
پیروز کلانتری در آخرین جلسه از کارگاه «از نوشتار تا گفتار در فیلم مستند» :
گفتار متن یکی از چهار مولفه فیلم مستند است
هنر و تجربه: پیروز کلانتری در آخرین جلسه کارگاه «از نوشتار تا گفتار در فیلم مستند» گفت: «گفتارمتن یکی از چهار مولفه مهم فیلم مستند به شمار میآید و میتواند تاثیر زیادی بر فیلم مستند بگذارد.»
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی «سینماتجربی»، پیروز کلانتری در آخرین جلسه برگزاری کارگاه «از نوشتار تا گفتار در فیلم مستند» درباره فیلم «تهران چند درجه ریشتر» که خود کارگردانی آن را بر عهده داشته گفت: «فیلمی سفارشی و گفتار محور است و به نوعی کارکرد گفتار متن و مولفه های ایجاد درام را به نمایش میگذارد. گفتار متن در این فیلم متشکل از گفتارهای ادیبانه، انشاء نویسی، فاخر نویسی بوده و به این اثر تحمیل شده است.»
کلانتری در ادامه خاطرنشان کرد: «گفتارمتن یکی از چهار مولفه مهم فیلم مستند به شمار می آید و میتواند تاثیر زیادی بر فیلم مستند بگذارد. برای مثال گفتارهای ادیبانه و فاخرنویسی در فیلمهایی با موضوع میراث فرهنگی و زیست محیطی بیشتر به کار میرود.»
کارگردان فیلم «سالینجرخوانی در پارک شهر» تصریح کرد: «گفتار فیلم مستند باید به گونه ای نوشته شود که بتواند اطلاعات مهم را منتقل سازد و از طرف دیگر با لحنی که برای فیلم تعریف شده پیوستگی داشته باشد.»
کلانتری خطاب به هنرجویان گفت: «برای یک فیلم چند بار گفتارمتن بنویسید و ارتباط آن را با فضا، سوژهها و حتی درام داستان بسنجید. زیرا بعد از تکرار گفتار متن کارگردان متوجه اشتباهات خود شده و آن را اصلاح میکند. در آخر کارگردان به اضافه فیلم مستند، واقعیت را برای مخاطب میسازد.»
کارگاه «از نوشتار تا گفتار در فیلم مستند» به همت معاونت تحقیقات و پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، طی ۸ جلسه با حضور اساتیدی از جمله همایون امامی، ارد عطار پور، ناصر ممدوح، شهرام درخشان، پیروز کلانتری و داود نماینده در سالن سینماحقیقت این مرکز برگزار شده است.
گفتنی است هنرجویان روز چهارشنبه ۲۷ خردادماه با حضور در آموزشگاه تخصصی گویندگی «طنین مهرآوا»، نهمین جلسه کارگاه «از نوشتار تا گفتار در فیلم مستند» را با خوانش پنج تکست مختلف به پایان میرسانند.