هنر و تجربه: «تیم جوان ما فیلم ساخته که فیلمش دیده شود نه اینکه مدام این طرف و آن‌طرف برود و با مدیران عکس بگیرد. اجازه بدهید روزی دو سه سانس مناسب در سینما داشته باشیم.» محمدحسین مهدویان با گفتن جملات بالا به وضعیت اکران فیلمش در شهرستا‌ن‌ها اعتراض کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مهدویان در گفتگو با این خبرگزاری از عدم حمایت حوزه هنری از «ایستاده در غبار» گله کرد. «پخش ایستاده در غبار بر عهده آقای سرتیپی است اما ایشان برای اکران شهرستان نیازمند ابزارهای مناسب از جمله ابرازهای حمایتی هستند. آقای سرتیپی از روز اول اعلام کرد که برای اکران موفق در شهرستان، باید حمایت حوزه هنری را داشته باشیم اما حوزه هنری به عنوان نهاد حامی سینمای انقلابی حداقل در حوزه اکران شهرستان از ایستاده در غبار حمایت ویژه‌ای نکرد. یعنی احساس من این است که بیشتر توی رودربایستی با موضوع فیلم ما گیر کردند و خیلی باور نداشتند که این فیلم می‌تواند تماشاگر خاص خودش را داشته باشد.»

کارگردان ایستاده در غبار تصریح کرد: «به عنوان یک فیلم ساز با در نظر گرفتن نظام عرضه و تقاضا کاملا موافقم اما به شرطی که اساسا به فیلم‌ها اجازه رقابت داده شود، نه اینکه فیلم در دو سانس صبح و ظهر یک سینما آن هم بدون اطلاع‌رسانی و نصب سر در به مدت چهار روز اکران شود و بعد بگویند در مقایسه با فیلمی که ۶ سانس در روز به همراه سر در دارد، فروش نداشته است!»

مهدویان با اشاره به اکران فیلم به طور همزمان در گروه «هنر و تجربه» افزود: «اگر اکران هنروتجربه را نداشتیم، بخشی از همین تعداد سالن اندک در شهرستان‌ها را هم از دست می‌دادیم. واقعا باید از آقای علم‌الهدی تشکر کنم که به نوبه خود دارند تلاش می‌کنند که «ایستاده در غبار» در شهرستان‌ها دیده شود اما حق خود می‌دانم که از رفتار مسئولان هم گله‌مند باشم. «ایستاده در غبار» جایزه بهترین فیلم جشنواره فجر این کشور را گرفته، خیلی از سینماگران و منتقدان فیلم را تحسین کرده‌اند و گفته‌اند که لیاقت عرضه به مردم را دارد و ما هم برخلاف خیلی از دوستان نمی‌خواهیم که بلیت‌های عجیب و غریب بفروشیم؛ توقع‌مان از هم فیلم منطقی و مبتنی بر واقعیت سینمای ایران است.»

محمدحسین مهدویان در ادامه سخنانش و برای نمونه به وضعیت نمایش فیلم در یکی از سینماهای مازندران اشاره کرد و گفت: «من همیشه آرزو داشتم که یک فیلم بسازم تا در سینمای شهر زادگاهم یعنی بابل نمایش داده شود. البته هر چه تلاش کردیم نشد و سینما آزادی بابل فیلم ما را اکران نکرد. بالاخره با اصرار زیاد ایستاده در غبار  در سینما شقایق بابلسر که شهری نزدیک به بابل است، اکران شد اما بعد از سه روز از سینما تماس گرفتند و گفتند که فروش فیلم فقط ۲۰۰ هزار تومان بوده و باید از روی پرده پایین بیاید، در حالیکه من می‌دانستم فروش فیلم تنها از محل خرید بلیت توسط خانواده و دوستان من در سینما شقایق بیش ۱۷۰ هزار تومان بود! برای همین حساس شدم و نپذیرفتم. نهایتا پیگیری کردیم دیدیم که فروشی که سیستم مکانیزه برای سه چهار روز نمایش در این سینما ثبت کرده، یک و نیم میلیون تومان بوده و نه دویست هزار تومان. حالا چرا این‌گونه اطلاعات می‌دهند. داستان روشن است. دنبال این هستند که فیلم ما را زودتر پایین بیاورند تا یک فیلم کمدی روی پرده برود به امید این‌که مثلا در همین مدت ۵۰۰هزار تومان بیشتر بفروشد. در واقع ایستاده در غبار برای گرفتن یک فیلم کمدی با ۵۰۰ هزار تومان فروش بیشتر پایین می‌آید.»

مهدویان ادامه داد: «وضعیت فیلم در اصفهان و مشهد و خیلی شهرهای دیگر هم همینطور است. سینما هویزه مشهد برای حوزه هنری و وزارت ارشاد است اما از همان ابتدا تمام سانس‌های ما را به سالن کوچک ۳۰ نفره بردند.»

کارگردان ایستاده در غبار  با یادآوری این که فیلم ساز جوان حمایت عجیب و غریب نمی‌خواهد، بیان کرد: «در یک ماه گذشته تیم ایستاده در غبار با دعوت‌های متعدد مدیران کل ارشاد و این ارگان و آن ارگان در شهرستان‌ها برای مراسم تقدیر روبرو است. همه عاشق تشریفات پشت میکروفونی هستند و هیچ کس انگار واقعا سینما را دوست ندارد. ما هنوز یکی از این تقدیرها را هم قبول نکرده‌ایم چون وقتی فیلم ما توی آن شهر و استان هنوز روی پرده نیست مراسم افتتاحیه و تقدیر حقیقتا پوچ و بی‌معنی است.»

برچسب‌ها: