
توصیههای امیر شهاب رضویان درباره فیلمسازی آسان
مهم این است که حرفی برای گفتن داشتهباشید
هنروتجربه: کارگاه آموزش فیلمسازی آسان، امیرشهاب رضویان سهشنبه ۱۸ آبانماه در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
رضویان در این کارگاه توصیههایی را پیرامون فیلمسازی آسان در جمع دانشجویان حاضر مطرح کرد. او در ابتدا تماشای فیلم در سینما را یک مکاشفه دانست:«فیلم دیدن چیزی شبیه به کشف کردن است، اما کشف چیزی که پیش از این کارگردان و نویسنده فیلمنامه آن را درک کردهاند؛ به همین دلیل باید به نحوی فیلم بسازیم که بیننده درگیر مناسبات فیلم شود و به دنبال کشف برود.»
او در بخش دیگری از صحبتهایش با تاکید بر این نکته که منظور از کارگردانی سینما رعایت همان قانونهای کات کردن و تغییر نما در فیلم است،توضیح داد:« هرکسی میتواند کارگردان باشد و با سادهترین ابزاری که در اختیار دارد اثری قابل دیدن خلق کند که خیلی هم گران تمام نشود. اما برای اینکار باید برخی نکات را در نظر داشته باشد. موبایل یکی از سادهترین ابزاری است که تقریبا همه ما در اختیار داریم و میتوانیم با آن فیلم بسازیم. اما نکته اول که نباید فراموش کنیم این است که دوربین موبایل همیشه باید افقی باشد، چون پردههای سینما هم همیشه افقی هستند.»
او همچنین کات کردن و تغییر نما در فیلمهای سینمایی را عاملی برای جلوگیری از یکنواختی اثر و خسته شدن مخاطب عنوان و تاکید کرد: «بهترین نوع کات زدن زمانی اتفاق میافتد که مخاطب اصلا متوجه آن نشود.»
رضویان با اشاره به اینکه این روزها شرایط برای فیلمسازی بسیار راحتتر شده، بحث فیلمسازی آسان را چنین پی گرفت:« امروز هرکسی فقط با یک گوشی موبایل میتواند فیلم بسازد، اما مهم این است که حرفی برای گفتن داشته باشد. سینما با مستندسازی آغاز شده و هر فردی میتواند آدمها، زندگیها و سنتهایی را که در اطرافش وجود دارند به شکل سوژه ببیند. همانطور که خیلی از اتفاقهای اطراف ما میتوانند سوژه مناسبی برای فیلمسازی باشند اما مطمئن باشید تا مشغول کاری نشوید، نمیتوانید آن را یاد بگیرید. فیلمسازی حتما به تحصیلات آکادمیک نیاز ندارد، اما گذراندن دورههای فیلمسازی در آموزشگاههای معتبر مهم است و البته کتاب خواندن را نیز نباید فراموش نکنید.»