هنر و تجربه: هیات داوران جشن مستقل فیلم کوتاه خانه سینما در حالی اسامی نامزدهای این جشن را اعلام کرد که ۵۷ فیلم کوتاه راه یافته به بخش نهایی را طبق زمان‌بندی ارائه شده در دو روز سوم و چهارم شهریور بررسی کردند.

عضای آکادمی ایسفا در این دوره متشکل از ۶۹ نفر بودند و علاوه بر اعضای صنف فیلم کوتاه، کامپوزیا پرتوی، روح الله حسینی، ایرج رامین فر، احسان رسول اف، امید روحانی، رامتین شهبازی، قباد شیوا، امیرحسین علم الهدی، محمد طلوعی، محمدرضا گذرآبادی، فاطمه معتمدآریا، صفی یزدانیان و محسن آزرم به‌ عنوان داوران افتخاری جشن حضور داشتند.

از اظهارنظرهای تعدادی از داوران این جشنواره به نظر می‌رسد که آن‌ها از سطح کیفی فیلم‌های امسال چندان راضی نبوده‌اند. فاطمه معتمدآریا که یکی از داوران میهمان این دوره بود در این ارتباط به خبرگزاری مهر گفته است: « در طول سال های گذشته به شکل پراکنده فیلم‌های کوتاه را دنبال می کردم اما با دیدن فیلم‌های کوتاه ارسال شده به ششمین جشن مستقل فیلم کوتاه به این جمع‌بندی رسیدم که فیلم کوتاه دیگر خاصیت فیلم کوتاه را ندارد چرا که به نظر می‌رسد فیلم کوتاه خاصیت خود را از دست داده است. متاسفانه باید بگویم اغلب فیلم‌های کوتاهی که دیده‌ام از کیفیت پرداخت در ساختار و محتوا برخوردار نبوده و سقوط معناداری پیدا کرده‌اند، چرا که تکنولوژی باعث شده همه کارها ساده به نظر آید اما ساده‌نگری نسبت به کارهای بزرگ عامل سقوط است و فیلم کوتاه باید خودش را جدی بگیرد.»

مرتضی قیدی فیلم‌بردار سینمای ایران نگاه متفاوتی به ارزیابی آثار داشت و تاکید کرد: «از مهم‌ترین نقاط ضعف در فیلم‌های کوتاه توجه نداشتن فیلم‌سازان به مفهوم زمان است به این معنا که در برخی از فیلم‌ها نماهایی دیدیم که حتی برای فیلم‌های بلند هم بیش‌ از اندازه بلند بود. از همین رو باید تدابیری اندیشیده شود تا فیلم‌سازان بیش از گذشته به زمان فیلم‌های کوتاه توجه کنند.»

مصطفی آل احمد فیلم‌ساز و کارگردان فیلم پوسته و بازرس انجمن صنفی فیلم کوتاه نیز با ابراز نگرانی از کم شدن تعداد فیلم‌های تجربی گفت: «جسارت لازم برای به چالش کشیدن سینما و ارائه تجربه‌های نو به مخاطبان در فیلمسازان جوان کم‌رنگ شده است. اتفاقی که با ذات فیلم کوتاه متضاد است. هرچند در قالب‌های داستانی مانند هرسال شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجهی هستیم اما کم شدن تعداد فیلم‌های تجربی به ۵ فیلم از ۵۷ فیلم راه‌یافته به جشن ششم قابل توجه است.»

محسن آزرم منتقد سینما و عضو افتخاری داوری ششمین جشن مستقل فیلم کوتاه نیز با اشاره به این نکته که معایب موجود در سینمای بلند کشور در فیلم‌های کوتاه نیز وجود دارد، بر لزوم پرداخت تخصصی به نقد و مفاهیم تئوریک فیلم کوتاه در نشریات و رسانه‌های سینمایی کشور تأکید کرد.