
۱۰ توصیه برای فیلمسازی ارزان
هنر و تجربه- امیر محقق: هزینههای غیر ضروری در فیلمسازی بسیار مشکل آفرین است. یکی از وجوه فیلمسازی این است که پول به موقع و به جا خرج شود . حواس فیلمسازان باید جمع باشد که جلوی دوربین چه میگذرد و به صرفهترین راه برای رسیدن به بهترین نتیجه را انتخاب کنند. در این راه، توصیههای زیر برای گروههای فیلمسازی کوچک کارآمد هستند. گرچه این متن ترجمه است ولی اغلب توصیههای آن در همهجا قابل اجرا است.
۱٫برنامه فیلمبرداری را به اواخر هفته موکول کنید
بسیاری از موسسات کرایه دوربین و امکانات نورپردازی در ازای اجاره دادن لوازم برای سه روز آخر هفته، تنها کرایه یک روز را از شما میگیرند. روز قبل از تعطیلات، لوازم را تحویل بگیرید و صبح روز بعد از تعطیلات آن را تحویل دهید. البته فراموش نکنید از موسسه مورد نظر بپرسید که آیا چنین امتیازی را قائل میشوند یا خیر.
۲٫آماده هر اتفاقی باشید. کاهش سرعت کار ، تاخیر در رسیدن بازیگران، مشکلات مربوط به دیگر عوامل، و اتفاقات غیر منتظره را پیش بینی کنید
مشکلات همیشه وجود دارند. اگر همه چیز از دست شما خارج شد، جا نخورید. اصولاً در هنگام فیلمبرداری، نقش تهیه کننده زمانی پررنگ میشود که مشکلی پیش بیاید. گرفت و گیرها را مدیریت کنید. همه چیز به نحوه برخورد شما با مشکلات بستگی دارد.
۳٫ برای برنامهریزی فیلمبرداری از نرم افزارهای فیلم استفاده کنید تا کارتان راحتتر شود
نرم افزارهای خوب زیادی در بازار وجود دارند؛ میتوانید از نرم افزارهایی مثل «شات لیستر» یا «فازل چک» برای مدیریت فیلمبرداری و زمانبندی آن استفاده کنید. برنامه ریزی مساوی با موفقیت است. هیچگاه آن را رها نکنید.
۴٫زمان فیلمبرداری را براساس نوع لوکیشن و زمان حضور بازیگرانتان، اولویت بندی کنید
ترتیب زمانی فیلمنامه را رها کنید و با توجه به لوکیشن و حضور بازیگران، فیلمبرداری کنید. دوبار به یک لوکیشن نروید. بازیگری که میتوانید در یک روز صحنههایش را بگیرید ، به دو روز آن را نکشانید. همه صحنههایی که در یک لوکیشن میگذرند را پشت سر هم فیلمبرداری کنید. زمانی از یک لوکیشن برگردید که دیگر کاری با آن نداشته باشید.
۵٫ هنگام نوشتن فیلمنامه، از لوکیشن فیلمبرداری مورد نظر خود عکس بگیرید
زمان نوشتن فیلمنامه یا بازنویسی آن، لوکیشن مورد نظرتان را ببینید و بر اساس جاهایی که توانایی فیلمبرداری در آن دارید، بنویسید. طبق جغرافیا و امکانات موجود، بازنویسی کنید. در یک منطقه خاص سعی کنید دو لوکیشن متفاوت پیدا کنید تا در زمان صرفه جویی شود. به این فکر کنید که چطور میتوان بیش از یک صحنه را در یک لوکیشن گرفت و جلوی جا به جایی گروه فیلمبرداری را گرفت. هر زمان که تیم فیلمبرداری و بازیگران را جابه جا میکنید ، وقت از دست میدهید. هر چه این جا به جاییها کمتر باشد، زمان بیشتری برای فیلمبرداری در اختیار خواهید داشت.
۶٫ پول را نقد بپردازید و کارت اعتباری و قرض گرفتن را کنار بگذارید
خیلی قرض و قوله نکنید. لوازم تزیینی متعلق به خانهتان را بفروشید تا برای فیلمتان پول به دست بیاورید. زیر بار قرض و بازپرداخت سنگین نروید. لوازمی که نیاز ندارید را خرید یا اجاره نکنید. اگر توانستید پس از فیلمبرداری ، لوازم صحنه را بفروشید تا پول آن بازگردد.
۷٫ برای خرید لوازم صحنه از سایتهای تخفیف و خیریهها بهره بگیرید
به فروش لوازم و لباس در خیریهها سر بزنید. فیلمنامه را طوری بنویسید که زیاد به تغییر لباس نیازی نباشد. اگر امکان دارید، لباسها را قرض بگیرید تا نیاز به پرداخت پول نباشد. حتی میتوانید با دوستان فیلمسازتان لوازم صحنه خود را با آنها معاوضه کنید. ساخت دکور را حتیالامکان کنار بگذارید. معمولاً یک وسیله کلیدی میتواند معرف یک فضا باشد و صحنه را خیلی شلوغ نکنید.
۸٫ از بازیگران خواهش کنید تا در فیلم از لباس خود استفاده کنند
بازیگران زیاد لباس دارند. از آنها بخواهید که از لباسی خودشان استفاده کنند و اگر احیاناً لباسشان خراب یا خونی شد، آنها را با یک لباس نو تعویض کنید. اگر قرار است لباسی در فیلم خراب یا مستعمل شود، چند نمونه از آن را برای احتیاط داشته باشید، آنها را در کیسه جدا بگذارید و لباسها را برای هر بازیگر، مجزا کنید.
۹٫ غذا، بنزین و لوکیشنها بیشترین خرج را روی دستتان میگذارند. به تیمتان غذای خوب بدهید .
فست فود را فراموش کنید. غذای سالم و پرانرژی، یکی از مهمترین مسائل است. بطریهای آب و قهوههای فوری هم همینطور. پول بنزین بازیگران و عوامل را بدهید. اطمینان پیدا کنید که عوامل شما، مراعات کردن و مراقبتهای شما را میفهمند. یا غذای همه را سر وقت بدهید یا پول آن را بپردازید.
۱۰٫ لیست و آمار هزینهها را داشته باشید
اینکه تا امروز چقد خرج کردهاید و بعد از این چه خرجهایی دارید را بدانید و آنها را در یک دفترچه ثبت کنید. همیشه آماده باشید تا خسارت (به لوکیشن یا لوازم) را بپردازید. پول نقد به میزان اضافه و همراه داشتن چک را فراموش نکنید. مراقب هزینههای ریز هم باشید.
منبع :ایندی وایر
سلام. چطور میتونم نرم افزار “شات لیستر” یا “فازل چک” رو از اینترنت دانلود کنم ؟؟؟؟ با تشکر…