هنر و تجربه: صفحات هنری روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها روز شنبه ۲۹ فروردین در مطالبی به بازتاب مطالب مربوط به فیلم‌های اکران شده در گروه سینمایی هنر و تجربه پرداخته‌اند.
روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه هنری خود به پخش تیزر فیلم‌های گروه هنر و تجربه از تلویزیون اشاره کرده و صحبت‌های امیرحسین علم‌الهدی مدیر اجرایی این گروه با ایسکانیوز را درج کرده است. علم‌الهدی در پاسخ به این سوال که چرا همه فیلم‌های این گروه نمی‌توانند در تلویزیون تیزر تبلیغاتی داشته باشند گفته است: «تلویزیون شرایط خاص خود را دارد، به همین دلیل از بعضی از فیلم‌ها برای پخش تیزر حمایت می‌کند و از بعضی نه.» همچنین در ارتباط با هزینه پرداختی به تلویزیون: «برای پخش تیزرها هزینه‌ای نمی‌دهیم، زیرا گروه هنر و تجربه بودجه‌ای برای انجام این کار ندارد اما اگر صاحبان فیلم‌ها بخواهند تبلیغات تلویزیونی بیشتری داشته باشند هزینه‌اش را خودشان باید تقبل کنند. این شرایط جدیدی در مورد اکران فیلم‌ها در ایران است به این معنی که تا وقتی مخاطبین از فیلمی استقبال کنند، آن فیلم نمایش داده می‌شود و این یعنی احترام به خواست مخاطب.»
خبرگزاری مهر با کاوه سجادی حسینی کارگردان فیلم شب بیرون مصاحبه کرده است. در این مصاحبه سجادی حسینی  معتقد است گروه سینمایی «هنر و تجربه» نوگرایی را به سینما می‌آورد و قدرت ریسک کردن را به سینماگران می‌دهد.

انتخاب فیلم «ناهید» به کارگردانی آیدا پناهنده در بخش نوعی نگاه جشنواره کن زمینه‌ساز گزارش‌هایی در روزنامه‌ها درمورد تاریخچه حضور سینمای ایران در این جشنواره شده است. از جمله روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان «زمانی برای درخشش سینمای ایران» مروری کرده است بر ۵۴ سال حضور سینمای ایران در جشنواره کن. حضوری که از سال ۱۹۶۱ با فیلم کوتاه «کوروش کبیر» از مصطفی فرزانه آغاز شد و در سال ۱۹۹۶ به دریافت جایزه نخل طلای این جشنواره توسط عباس کیارستمی انجامید. در این گزارش به صورت سالشمار به حضورهای مختلف فیلم‌های ایرانی اشاره شده است.
کاوه سجادی حسینی کارگردان سینما که این روزها فیلم سینمایی «شب، بیرون» را در گروه «هنر و تجربه» در حال اکران دارد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه گاهی بعضی از مصاحبه ها در برخی از رسانه ها باعث ایجاد سوءتعبیر می شود، گفت: مدتی پیش با یکی از رسانه های سینمایی درباره اکران فیلم «شب، بیرون» در گروه «هنر و تجربه» گفتگو کردم که متاسفانه صحبت ها و نظرات من درباره این گروه سینمایی به گونه ای مطرح شد که انگار من از نمایش فیلم خود در این گروه سینمایی ناراضی هستم.
وی بیان کرد: «باید تاکید کنم که خیلی هم خوشحالم که فیلمم در دوره های اول این حرکت کاملا سینمایی اکران شده است. با تلاش عاشقانه مسئولان گروه «هنر و تجربه» این بخش تبدیل به یک حرکت در سینمای ایران شده و بسیاری از سینماگران تمایل دارند تا فیلم آن‌ها در این گروه سینمایی نمایش داده شود. علاوه بر آن بسیاری از سینماگران هستند که دوست دارند برای چنین گروه سینمایی فیلم بسازند تا اثرشان دیده شود.»

این کارگردان سینما با اشاره به اینکه با ایجاد گروه «هنر و تجربه» ریسک پذیری در سینمای تجربی بالا می رود، ادامه داد: «ریسک پذیری سبب می شود تا نوگرایی در سینما ایجاد شود و همین امر باعث می شود سینما در نگاه مخاطب تاثیرگذاتر و جذاب تر باشد. سینمای ما این روزها بیش از هر چیز نیازمند ریسک و نترسیدن در تولید آثار جدید است.

کارگردان فیلم سینمایی «بوفالو» با اشاره به اینکه حرف های انتقادی او نسبت به برخی از رویکردهای «هنر و تجربه» در یک رسانه تبدیل به حرف های اعتراضی شده است، توضیح داد:« هر حرکتی در خود انتقادهایی دارد و هیچ چیز کامل و جامعی وجود ندارد و نباید فراموش کرد که معمولا وجود ایرادات باعث ایجاد حرکت می شود.»
سجادی حسینی در پایان گفت: متاسفانه فیلم های گروه «هنر و تجربه» بدون تبلیغات گسترده اکران می شود  در نتیجه نباید به این مساله فکر کنیم که فیلم های این گروه نمی‌فروشند. این فیلم ها را نمی‌توان با فیلم های معمول گیشه سینمای ایران مقایسه کرد، بلکه چنین فیلم هایی را باید با فیلم هایی در حوزه خود مقایسه کرد.»

برچسب‌ها: