هنروتجربه:ظهر دوشنبه ۱۲ مردادماه رئیس سازمان سینمایی و معاون اجتماعی فرهنگی ناجا طی مراسمی از تعداد زیادی نسخه‌های مکشوفه فیلم‌های سینمایی که به صورت غیرمجاز عرضه می‌شدند بازدید و بر امحاء آن‌ها تأکید کردند.

در این برنامه که تعدادی از سینماگران هم حضور داشتند، سیدمصطفی ابطحی دبیر ستاد صیانت از آثار فرهنگی با اشاره به اینکه آنچه امروز جمع‌آوری شده حاصل همکاری برخی از اهالی سینما، ستاد صیانت، سازمان و صنوف سینمایی برای مهار بازار محصولات غیرمجازی سینمایی است، گفت: حدود سه میلیون لوح فشرده کشف شده و این‌ها محصولاتی هستند که کپی محصولات تولید شده داخلی محسوب می‌شود، به همین دلیل نمی‌شود آن‌ها را قاچاق نامید بلکه دزدی و سرقت هستند.

ابطحی اظهار کرد: این مافیا این قدر قدرتمند شده که گاهی از مجوزهای سازمان سینمایی هم بهره می‌گیرد و به جای تولید نرم‌افزار که مجوز آن را گرفته از آثار سینمایی و انیمیشن کپی تهیه و با قیمت کم در بازار عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه آخرین محموله به تازگی جمع‌آوری شده است از نیروی انتظامی درخواست کرد که در استان‌ها از جمله استان‌های البرز، خراسان رضوی، اصفهان، قم و فارس که بازار عرضه آثار غیرمجاز سینمایی زیاد است هم مبارزه و اقدام علیه این نوع فعالیت‌ها صورت گیرد.

ابطحی همچنین گفت: ستاد صیانت از آثار فرهنگی فعالیت‌های خوبی را آغاز کرده است، از جمله اینکه خانواده‌ها آموزش داده شوند تا هر محصولی که ارزان باشد را نخرند و آثار فرهنگی اورجینال را تهیه کنند. همچنین تلاش می‌کنیم این مسئله را آموزش دهیم که وقتی یک فیلم تهیه می‌شود یک گروه هنری سختی‌ها و مرارت‌های زیادی را می‌کشند در حالی که با قاچاق و کپی غیرمجاز مافیای این عرصه بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در سال به جیب می‌زنند.

همچنین در بخش دیگری از این برنامه داریوش فرهنگ به نمایندگی از سینماگران حاضر با بیان اینکه «وقتی ما به سینما می‌رویم در واقع در یک نشاط عمومی شرکت می‌کنیم» گفت:‌ بهتر است راحت بگوییم که آنچه در این حوزه انجام می‌شود، دزدی از فرهنگ و نشاط عمومی یک جامعه است و نمی‌دانم چگونه ممکن است فیلمی را بدزدیم و بعد در خلوت آن را تماشا کنیم.وی از رئیس سازمان سینمایی و سردار منتظر‌المهدی (معاون اجتماعی-فرهنگی ناجا) نیز درخواست کرد که قاچاق کپی غیرمجاز آثار سینمایی در شهرستان‌ها هم جمع‌آوری شود تا از این طریق به نشاط عمومی کمک شود.

حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی نیز در پاسخ به پرسشی بیان کرد: قاچاق فیلم‌های سینمایی در یک مقطعی کار آسان و کم هزینه‌ای شده بود و دوستان دوران خوشی را پشت سر می‌گذاشتند که رقم گردش مالی آن‌ها را دبیر ستاد صیانت اعلام کرد، در حالی که کل فروش سینمایی ما در سال ۹۳، ۶۰ میلیارد تومان بوده است.

او با تأکید بر مبارزه با قاچاق آثار فرهنگی و اینکه جامعه باید بیدار شود، گفت: اگر مردم آگاه شوند که چه محصولی را می‌خرند فکر می‌کنم دیگر خود آن‌ها نیز چنین شرایطی را نپذیرند.روند مبارزه با عرضه غیرمجاز آثار سینمایی را در استان‌ها نیز دنبال خواهیم کرد که البته آن را حدود دو سالی است آغاز کرده‌ایم و امیدواریم به زودی به نتیجه کامل برسد.

پیش از بیان سخنان برخی اعضای حاضر در این برنامه حجت‌الله ایوبی به همراه سردار منتظر‌المهدی و نیز تعدادی از سینماگران حاضر حین بازدید از فیلم‌های سینمایی غیرمجاز دپو شده به گفت‌وگو درباره این وضعیت و فیلم‌هایی که حتی آدرس روی آن‌ها غیرواقعی است، پرداختند.

سید محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، جمال ساداتیان، علیرضا رئیسیان، حبیب ایل‌بیگی، حسین فرح‌بخش، داریوش فرهنگ، سیدضیا هاشمی، حبیب کاوش، میلاد کی‌مرام از جمله از مسوولان و سینماگران حاضر در این مراسم بودند.