
فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوان در گفتگو با شبکه استانی سیمای همدان
۵۰۰ نوجوان فیلم ساختند، ۹۱ فیلمساز برای المپیاد فیلمسازی انتخاب شدند
هنر و تجربه: ۵۰۰ فیلم در سراسر کشور در چارچوب المپیاد فیلمسازی نوجوانان تولید شده است و با انتخاب سه نفر از هر استان، ۹۱ فیلم و فیلمساز به بخش اصلی نخستین المپیاد فیلمسازی در جشنواره نوجوانان همدان راه یافتند.
فرید فرخنده کیش در مصاحبه تلویزیونی خود در شبکه همدان با اعلام این آمار برگزاری المپیاد فیلمسازی را راهی برای پیشرفت فرهنگ سینمایی کشور و آیندهسازی در سینما خواند. فرخنده کیش شکلگیری این ایده را به علیرضا شجاعنوری دبیر جشنواره همدان مربوط دانست و گفت: «ایده این المپیاد که ایدهای بسیار جذاب، جالب و درعینحال مطلوبی بود در نخستین جلساتی که برای جشنواره بینالمللی نوجوان برگزار شده بود، توسط دبیر جشنواره جناب آقای شجاع نوری مطرح شد.»
فرخنده کیش آماری از میزان شرکتکنندگان در این جشنواره ارائه کرد: «با حمایت بنیاد سینمایی فارابی از این المپیاد، دفاتر انجمن سینماهای جوان در سراسر کشور شروع به جذب نوجوانان بااستعداد درزمینه فیلمسازی کردند که فیلمنامههای منتخب از ۳۱ استان، با حمایت بنیاد سینمایی فارابی تولید شد. درنهایت از ۵۰۰ اثر تولید شده،۹۱ فیلم و فیلم ساز نوجوان با استعداد شناسایی و برای المپیاد دعوت شدند.»
مدیرعامل انجمن سینمای جوان با اشاره به آزاد گذاشتن نوجوانان در ساخت فیلم گفت: «سعی استادان در انتخاب فیلمنامهها بر این بوده است که در مرحله اول فیلمنامهها قابلیت به تصویر کشیدن را داشته باشند، و در مرحله دوم سعی شد فقط همراه فیلمساز باشیم. بعد از ارائه آموزش های مورد نیاز هیچ اعمال نظری بر روی فیلم سازان نوجوان در استفاده از دوربین و موضوعات صورت نگرفت. که نتایج این آزمایش را باید روی پرده سینما دید تا به این نوجوانان عزیز که آینده مملکت هستند افتخار کنیم.»
فرخندهکیش در ادامه از مدت و بودجه ساخت فیلمها اظهار کرد: تمامکارهای اجرایی حدود دو و نیم ماه به طول انجامید. بخشی از بودجه فیلمها نیز بهطور مستقیم در اختیار فیلمسازان قرار گرفت و بخش دیگر صرف برگزاری کلاسها و تهیه تجهیزات مورد نیاز تولید فیلمها شد.»
استمرار این المپیاد فیلمسازی قابل بحث است. فرید فرخنده کیش در این ارتباط به شبکه استانی همدان گفته است: «استمرار المپیاد فیلمسازی نوجوانان علاوه بر همکاری بنیاد سینمای فارابی، سازمان ورزش جوانان و کانون پرورش فکری نیازمند همکاری وزارت آموزشوپرورش کشور است. تا به امروز این همیاری از سوی سازمان های ذیربط بسیار ضعیف بوده و تقاضای من از دوستان این است مخاطب محوری را ملاک قرار دهیم، زیرا هیچکدام از فیلمهای کوتاه نوجوانان برای مخاطبان اکران نمیشوند. در صورتی اگر به فیلمها اجازه اکران داده شود، باعث جذب مخاطب خواهند شد. اتفاقی که درنتیجه آن المپیاد استمرار پیدا خواهد کرد.»
مدیرعامل انجمن سینمای جوان یکی از امتیازات برگزاری این المپیاد را آشنایی نوجوانان با مشاغل مختلف سینمایی میداند و میگوید: «متأسفانه اکثراً نوجوانان، بازیگر را که ویترین کار است دیده و به بازیگری علاقهمند میشوند. اما با ورود به عرصه فیلمسازی شغلهای مختلف را میبینند و نکات فنیتری از ساخت فیلم به دست میآورند. این رویداد باعث دو اتفاق بهتر می شود. یک، تجربه زیادی کسب میکنند و دو، با دیدی واضحتر نسبت به آینده حرفهای خود دست به انتخاب میزنند.»
او افزود: «نوجوانانی که از استانهای مختلف به همدان آمدهاند میتوانند آینده سینما را تضمین کنند و من فکر میکنم نیاز مهم آینده سینما از این فیلمسازان تامین خواهند شد.»