
برگزاری مراسم تقدیر از هیات انتخاب و داوران جشنواره فیلم فجر
ایوبی:دوران حلقه و فرقه گذشتهاست/ چرا از رونق سینما خوشحال نباشیم
هنر و تجربه: رییس سازمان سینمایی شب گذشته (۱۸ خردادماه) در مراسم تقدیر از هیات انتخاب و داوران جشنواره فیلم فجر که در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، با ابراز خرسندی از رونق سینمای ایران گفت: «اردیبهشت امسال درخشان بود، چرا خوشحال نباشیم که هنر و تجربه راه افتاده است و چرا نباید از رونق سینماها در خردادماه خرسند باشیم؟»
به گزارش هنر و تجربه شامگاه گذشته (۱۸ خرداد) طی مراسمی از داوران و دست اندرکاران بخش بینالملل سیو سومین جشنواره فیلم فجر ،دبیر و مدیر بخش بینالملل جشنواره و مدیران سینمایی و هنرمندان تقدیر به عمل آمد و در پایان مراسم به هجده هنرمند سینمایی نشان درجه یکی هنری اعطا شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم به سخنرانی پرداخت. او در بخشی از صحبتهایش گفت: «من دوستدار همه سینماگران و هنرمندان هستم و دکتر ایوبی عاشق همه سینماگران است. افتخار میکنیم در خدمت شما سینماگران هستیم و گامهای خوبی در عرصه سینما برداشته شدهاست. تجربه ۲۱ ماه گذشته نشان داد وقتی سینماگران و هنرمندان ما با دولت و برنامههای آن همراهی میکنند، کار با سرعت بیشتری پیش میرود و همدلی اتفاق میافتد.»
جنتی در ادامه افزود: «افتخار میکنم امضای من زیر پای درجههای هنری هنرمندان گرانقدر است. نکتهای برای من باعث تاسف است. شخصیتهایی که امشب دیدم عمدتا ستارگان درخشانی در حوزه سینما، تئاتر و سایر رشتههای هنری هستند و شخصیتهای پیشکسوت که بیش از ۴۰ سال در عرصههای مختلف پیشتاز بودند. تعجب می کنم چرا تا به حال به آنان درجه هنری داده نشده است.» او در پایان صحبتهایش ابراز امیدواری کرد بتوان از همه فعالان عرصه هنر تقدیر کرد و با همراهی و همدلی همه برنامههای پیش رو به سرانجام برسد.
در ادامه مراسم حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی پشت تریبون قرار گرفت او با ابراز امیدواری از این که ماهها و روزهای خوبی در انتظار همه باشد، سخنان خود را آغاز کرد و سپس به دشواریهای برگزاری جشنواره اشاره کرد. ایوبی در ادامه صحبتهایش تاکید کرد:« طرحهای بسیاری در سینمای امید داریم و شاهد روزهای پرکاری خواهیم بود.گروه کودک و نوجوان با قوت در حال فعالیت است و همه باید کمک کنیم که این گروه به موفقیت برسد. همچنین مقابله با دزدی و سرقت آثار سینمایی باید جدی گرفته شود و این کار با جدیت آغاز شدهاست. امروز در قوه قضاییه بودیم و قولهای خوبی گرفتیم و نیروی انتظامی نیز پای کار است.»
رییس سازمان سینمایی یادآور شد: «برخی دوستانی که قلم در دست دارند میدانند همه رسانهایها را همچون برادران و خواهران و فرزندانم دوست دارم. آقایانی که مینویسید “ایوبی و حلقه مشاورانش” دوران حلقه و فرقه تمام شده و همه سینمای ایران مشاور ما هستند. دوستان در گروه هنر و تجربه، کودک و نوجوان، شورای پروانه ساخت و نمایش و دیگر بخشها همه در کنار ما مشاوره میدهند و دوران حلقه و فرقه گذشته است. »
رییس سازمان سینمایی افزود: «قرار نیست ما خود را به مدیریت سینما تحمیل کنیم و فضای صفا و صمیمیت حاکم در سینما را قدر بدانیم. واقعا هر سمتی که میگیرم تنم میلرزد و برای هر روز آن ارزش قائلم؛ شهادت میدهم، متقاضی هیچ سمتی نبودم و برای رسیدن به هیچ سمتی هیچ گامی برنداشتم و این را مطمئن هستم. این مسوولیت که به من واگذار شد، یک موهبت دانستم و سعی میکنم از آن بهره ببرم.»
رییس سازمان سینمایی در بخش دیگری از صحبتهایش همه را به دیدن پیشرفت سینما و استقبال مردم از هنر هفتم و رونق گیشهها دعوت و تاکید کرد:«اردیبهشت امسال درخشان بود، چرا خوشحال نباشیم؟ چرا خوشحال نباشیم که هنر و تجربه راه افتاده و به چه دلیلی نباید از رونق سینماها در خردادماه خرسند باشیم؟ در عجبم از مردمی که شادی را گم کرده و غم را میپرسند. نگرانی برای این انسانهای شریف ایجاد نکنید. حرفهای زیادی و درد و دلهای بسیاری دارم اما واقعا بدانید همه ما موظف و مسوول هستیم که این فضای پدید آمده را حفظ کنیم.»
