
محسن امیریوسفی:
سینماگرمستقل دونده استقامت است نه سرعت
هنروتجربه: محسن امیریوسفی این روزها منتظر اکران اولین فیلمش «خواب تلخ» پس از ۱۲ سال در گروه هنر و تجربه است، او که کارگردانی را با ساخت فیلمهای کوتاه آغاز کرده، در گپی با ستاد خبری جشنواره فیلم کوتاه تهران از چگونگی طی شدن مسیر فیلم کوتاه به سینمای بلند گفته است که میخوانید.
آقای امیریوسفی از مسیری که خودتان در فیلم کوتاه و انجمن سینمای جوانان ایران طی کردهاید تا به این مرحله رسیدهاید، بگویید؟
آن زمان انجمن سینمای جوان در خیابان گاندی بود و به یاد دارم که پلههای تند و تیزی داشت که البته من و هم نسلهایم به یک چشم بر هم زدن از آنها بالا میرفتیم و برای تولید فیلمهایمان چانه میزدیم و گاهی به قول معروف برایشان خالی هم میبستیم، اما از شانس خوبم بود که توانستم در آن زمان چند فیلم کوتاه بسازم. برای رسیدن به این مرحلهای که الان هستم خیلی راحت از خیابان گاندی و میدان آرژانتین به میدان هفتتیر رفتم و از آنجا هم آمدم پائین و سرچهار راه مخبرالدوله پیچیدم سمت چپ و پشت میدان بهارستان وارد ساختمان وزارت ارشاد شدم و الان ۱۲ سال است که در این ساختمان قدیمی به دنبال اکران فیلمهای بلندم هستم! خلاصه اینطوری بود که از فیلم کوتاه به این مرحله رسیدم!
چه راهکار و روشی را به جوانان توصیه میکنید که بتوانند موفق باشند؟
این را باید از کسی بپرسید که موفق شده باشد! ولی به هر حال فکر میکنم کسی که میخواهد وارد عرصه فیلم و سینما شود باید تکلیفش را از همین حالا روشن کند، یا علاقهمند به زرق و برق سینما و بازیگران و مطبوعات و عکس گرفتن و… است که مطمئن باشید نیازی به هر چیزی دارد غیر از ساخت فیلم کوتاه! ولی اگر کسی به سینمای مستقل اعتقاد دارد باید یک اصولگرای هنری باشد. سینماگر مستقل دونده استقامت است نه سرعت! سینماگر مستقل در صورتی موفق خواهد بود که آرام و پیوسته و با اصولگرایی درهنرسینما، فیلمهای کوتاه خود را بسازد و امضای شخصی خودش را در سینما ارائه کند. کارش را صیقل دهد تا زمانی که تصمیم گرفت افتخار دهد و پایش به دنیای فیلم بلند باز شود؛ آن زمان خواهد دید که اصولگرایی هنری و مستقل فیلم کوتاه، گنجی بیپایان برایش خواهد بود.
آیا به نظر شما ضرورت دارد که جوانان حتما با دستیاری و ساخت فیلم کوتاه وارد حوزه فیلم بلند شوند و یا از ساخت تله فیلم شروع به کار کنند و بعد به کارگردانی فیلم بلند برسند تا در این مسیر موفق باشند؟
بله دقیقا ضرورت دارد. همان طور که گفتم فیلمسازی که در ابتدای راه است و تازه وارد این عرصه شده و میخواهد موفق باشد باید با آرامی و پیوستگی پیش برود و لازمه این آهستگی و پیوستگی تجربهاندوزی از طریق ساخت فیلم کوتاه و رسیدن به یک تثبیت در این راه است.