هنر و تجربه: دیدار رییس سازمان سینمایی و مدیران سینمایی با مدیران کل ارشاد وزارت ارشاد، صبح شنبه ۲ مرداد در سالن کوچک سازمان سینمایی برگزار شد.

حجت الله ایوبی در این دیدار با اشاره به این نکته که سینما خیلی در دستور کار کشور نیست و مدیران کل هم گرفتار امور دیگری هستند،افزود:« بخشی از فعالیت‌های ما استانی است و کارهای ما بیشتر در تهران تولید می‌شود و باید به سمت تمرکز زدایی برویم.در کنار تولید فیلم‌های بلند سینمایی و مسائل پیرامون این مهم، در تلاش برای افزایش سالن‌های سینمایی هستیم؛ ایران با این تولیدات خوب سینمایی در خیلی شهرستان‌ها سینما ندارد و باید اراده ملی در این زمینه وجود داشته باشد.»

او با بیان اینکه سینما به سمت تمرکزگرایی رفته بود، توضیح داد:« تلاش شد به انجمن‌های سینمای جوان در استان‌های مختلف اختیارات بیشتری داده شود و از این تمرکزگرایی جلوگیری شود.»

رییس سازمان سینمایی افزود:«: جشنواره‌های شهرستانی و استانی که برگزار شد، انگیزه ما برای بردن کارها به شهرستان‌ها را بیشتر کرد، استقبال هنرمندان و مردم انگیزه بود و دریافتیم در این راه اشتباه نکردیم.»

ایوبی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به برپایی جشنواره یاس در مازنداران و دیگر جشنواره‌های سینمایی در آبادان و دیگر استان‌ها عنوان کرد: «از جهت زیرساخت‌ها، در تعامل با برخی استان‌ها وارد شدیم و ۱۵ تا ۲۰ سالن در استان‌ها ایجاد شده است. در شهر نیشابور سه سالن خوب ایجاد شده و همین اتفاق در شهرهای دیگر در حال رخ دادن است. فیلم«محمد (ص)» بهانه‌ای شد تا بودجه‌ای فراهم شود و ۱۰۰ مجتمع فرهنگی شناسایی و تجهیز شود. این مجتمع‌ها در شهرهای مهم و یا شهرهایی که جمعیت بیشتر و قابلیت تبدیل به سینما شدن را دارند تجهیز خواهند شد.»

ایوبی در ادامه تاکید کرد: «نگرانی عمده ما این است که این مجتمع‌ها پس از فعالیت و تجهیز فعال نباشند و مهم‌ترین دغدغه ما سینما ماندن این مجتمع‌ها است و این کوتاه‌ترین راه برای حل بحران سینما در شهرهای مختلف است.»

در ادامه این جلسه مدیران کل استانی ارشاد که در ۸ منطقه تعریف شده بودند، مشکلات و مسائل موجود را مطرح کردند.

حجت الله ایوبی  پس از شنیدن صحبت‌های مدیران کل ارشاد با تقدیر از تلاش مدیران کل استان‌ها با توجه به مشکلات و مسائل موجود اظهار کرد: «اگر مشکلی ایجاد شود اولین جایی را که حذف می‌کنند، فرهنگ است. امیدواریم بتوانیم به شما برای انجام ماموریت‌ها کمک کنیم.بپذیریم وضعیت سینما نسبت به دیگر هنرهای دیگر متفاوت بوده و هست و بحرانی که در سینما ایجاد شده در هیچ هنر دیگری در سال‌های اخیر ایجاد نشده و در چهار سال اخیر، بخش بزرگی از انرژی ما به سمت حل بحران‌های سینما رفت. وقتی به این ساختمان آمدم وضع مخاطب زیر خط بحران بود و ۷ میلیون مخاطب داشتیم و سالن‌ها در شهرستان‌ها تعطیل بود و سینماداران خواستار تعطیلی سینماها بودند. فروش شهرستان‌ها غیر قابل مقایسه با تهران بود و ۱۰ درصد کل فروش سینماهای کل کشور مربوط به شهرستان‌ها می‌شد. موج تعطیلی سالن‌ها راه افتاده بود اما امروز با همت شما(مدیران کل ارشاد) وضعیت متفاوت شده است. غیر از آرامش موجود در سینما و ادبیاتی که در سینما تغییر کرده، ما تنها کشوری در دنیا هستیم که ۱۰۰ درصد افزایش تعداد مخاطب در در سینما داشته‌ایم.»

او در ادامه تاکید کرد: «امسال نیز پیش بینی می‌کنیم ۳۰ درصد افزایش مخاطب و فروش داشته باشیم.»

در این مراسم هم چنین رمضانعلی حیدری خلیلی (قائم مقام اجرایی سازمان سینمایی)،حبیب ایل بیگی (معاون ارزشیابی ونظارت سازمان سینمایی) و سید مصطفی ابطحی (قائم مقام اقتصاد سینما و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری) و فرید فرخنده کیش(مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران) صحبت‌هایی را پیرامون فعالیت استان‌ها در حوزه سینما بیان کردند.

برچسب‌ها: