
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشن روز ملی سینما :
تحت تاثیر فشارها تصمیم نمیگیرم
هنر و تجربه : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشن روز ملی سینما عنوان کرد گرچه نقدها را می خواند ولی تحت تاثیر فشارهای رسانه ها و برخی نمایندگان مجلس تصمیم گیری نمیکند.
مراسم روز ملی سینما شامگاه ۱۹ شهریور ماه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران جمعی از مدیران سینمایی و تعداد کثیری از اهالی سینما و رسانه پنجشنبه شب در کاخ سعد آباد برگزار شد.
علی جنتی به عنوان نخستین سخنران مراسم که با اجرای فرزاد حسنی همراه بود، در سخنانی اظهار کرد: روز ملی سینما را به شما سینماگران تبریک می گویم. در طول هر سال یک جلسه داریم که در کنار هم می توانیم با یکدیگر گفتوگو کنیم پس اشکالی ندارد که کمی صحبت هایم طولانیتر شود.
وی افزود: «از اینکه برای سومین بار در این جشن روز ملی سینما کنار شما هستیم، خوشحالم. میخواهم از این فرصت استفاده کرده و برخی مشکلاتی که دولت با آنها دست و پنجه نرم میکند و شما هم بدان واقفید بیان کنم. این دولت از ابتدای تشکیل تا امروز دچار چالش های فراوانی بوده که بخش عمدهای از آنها میراث دو دولت نهم و دهم است. مشکلات و تنگناهایی که کل کشور با آن روبرو است و همه شما در زندگی روزانه با آن آشنا هستید.»
جنتی ادامه داد:«سال گذشته دولت سال سختی داشت و امسال سال سختتری داریم زیرا تا نیمه اول سال گذشته نفت را بشکهای ۱۰۵ دلار می فروختیم و امسال ۴۵ دلار میفروشیم که برای گرفتن پول آن هم با مشکل رو به رو هستیم. امسال دولت سیاست ریاضت اقتصادی در پیش گرفته است چون درآمد دولت کاهش پیدا کرده است در نتیجه در زمینه طرحهای عمرانی و فرهنگی نیز دولت با مشکل روبرو است.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: «خوشحالم با تلاش شبانه روزی وزارت خارجه و تدبیر رییس جمهور، توافقی بین ما و ۵+۱ حاصل و تحریمهای ظالمانه برداشته شد و در آینده نه چندان دور تحریمها به طور کل برداشته و پول های بلوکه شده آزاد و امکان گشایش در کشور فراهم می شود.»
وی با تقدیر از تلاشهای سازمان سینمایی برای بهبود وضعیت سینما و حمایت از سینماگران اظهار کرد:«افتتاح سالنهای مختلف در سطح کشور و توافقاتی که با بنیاد مستضعفان برای راه اندازی ۱۰۰ سالن فرهنگی آنها به عنوان سالن سینما از جمله این اقدامات است. همچنین من جلسات متعدد و مکرری با بانکهای خصوصی و صاحبان سرمایه و شرکتهای هلدینگ داشتم تا به راهحلهای اقتصادی برای حمایت از فعالیتهای فرهنگی برسیم. »
جنتی ادامه داد:«همچنین در مهرماه جلسهای با جمع کثیری از اصحاب سرمایه علاقهمند به سرمایه گذاری در زمینه فرهنگی خواهیم داشت تا بتوانیم در زمینه های مختلف فرهنگی سرمایه گذاری داشته باشیم.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: «من به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد نقدپذیر هستم و بولتنهایی که از سوی وزارتارشاد و اهالی سینما تهیه میشود مطالعه میکنم . بسیاری از نقدها وارد است البته برخی نقدها غیر منصفانه و بدون توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی مطرح میشود.»
تحت تاثیر فشارها تصمیم نمیگیرم
جنتی در ادامه عنوان کرد :« سیاست کلی دولت حمایت از مجموعه فیلمهای تولیدی است . تلاش میکنیم به تلاش سینماگران ارج بنهیم اما ممکن است در زمان نمایش مشکلاتی باشد که گاه ممکن است منجر به اصلاح یک فیلم و یا متوقف شدن یک اثر سینمایی شود.»
وی ادامه داد:« شاید اگر ما درباره مسائلی که منجر به ایجاد برخی مشکلات برای فیلمها میشود صحبت کنیم، تصمیماتمان برای اهالی سینما و رسانه قانع کننده باشد. ما با مجموعه ای از مسائل در سینما و دیگر عرصههای هنری روبرو هستیم. سال گذشته ۷۲ هزار عنوان کتاب چاپ شد و در نمایشگاه کتاب امسال بیش از ۴۰۰ هزار عنوان کتاب آمد که حال در این حجم کتاب اگر پاراگرافی یا عکسی مشکل داشته باشد، برخی مطبوعات فقط همان را میبینند.»
جنتی در بخش دیگر صحبت هایش به برخی فشارهای منتقدان اشاره و تصریح کرد:« من به هیچ وجه تحت تاثیر فشار رسانهها نیستم و تحت تاثیر صحبتهای برخی نمایندگان مجلس درباره سینما هم نیستم .ما بر اساس ضوابط عمل میکنیم و تحت تاثیر کسی قرار نمیگیریم. برخی سینماگران اشاره میکنند که به دلیل اشکالات وارده به یک فیلم از سوی یک نماینده اثر یاد شده توقیف میشود در صورتی که اینگونه نیست.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد:« من دو کارت زرد گرفتم و کارت سوم نیز در راه است. من برای فیلم «قصه ها» به مجلس خواسته شدم در حالی که این فیلم مشکلی نداشت و باید اجازه اکران می گرفت.»
شنبه با احمدرضا درویش جلسه دارم
«دیدم در جشن خانه سینما بحث فیلم “رستاخیز” مطرح شد. من شنبه با احمد رضا درویش جلسه ای دارم و توضیحات کافی را در این جلسه به این کارگردان اعلام میکنم. من پیش از اینکه وزیر باشم و از دورانی که در کویت سفیر بود از این فیلم حمایت کردم و در جلسهای که فیلم را برای هیات دولت به نمایش گذاشتیم از “رستاخیز” به عنوان یک فیلم فاخر تعریف کردم. ولی وقتی جمعی از مراجع تقلید میگویند چهره حضرت ابوالفضل نباید مستقیم نشان داده شود باید به دیدگاه فقهی مراجع احترام بگذاریم چون ما کشوری دینی هستیم.»جنتی همچنین پیشنهاد داد که همایش بزرگی با حضور تمام ناقدان و اهالی سینما برگزار شود تا آنها نظراتشان را به طور کامل بگویند.
میرکریمی :کم کاریهای فرهنگی باعث بسیاری از مشکلات سیاسی و اقتصادی است
«روز ملی سینما را به سینماگران فرهیخته و مظلوم سینمای ایران تبریک میگویم. مظلوم به این دلیل که سینمای ایران در طول سالیان گذشته خدمات ارزندهای به کشور کرده است اما همیشه طلبکاران زیادی داشته است و کمتر وکیلمدافعی توانسته از آن دفاع کند.»
سیدرضا میرکریمی دبیر بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر و مدیر عامل خانه سینما سخنان خود را با این گلایه آغاز کرد .او که پس از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بخش مهمی از آن به تلاش برای ورود سرمایه به سینما بود، پشت تریبون قرار گرفته بود ادامه داد : «از دکتر ایوبی به دلیل ادبیات محترمانهای که در سینما به کار بردند و ترویج کردند تقدیر میکنیم . البته توقع نداریم کارهای زیربنایی جدی اتفاق بیفتد و این امر نیازمند عزم ملی است که باید برگرفته از باور به فرهنگ باشد ،اگر باور به اهمیت کار فرهنگی وجود نباشد آنگاه صله دادنها کم اثر خواهد بود. ما باید به اهمیت و تاثیر سینما واقف باشیم. مثالی میزنم از آن تئوریسین آمریکایی که وقتی از او پرسیدند بین پنتاگون و هالیوود کدام را انتخاب میکنی گفت هالیوود. زیرا او میدانست که تاثیر سینما تا چه اندازه در مسایل اجتماعی و امنیت ملی کشورش زیاد است.»

پس از پایان صحبت های میرکریمی، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی به عنوان آخرین سخنران مراسم در سخنانی عنوان داشت : «این جشن، جشن سینماگران است و خوشحالم که هستید. همچنان امیدوار باشید اگر سال گذشته با تردید میگفتم که باید امیدوار بود امروز با اطمینان میگویم روزهای بهتری در پیش روی سینما است. به دوستان خانه سینما به دلیل برگزاری جشن های خوب خانه سینما تبریک می گویم. ما می خواستیم یک سری نشست نقد و بررسی در این ایام برگزار کنیم اما به دلیل جشن های خانه سینما این نشست ها به تعویق افتاد ولی مطمئن باشید که این جلسات برگزار می شود.»
رییس سازمان سینمایی در پایان تاکید کرد:« حرف های شما را می شنویم، کاستی ها را جبران میکنیم و سینما را با یکدیگر پیش میبریم. ما محکومیم که امیدوار باشیم و این راه را با یکدیگر پیش میبریم.»