
چگونه با بودجه کم، محل فیلمبرداری فیلمتان را انتخاب کنید
بگذارید لوکیشن با شما حرف بزند
هنر و تجربه: لوکیشنهای یک فیلم میتواند به شخصیت فیلم روح یا لایههای مختلفی ببخشد؛ بدون اینکه نیاز باشد تا از کامپیوتر و یا یک متخصص فنی برای اضافه کردن صحنهای یا وسیلهای استفاده کنید. اگر لوکیشن مناسب را انتخاب بکنید، کار در روایت داستان بسیار سادهتر میشود. البته این را هم باید در نظر گرفت که هیچ لوکیشنی بینقص نیست اما وقتی بودجه زیادی در اختیار ندارید باید نکاتی را رعایت کنید. موارد زیر نکاتی هستند که در انتخاب لوکیشن و فیلمبرداری در آن، باید در نظر داشت.
۱- هر احتمالی را در نظر بگیرید و یک برنامه جایگزین برای هر چیزی که به یک عامل سوم مربوط میشود در ذهن داشته باشید
امیدوار باشید اما خودتان را برای بدترین چیزها آماده کنید. اگر در شهر دیگری فیلمبرداری میکنید منتظر عوامل غیرقابل پیش بینی باشید. اگر در جایی دور از شهر و یا در بیابان فیلمبرداری میکنید، ممکن است اسکان گروه و امکانات رفاهی برایتان مشکلساز شود. نگذارید مسالهای شما را غافلگیر کند و فکر همه چیز را بکنید.
۲- ارتباطات خود را حفظ و اولویت بندی کنید
وسایل ارتباطی در هنگام فیلمبرداری را فراموش نکنید. میتوانید از واکی تاکیهای ارزان قیمت ولی مناسب بهره ببرید. اگر عوامل فیلمبرداری شما در ازدحام جمعیت، گم شوند یا ارتباط خود با آنها را از دست بدهید، پول و وقت شما هدر میرود. خصوصا اگر در بیابانی باشید که موبایل هم آنجا آنتن نمیدهد!
۳- برای حوادث غیرمترقبه هم بودجه کنار بگذارید
هنگام پیش تولید، ۱۰ درصد کل بودجه فیلم خود را برای حوادثی که حین فیلمبرداری پیش میآید، کنار بگذارید. آن ۱۰ درصد را صرف خرید لنزهای بهتر و لوازم فیلمبرداری مناسبتری که در ذهن دارید، نکنید. اختصاص ندادن این پول ممکن است بعدها هزینههای به مراتب بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد.
۴- به شیوههای دیگری هم میتوان پول داد
پیش میآید لوکیشنی پیدا کنید که بهعنوان یک کارگردان مکان خوبی باشد اما در جایگاه تهیه کننده، پول زیادی از جیبتان بیرون بکشد. اما میتوانید به شیوههای دیگری پرداخت داشته باشید که لزوما پولی نیستند. مثلا پیشنهاد دهید به جای بخش اعظمی از پول کرایه محل، آنجا را تمیز کنید. به این صورت که در ازای داشتن آن محل به عنوان لوکیشن، آنجا را برق بیندازید و تحویل صاحبش دهید. یا اگر تخصصی فنی مثلا در امور برقی دارید، وعده دهید که سرویسی برای آن مکان فراهم خواهید کرد. خیلیها از این کار استقبال میکنند.
۵-مراقب سلامتی همه باشید
معمولا این نکته فراموش میشود. خصوصیات لوکیشن خود را بشناسید و مطمئن شوید که همه مراقب سلامتی خود هستند. اگر به مدت طولانی زیر آفتاب و در گرما فیلمبرداری میکنید، مراقب باشید عوامل، گرما زده نشوند و حتما استفاده از کرمهای ضدآفتاب را به آنها یادآوری کنید. در غیر اینصورت، جدا از به خطر افتادن جان همکارانتان با کسالت آنها، باید دنبال افراد جدید بروید و پول و زمان بیشتری صرف کنید.
۶- بگذارید لوکیشن با شما حرف بزند
وقت زیادی را صرف فیلم و نحوه گرفتن نماها میکنید اما به ماهیت خود لوکیشن توجهی نمیکنید. به لوکیشن به چشم یک فرصت نگاه کنید. اورسن ولز میگوید «نداشتن محدودیت، دشمن هنر است». بگذارید لوکیشن با شما حرف بزند و در داستان و نحوه روایتش به شما ایده بدهد. هدف همه در گروه فیلمبرداری بهتر شدن فیلم است. محل فیلمبرداری هم میتواند با ایدههایش به بهتر شدن فیلم کمک کند.
۷-بروز مشکلات و اشتباهات، طبیعی است
اشتباه پیش میآید. این ذات فیلمسازی است. مهم این است، نگاهی مثبت داشته باشید و یادتان باشد، شما کاری انجام میدهید که آن را دوست دارید و خوششانس هستید که فرصت انجام آن را دارید. ممکن است در روز اول کار، احساس کنید هیچ چیز سرجایش نیست و استرس بگیرید. بنابراین افراد را در جای درستشان به کار بگیرید و به آنها اعتماد کنید. اگر حس خوبی به کارتان داشته باشید همه، آنچه که از دستشان برمیآید را انجام میدهند. پروسه فیلمبرداری را به یک کار خلاقانه و با داشتن حالی خوب تبدیل کنید. اگر این را به یاد داشته باشید، همه چیز آسانتر پیش میرود.
منبع: ایندی وایر