او در ادامه اظهار داشت:« نوشتهاند سازمان سینمایی از فرصت پدید آمده میخواهد استفاده کند و فیلمهای چنین و چنان را نمایش دهد و مجلس نیز چنان خواهد بود؛ فیلمی که امروز اکران میشود (قصهها اثر خانم رخشان بنی اعتماد) به قدری در نمایندگان نگرانی ایجاد کرده بودند که همه فکر میکردند این اثر سینمایی بیانیه سیاسی است اما پس از آنکه نمایندگان به تماشای این اثر سینمایی نشستند همه فهمیدیم که شنیدهها با دیده آنها متفاوت است.»
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: «کسانی که نگرانی ها را برای سینماگران ایجاد کردند باید پاسخگو باشند.من به عنوان کسی که سال ها رایزن فرهنگی در دیگر کشورها بودم می دانم تصویر بسته شدن و اجتماع جلوی خانه سینما وقتی به دنیا مخابره شود هزینه های بسیاری برای نظام داردو میلیارد ها تومان باید هزینه کنیم تا این نگاه ایجاد شده تغییر کند. امیدوارم از این فضاها عبور کنیم و اقتدار نظام که قابل مقایسه با هیچ کدام از کشورهای همسایه نیست قدر بدانیم.»
در ادامه علیرضا رضاداد دبیر دو دوره گذشته جشنواره فیلم فجر با بیان این که امسال اولین سالی بود که بخش بین الملل با تاکید سازمان سینمایی صورت گرفته است، گفت: « جشنواره بینالملل ثمره رویکرد جدید سازمان سینمایی بود. یکی از راه های برونرفت از مشکلات سینمای ایران ارتباط موثر با سینمای دنیا است و از ظرفیتهای موجود در این زمینه استفاده شود از این رو بازنگری در برپایی بخش بین الملل فیلم فجر انجام شد. شروع دولت جدید استقرار و به دنبال آن تغییر مدیران دولت شهریور ماه انجام شد و مسوولیت برگزاری جشنواره سی و دوم از مهرماه به من واگذار شد. با این که از پذیرش این امر پرهیز داشتم اما وظیفه خود دانستم که این نقش را ایفا کنم.بخش بینالملل در ادوار گذشته تاثیرات مورد نظر را نداشته و این مهم به گواه دستاندرکاران جشنواره در ادوار مختلف رخ نمیداد. در این دوره بیش از تغییر زمان، تغییر رویکرد بود. حضور فیلمهای منطقهای و نمایش آثاری متناسب با مناسبات سینمای ایران در بخش بین الملل جشنواره در دستور کار قرار گرفت و لازمه این امر البته تغییر زمان برگزاری جشنواره بود.»
در ادامه این مراسم از هیات انتخاب جشنواره متشکل از مرتضی رزاق کریمی، رضا درستکار، شادمهر راستین، نیما عباس پور، سعید نوری تقدیر شد. تقدیر از هیات انتخاب و داوری هنر و تجربه متشکل از جمال امید، ایرج تقی پور، جعفر صانعی مقدم، سیف الله صمدیان، امیر حسین علم الهدی، محمد رضا فرجی، هوشنگ گلمکانی، مجید مسچی و شهرام مکری از دیگر بخش های دیگر این مراسم بود. سپس از هیات داوران جشنواره در بخش های مختلف متشکل از سید رضا میرکریمی، منوچهر محمدی، نیکی کریمی، نگار جواهریان، مریلا زارعی و هنگامه قاضیانی تقدیر شد. همچنین از آرش امینی مدیر بخش بینالملل جشنواره، سید احد میکاییلزاده مدیر ارتباطات جشنواره فیلم فجر، عزتالله علیزاده مسوول امور فنی و پشتیبانی، منوچهر شاهسواری، کیوان کثیریان مدیر برگزاری نشستهای فیلمها و مریم نقیبی از دستاندرکاران بخش بین الملل تقدیر شد.
در بخشی از این مراسم همچنین گواهینامه درجه ۱ هنری به ۱۸ تن از هنرمندان اهدا شد: مرحوم احمد رسولزاده، عبدالله اسکندری، منوچهر اسماعیلی، محمدرضا اصلانی، پرویز بهرام، کیومرث پور احمد، مسعود جعفری جوزانی، احمدرضا درویش، علیرضا زریندست، خسرو سینایی، کیانوش عیاری، رضا کیانیان، غلامحسین لطفی، جلال مقامی، منوچهر محمدی، علی معلم، جهانبخش سلطانی و هدیه تهرانی هنرمندانی بودند که در این مراسم، گواهینامه درجه ۱ هنری این هنرمندان از سوی علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آنان اهدا شد.