
بازتاب هنر و تجربه در رسانهها
روحالله سهرابی: دغدغه اصلی در «خاکستر و برف» کمرنگشدن ارزشها بود
هنر و تجربه: مطبوعات سینمایی و صفحات هنری روزنامهها در روز دوشنبه ۲۳ آذر بیشتر از هر خبر دیگری تحت تاثیر آغاز جشنواره فیلمهای مستند سینماحقیقت بودند و خیلی از مطبوعات سخنان طباطبایینژاد مدیر مرکز گسترش و دبیر این جشنواره را بازتاب دادند. اما خبرهای مربوط به جشنواره فیلم فجر و گمانهزنی درباره فیلمهایی که به این جشنواره میرسند و آنهایی که نمیرسند همچنان داغ بود. بهخصوص که محمد حیدری دبیر این جشنواره در این روز اعلام کرد دلیل ردشدن فیلمها از بخش مسابقه و سایر بخشهای دیگر اعلام میشود.او همچنین از استقبال متقاضیان شرکت در بخش های مختلف جشنواره به ویژه بخش مستند،نگاه نو و هنروتجربه خبردادهاست.
و اما مرور خبرهای گروه هنر و تجربه در رسانهها. روزنامه سینمایی بانیفیلم از کارگاهی که مجیدرضا مصطفوی کارگردان فیلم «انارهای نارس» در اصفهان برگزار میکند ، نوشتهاست. این روزنامه همچنین در گزارشی به سینمای مستند پرداختهاست و در این ارتباط با چند مستندساز از جمله مهرداد اسکویی گفتوگو کردهاست. اسکویی در این گفتوگو با اشاره به این نکته که خانه اصلی سینمای مستند تلویزیون و سپس رسانههای تصویری و سینما است، تاکید کرد: «تلویزیون طی سالهای گذشته نتوانسته نقش حمایتیاش را به خوبی ایفا کند.این درحالی است که شبکه مستند فعالیت های جدیدی انجام داده که مفید است. از طرفی دیگر هنر و تجربه جایگاه مناسبی برای اکران مستند است که میتواند مخاطب خاص خودش را پیدا کند.» او افزود:«امیدوارم شبکه مستند و گروه هنروتجربه بتوانند بیش از پیش سینمای مستند را وارد زندگی و سبد خانوارهای ایرانی کنند.»
خبرگزاریهای فارس و مهر هم خبر از ادامه نمایش فیلم سینمایی «خاکستر و برف» در گروه هنر و تجربه دادند. نمایش «خاکستر و برف» هم مثل سایر فیلمهایی که همزمان با این فیلم اکران شده بودند همچنان در دوره جدید ادامه دارد.
روزنامه خراسان با روحالله سهرابی کارگردان فیلم «خاکستر و برف» گفتوگو کرده است. در این گفتوگو سهرابی درباره اکران فیلمش در هنر و تجربه میگوید: «اکران کارشناسی شده و مناسب فیلمها در این گروه، نقطه امیدی برای فیلمسازان ایجاد و بستر مناسب را برای معرفی بیشتر این آثار سینمایی فراهم میکند. ممکن است فیلم نقدی تند داشته و نگاه حاکم بر آن شاید گاهی اندکی تلخ روایت شده باشد اماسیاه نیست.» روحالله سهرابی در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص تنهایی کاراکترهایش توضیح میدهد: «در این فیلم سردرگمی و تنهایی محض آدمها را روایت میکنم و همه شخصیتهای فیلم تنهایی را به نوعی تجربه کردهاند. در پایان بندی نیز بر نمایش تنهایی آدم ها تاکید دارم . دغدغه اصلیام در «خاکستر و برف» رساندن خبر شهادت داوود به مادرش نبود بلکه میخواستم از کم رنگ شدن ارزشها در جامعه بگویم.»
خبرگزاری خبرآنلاین گفتوگویی با محسن امیریوسفی کارگردان فیلم «خواب تلخ» انجام داده است که بیشتر مربوط به سومین و آخرین فیلم او «آشغالهای دوستداشتنی» میشود. در این گفتوگو امیریوسفی به ذکر خاطره ای هم از ارائه فیلم خواب تلخ به جشنواره فیلم فجر بازگو کردهاست:«سال۸۲ وقتی آقای رضا داد دبیر جشنواره فجر بود «خواب تلخ» را برای حضور در جشنواره نگرفت ولی بعد که آن اتفاقات برای فیلم افتاد، خودشان آنقدر خردمند بودند که دسته گلی فرستادند و از فیلم برای شرکت در بخش خارج از مسابقه جشنواره دعوت کردند که من همین الان بعد از این همه سال ممنونشان هستم اما باز تاریخ تکرار شد و از آنجا که تاریخ یک بار تراژدی و یک بار کمدی است این بار هم که آقای رضاداد دبیر جشنواره بودند «آشغالهای دوستداشتنی» را به هیات انتخاب نشان ندادند.»
خبرآنلاین در گزارشی هم به سیاست تلویزیون در پخش تیزرهای تبلیغاتی پرداخته است. در ابتدای این گزارش به قلم شراره داودی نوشته شده است: «تلویزیون سیاست یکسانی برای پرداخت به آثار مختلف را در پیش نگرفته است، بدون در نظر گرفتن هزینه بالایی که این تیزرها برای صاحبان اثر دارند و به گفته خود آنها برابر با ساخت یک اثر سینمایی تازه است، سختگیریهای رسانه ملی و البته برخوردهای سلیقهای با آثار باعث شده این شیوه از تبلیغات مانند سدی برای تهیهکنندهها باشد که برای عبور از آن به چیزی بیشتر از پول و شانس نیاز دارند.» بهانه تهیه این گزارش پخش نشدن تیزر «خواب تلخ» از تلویزیون است.