هنر و تجربه :مستند «آتلان » به کارگردانی معین کریم الدینی در یزد به نمایش در آمد .پس نمایش فیلم که در مجموعه برنامه‌های جشنوار ملی فیلم مستند و کوتاه رضوی انجام شد ، معین کریم الدینی ، طاهر پیشوایی(صدابردار )و محمدرضا حاجی غلامی (مجری -کارشناس) با مدعوین به گفت‌وگو پرداختند.
کریم الدینی در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چگونه این ایده به ذهنش رسیده است گفت: سال ۷۹ در زمان دانشجویی برای انجام یک پروژه کلاسی که فیلم‌بردار آن بودم به ترکمن صحرا سفر کردم هر چند آن فیلم هرگز ساخته نشد، اما آنجا برای اولین بار با این موضوع که چگونه یک اسب در مناسبات اجتماعی، اقتصادی و عاطفی یک خانواده اثر می گذارد، آشنا شدم .سال ها بعد در سال ۱۳۹۰ تصمیم گرفتم این فیلم را بسازم. با ۳۷ مربی اسب مصاحبه پژوهشی داشتم تا موضوع را انتخاب کنم. ابتدا ناامید شدم چون زندگی آن‌ها نیز مدرن شده بود اما پس از مدتی با علی آشنا شدم و او تمام فاکتورهایی که مد نظر من را داشت.
به گزارش هنر و تجربه او هم‌چنین در خصوص چگونگی شکل گیری نوع روایت فیلم نیز گفت: ساختار ابتدایی روایت از مرحله پژوهش شکل گرفت. در روزهای ابتدایی پژوهش راوی هنوز مشخص نبود تا اینکه علی به عنوان راوی انتخاب شد. این فیلم بر اساس رابطه تنگاتنگ بین انسان و حیوان شکل گرفت در نتیجه روایت بر مبنای مونولوگ می‌توانست فیلم را جلو ببرد. البته انتخاب این نوع روایت برای مستند، بسیار پر ریسک است. آتلان فیلمی است که ردپای کارگردان در آن مشخص است هر جا ریتم داستان اصلی کند شده، داستانک های فرعی وارد ماجرا شدند داستانک هایی که قبلا روی آن فکر شده بود.
در ادامه حاجی غلامی با اشاره به تدوین بسیار زیبا و تاثیرگذار فیلم گفت مونتاژ درخشان این فیلم چه از لحاظ تکمیل ساختار روایت و چه از لحاظ برش‌های ظریف پلان‌ها قابل توجه است. او همچنین به نقدهای متفاوت راجع به آتلان اشاره کرد : بعضی معتقدند نوع دکوپاژ این فیلم به فیلم های داستانی نزدیک شده است ،در صورتی که در آتلان همه چیز حساب شده و درست در خدمت سوژه و مضمون قرار گرفته است.
کریم الدینی نیز پاسخ داد: نمی خواهم وارد بحث تکراری مرزبندی بین سینمای مستند و داستانی شوم . آنچه که سعی شد در این فیلم رعایت شود چیره نشدن تخیل کارگردان به واقعیت بود . تاکید می‌کنم که در آتلان مضمون برایم آنقدر اهمیت داشت که تن به هر روایت پیش پا افتاده‌ای ندهم . این برایم خیلی مهم بود فیلمی بسازم که مخاطب نسبت به آن احساس خوبی داشته باشد.خوشحالم که مخاطب فیلم را دوست دارد و این بزرگترین جایزه آتلان است و خوشحال تر اینکه ترکمن‌ها خیلی فیلم را دوست دارند و معتقدند روایت درستی از زندگیشان در فیلم شکل گرفته است .
طاهر پیشوایی از صدابرداران با سابقه یزد که صدابرداری آتلان را بر عهده داشته نیز در این جلسه به بررسی مسائل و مشکلات سر راه صدابرداری فیلم اشاره و توضیحاتی در خصوص چگونگی ثبت و ضبط صداهای مختلف فیلم ارائه کرد.
در پایان با حضور غیاثی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و توکلی دبیر اجرایی جشنواره رضوی، با اهدای گل و لوح تقدیر از معین کریم الدینی قدردانی شد.

معین کریم‌الدینی