است. مجموعه اول فیلم‌های صمدیان در قالب بخش خاطره‌ها جای گرفته است. این مجموعه دو فیلم کوتاه «ایستگاه سفید»، «هنر کشتن» و دو فیلم مستند «تهران ساعت ۲۵» و «بم روز سوم، روز دهم» و یک مستند گزارشی از ورک‌شاپ‌های عباس کیارستمی و مارتین اسکورسیزی در مراکش را دربرمی‌گیرد.در این روز هم چنین فیلم‌های کوتاه هنر و تجربه نیز روی پرده رفتند.«کات» (رضا جمالی)، «اتاق کنترل» (رامین قلی بیاتی)، «مثل هرروز» (عماد خدابخش)، «شب امتحان» (علی ثقفی۹ و «فردا صبح»( محمد نجاریان داریان) فیلم‌های کوتاه اکران نوروزی گروه هنر و تجربه هستند.

۲۴ اسفند
اعلام آمار ضریب اشغال فیلم‌های هنر و تجربه
شورای سیاستگذاری گروه هنر و تجربه با پایان یافتن پنجمین ماه اکران فیلم‌های این گروه سینمایی گزارشی از میزان استقبال فیلم‌های این گروه منتشر کرد. این گزارش که به تحلیل ضریب اشغال فیلم‌های سینمایی اکران شده در گروه سینمایی هنر و تجربه از ١٣ مهر تا ١٣ اسفند می پردازد از ضریب اشغال ۳۴ درصدی به نسبت ۸۰۰ صندلی تعلق گرفته به این گروه از کل صندلی‌های سینمای کشور خبر می‌دهد .به گزارش روابط عمومی هنر و تجربه این استقبال درحالی است که آمارهای فروش در سینمای بدنه ضریب اشغال ۵ درصدی را نشان می‌دهد.

 

خانوم گل میخکی                           اینسان

۲۶ اسفند ۹۳
آغاز اکران فیلم‌های کوتاه تجربی روز
«اینسان» و «شکستنی‌ست» ( محمد آقاجانی)، «خانم گل‌میخکی» (سارا طبیب‌زاده)، «دخترک آت‌آشغالی» (محمد زارع و شلاله خیری)، «طنین» (عاطفه خادم‌الرضا)، «دیلیت» (کاظم ملایی)، «پانچ» (احسان شادمانی) و «دیروز را بکش» (احسان محمدی) فیلم‌های کوتاه تجربی روز اکران نوروزی هنر و تجربه هستند.

۲۶ اسفند
هنر و تجربه بهترین اتفاق فرهنگی سال از سوی کاربران خبر آنلاین
آغاز فعالیت گروه هنر و تجربه از سوی کاربران خبرآنلاین عنوان بهترین اتفاق سال ۹۳ را از آن خود کرد. کاربران خبرآنلاین با شرکت در نظرخواهی این خبرگزاری درباره بدترین و بهترین اتفاق سال ۱۳۹۳ نظر خود را به صورت کامنت مطرح کردند.

۲۷ اسفند
اعلام آمار ضریب اشغال صندلی مستندهای هنر و تجربه
شورای سیاستگذاری هنر و تجربه در آماری میزان فروش، تعداد سانس‌ها، تعداد تماشاگران فیلم‌های مستند به نمایش درآمده در این گروه سینمایی را اعلام کرد . بررسی این آمار از ضریب ٢٠درصدی اشغال صندلی های سینمای مستند در سینماهای این گروه خبر می دهد آن هم در شرایطی که ضریب اشغال سینمای بدنه تنها ۵ درصد بوده است . شورای سیاستگذاری گروه سینمایی هنر و تجربه در بیانیه‌ای کوتاه که در این‌باره منتشر کرده، فروش فیلم های مستند را چنین تحلیل می‌کند : « این اتفاق می‌تواند برگ افتخار دیگری باشد که از حمایت مخاطبان فرهیخته سینمای نجیب هنر و تجربه ناشی شود. افتخاری که کلیه علاقمندان و دست اندرکاران این نوع سینما را به آینده پربار سینمای ایران امیدوار می‌نماید. شورای سیاستگذاری و کلیه دست‌اندرکاران اجرایی سینمای هنر و تجربه برخود می‌بالند که توانسته‌اند روزنه‌ایی هرچند کوچک برای دیده شدن سینمای مستند بر پرده سینماهای کشور بگشایند تا این سینمای پایه و تاثیرگزار بتواند نقش اصلی خود را در ارتقای سطح سینمای ایران به درستی ایفا نماید .»در مدت ۵ ماهی که از اکران آثار مستند در گروه سینمایی هنر و تجربه گذشته در ۲۴۰ سانس حدود ۷۰۰۰ نفر به تماشای آثار مستند نشسته‌اند.

۱۷ فروردین
جایزه هنر و تجربه بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر
جایزه هنر و تجربه در بخش رقابتی سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر به بهترین آثار هنر و تجربه اهدا می‌شود.در این دوره از جشنواره فیلم فجر که برای نخستین بار بخش بین الملل آن به صورت جداگانه برگزار می‌شود، بخش هنر و تجربه به عنوان یکی از بخش های رقابتی اعلام شده است و قرار است ۱۴ فیلم در آن به نمایش درآید.

۱۹ فروردین ۹۴
برگزاری اولین آیین دیدار سال ۱۳۹۴
آیین دیدارهای سال ۹۴ با دیدار عوامل «پریدن از ارتفاع کم» در موزه سینما آغاز شد.در این مراسم کارگردان فیلم به همراه عوامل حضور داشتند. دومین آیین دیدار سال جدید نیز به فیلم صحنه های خارجی اختصاص داشت که ۲۲ فروردین در موزه سینما برگزار شد.