هنر و تجربه: بری نویدی (با نام اصلی بهرام نویدی) تهیه‌کننده‌ای ایرانی است که در هالیوود کار می‌کند و تاکنون چندین فیلم از جمله «تاجر ونیزی» «سالومه» و «سالومه وحشی» را با بازی آل پاچینو تهیه کرده است. وی که پس از ۱۵ سال به زادگاهش تهران بازگشته است در جریان برگزاری پنجمین جشنواه فیلم شهر و پس از برگزاری مسترکلاسی در آن، با خبرنگار ورایتی در تهران مصاحبه‌ای انجام داده و در آن در مورد کار با آل پاچینو، انگیزه سفر مجددش به ایران، نحوه تاثیرگذاری مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا و تأثیر آن بر روابط سینمایی دو کشور صحبت کرده است. در زیر متن این مصاحبه آمده است:

شما اینجا بزرگ شدید، بعد در لندن مدرسه رفتید و سپس به هالیوود رفتید و به فیلمسازی پرداختید که همکاری با مارلون براندو و آل پاچینو از جمله آنهاست. چه چیزی شما را پس از ۱۵ سال به تهران بازگرداند؟

دلم می‌خواست برگردم، اما سرم خیلی شلوغ بود. حالا یک استراحت در وسط تور با آل پاچینو و برنامه «شوی یک نفره» او با عنوان «یک بعدازظهر با آل پاچینو» پیش آمده و وقتی امیر اسفندیاری مدیر بخش بین‌المللی بنیاد سینمایی فارابی از من دعوت کرد تا به این فستیوال بیایم، دیدم بهترین فرصت برای برگشتن است.

فکر می‌کنید رفع تحریم های اقتصادی می‌تواند تاثیری بر صنعت فیلم ایران داشته باشد؟

حتما. باید بگویم این اتفاق در چند سال آینده می‌افتد. وقت می‌برد ولی می‌شود. نمی‌‌فهمم چرا ما نمی‌توانیم از لوکیشن ایران برای یک فیلم هالیوودی استفاده کنیم. اینجا زیرساخت‌ها وجود دارد. نیروی متخصص هم وجود دارد. همه ابزار ساخت فیلم هست. می‌دانم کشورهای دیگر، همسایه‌های ما، سعی می‌کنند با دادن تخفیف به تولیدکنندگان بین‌المللی آنها را مجاب کنند. نمی‌فهمم چرا ما اینجا این کار را نمی‌کنیم.

امیدوارم و می‌دانم که یک روز، یک فیلم اینجا می‌سازم. ایران فیلم‌سازان بزرگی دارد. در این لحظه دلم می‌خواست یک تولیدکننده غربی هم اینجا حضور داشت. این پیشنهاد من است. خیلی خوب است که بتوان دو فرهنگ را کنار هم داشت و کاری بین‌المللی انجام داد.

al-pacino-and-producer-barry-navidi-on-the-set-of-wilde-salome-large-picture

 

 چه کاری در دست تولید دارید؟

با آل پاچینو در حال تولید یک فیلم درباره آمادئو مودیلیانی هنرمند ایتالیایی هستم. فیلمنامه را جرزی کرومولوسکی نوشته که قبلا «التزام» (The Pledge) را نوشته بود و بروس برسفورد هم آن را کارگردانی می‌کند. الان در حال انتخاب بازیگران هستیم. می‌خواهیم چند تا از چهره‌های بزرگ را جمع کنیم. کار فیلم‌برداری هم اوایل سال آینده در بوداپست انجام می‌شود. ظرفیت یک نقش برجسته برای آل پاچینو وجود دارد اما او از همین الان هم درگیر این پروژه هست و به من کمک می‌کند تا گروه بازیگران را برای این فیلم انتخاب کنیم و کلی هم مطلب و یادداشت در اختیار نویسنده گذاشته است.

در مورد داستان فیلم بیشتر توضیح دهید.

این اثر با اقتباس از یک نمایشنامه نوشته دنیس مک‌اینتایر ساخته می‌شود که دقیقا آن را برای آل پاچینو ۳۵ سال پیش نوشته بود تا او در نقش مودی بازی کند. در واقع یک بخش از زندگی مودیلیانی است و در دو روز می‌گذرد ولی یک فیلم زندگینامه‌ای نیست. فیلم کمدی درام است، اما در ضمن تراژدی هم در دلش وجود دارد، چون مودیلیانی به بیماری سختی مبتلا بود و در حال مرگ بود.

و برنامه‌های بعدی آل پاچینو؟

آل آماده می‌شود تا در برادوی در نمایشی از دیوید ممت با عنوان «عروسک چینی» که پاییز روی صحنه می‌رود، بازی کند.