
بازتاب هنروتجربه در رسانهها
فیلمهای هنروتجربه و جشنوارههای بینالمللی
هنروتجربه:امروز در واپسین روزهای مرداد ماه (۲۶ مرداد ۱۳۹۴) مطبوعات کشور کم و بیش به سینمای تجربی پرداختهاند که در زیر مروری کوتاه بر آنها خواهیم داشت.
روزنامه اطلاعات و TehranTimes به راهیابی فیلم انارهای نارس ساخته مجیدرضا مصطفوی، به جشنواره «فوکوئوکا» ژاپن اشاره کردهاند. این فیلم تنها نماینده سینما ایران در بین ۱۳ فیلم بخش مسابقه اصلی جشنواره فیلم «فوکوئوکا» در ژاپن است که بر آثار سینمای آسیا تمرکز دارد.
روزنامه ایران خبر کسب جواز حضور فیلم «۳۱۶» ساخته پیمان حقانی در جشنواره وارنا را که راهی بلغارستان میشود منتشر کرده است.
همچنین روزنامه بانی فیلم به نشست نقدوبررسی فیلم گس ساخته کیارش اسدیزاده در مشهد اشاره کرده است. او در این نشست مطرح کرد:« هنگام ساخت فیلم خیلی سعی کردم دو کفه ترازو در خصوص موضوع فیلم که خیانت است را متعادل کنم اما با توجه به نوع سینمای ما و تابوهایش در آن سالها این اتفاق زیاد رخ نداد و کفه ترازوی فیلم به سمت مردها سنگین شد. »
روزنامه هنرمند گفتوگویی با مهدی پاکدل و ایمان افشاریان به بهانه اکران فیلم فردا در گروه هنروتجربه منتشر کرده است. در این مصاحبه پاکدل اشاره میکند:« ما از اکران فردا در گروه هنروتجربه هدفمان این نبود که بگوییم فیلم مخاطب خاص دارد. این فیلم قصه دارد و مخاطب عام دارد و فیلم طوری ساخته شد که برای همه اقشار جامعه قابل فهم باشد. ما فکر میکردیم فردا در یک اکران کاملا معمولی به نمایش درمیآید ولی ظاهرا شرایط به گونهای پیش رفته که مخاطب ذائقهاش عوض شده است. زمانی بود که برای فیلمهایی مانند هامون مردم جلوی سینماها صف میبستند اما اکنون اگر همان فیلمها دوباره تولید شوند باید در هنر و تجربه اکران شود. در نهایت با توجه به تولید زیاد فیلمها در این روزها مکان عرضه فیلمها خیلی کم شده است یعنی میخواهم بگویم سینماهایی که بتوانند این حجم فیلم را اکران کنند خیلی کم شده است. »
همچنین در قسمت دیگری از روزنامه هنرمند نقدی بر فیلم «اشیا از آنچه در آیینه میبینید به شما نزدیکترند» ساخته نرگس آبیار به چشم میخورد. در این نقد آمده است:« فیلم نه الزاما الگویی موجه و بدون اشکال از خانواده ایرانی و اسلامی معرفی میکند و نه مهر تایید به شخصیتهای خلق شده خود در داستان میزند. بلکه مخاطب را آگاهانه در فضای صمیمی قرار میدهد تا با همذات پنداری با شخصیت اصلی داستان خود را در موضع تصمیم گیری قرار دهد. »