
بازتاب هنروتجربه در رسانهها
لوون هفتوان در خندوانه
هنروتجربه: اولین خبر امروز (یکشنبه ۵ دی) با میلاد حضرت مسیح (ع) بیارتباط نیست، امشب لوون هفتوان بازیگر ارمنی سینما و تئاتر ایزان،میهمان برنامه خندوانه است و در این ویژهبرنامه استندآپ کمدی اجرا میکند. لوون هفتوان تاکنون در فیلمهایی چون «پرویز» «مردی که اسب شد» و… ایفای نقش کردهاست.
این روزها بیشترین اخبار هنری که میتوان در رسانهها رصد کرد، اخبار مرتبط با جشنواره فیلم فجر است. گزارش تولیدی هم که از سوی بنیاد سینمایی فارابی به عنوان آخرین آمار و وضعیت فیلمهای در دست ساخت، ارائهشده، به انتشار گزارشهایی در همین ارتباط منتج شدهاست.برای نمونه خبر آنلاین امروز(یکشنبه ۵دی) در گزارشی به شرح وضعیت فیلمهایی که در مراحل مختلف تولید هستند و قصد شرکت در جشنواره فیلم فجر راهم دارند،پرداختهاست. در این گزارش هم چنین به تعداد قابل توجه فیلمهای اول فیلمسازان اشاره شدهاست. نکته دیگری که در گزارش میخوانیم مربوط است به فیلمهای متقاضی جشنواره که هنوز فیلمبرداری آنها به پایان نرسیدهاست. از جمله فیلم «ماجرای نیمروز» به کارگردانی امیر حسین مهدویان که با توجه یه فیلم قبلیاش «ایستاده در غبار» بسیاری منتظر تماشای این فیلم در جشنواره هستند. فیلمی که شایعه توقف فیلمبرداری آن چند باری به گوش رسیدهاست.در همین ارتباط خبرگزاری مهر با سیدمحمود رضوی تهیهکننده این فیلم گفتوگو کردهاست. او با ذکر این نکته که «ماجرای نیمروز» در آستانه تعطیلی قرار گرفت، توضیح داد:«ما یک روندی را شروع کردیم و فکر میکردیم نهادهایی که درگیر بحث سینما هستند و نهادهای حاکمیتی از این روند استقبال می کنند. هدف ما این بود که به جای اینکه این نهادها در تولید هزینه کنند که گاهی ورود آنها باعث افزایش هزینههای تولید هم می شود، شخصی با سرمایه خود وارد شود و با هزینه پایینتر فیلم بسازد و بعدا این نهادها در اکران از فیلم حمایت کنند و این تبدیل به یک روال شود که افراد دیگر هم به ساخت چنین فیلمهایی ورود کنند. ما قدم اول را این چنین برداشتیم و با اینکه علاقهمند ادامه این رویه هستیم، اما قطعا این روند را نمیتوانیم ادامه دهیم چون سرمایه ما در فیلم «سیانور» بازنگشت و توانمان را از دست دادهایم. همانطور که در رسانهها منتشر شد ساخت فیلم «ماجرای نیمروز» به دلیل نداشتن پشتیبانی مالی در آستانه تعطیلی قرار گرفت زیرا ما این فیلم را با همین تفکر شروع کرده بودیم و فکر میکردیم با سرمایهای که از «سیانور» بازمیگردد میتوانیم «ماجرای نیمروز» را بسازیم اما به مشکل خوردیم و به همین دلیل نامه نگاری با نهادهای مختلف برای ساخت این فیلم را آغاز کردیم. ما به بنیاد سینمایی فارابی، موسسه تصویر شهر، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و حوزه هنری نامه نوشتیم اما هنوز هم همکاری هیچ نهادی با ما قطعی نشده است. با این وجود ما پیگیریهای لازم را میکنیم تا ببینیم کدام نهاد به ما کمک میکند.»
این تهیه کننده در ادامه تاکید کرد: «البته اگر آن اتفاقی که ما در اکران «سیانور» انتظار داشتیم، میافتاد دیگر نیازی به رفتن سراغ این نهادها نبود اما ما مجبور شدیم از نهادهای مختلف برای اتمام ساخت «ماجرای نیمروز» درخواست کمک و مساعدت کنیم. درباره روند ساخت این فیلم هم باید بگویم ما همچنان به کار خود ادامه میدهیم و کار تعطیل نمیشود و به یاری خدا اولین اکران آن در جشنواره ٣۵ فجر خواهد بود.»
روزنامه صبا امروز گفتوگویی با محمدعلی سجادی کارگردان «تمرین برای اجرا» منتشر کرده و درخصوص ساخت این فیلم و زیر و بم آن صحبت کرده است. او در این خصوص که نقش کاراکتر کارگردان را در فیلم خودش بازی کرده ،توضیح داد: «میتوان گفت که بهنوعی حدیث نفس است. اینکه در طول این همه سال تقلا کردم تا با نگاه به اسطورهای باستانی در ادبیاتمان کار بکنم و اگر نه همه دستها بلکه بیشترشان مانع از رخدادن این اتفاق شدند اما این فاصلهگذاری در سنت نمایشی خودمان و قبل از برشت سابقه دارد از جمله در تعزیه؛ یعنی به ضرورت دیدم و شنیدم که خوانش اصل داستان برای مخاطب جوان ما کمی دشوار است. این توضیح به ساحت امروز، تلاش برای ملموسکردن داستان سیاوش «شاهنامه»، عامل تعیینکنندهای برای شکلگرفتن این نوع از روایت شد.»
او در ادامه درخصوص این فیلم گفت: «تمرین برای اجرا یک فیلم ژورنالیستی نیست. در این کار هم مانند بیشتر آثارم، مسائلی بنیادی و وجودیتر مطرح میشود. لایههای زیادی در آن وجود دارد، فارغ از موفقیت یا عدم موفقیتشان. این موج کمی منحط، که رئالیسم را لزوما با اجتماعی یکسان کرده و میگذرد، نسبتی با کار من ندارد. نگاهم به مسائل اجتماعی در بستر هستیشناسی احتمالی، معنا دارد؛ خواه پسندیده یا دیده شود یا نشود. اینکه ما همه مشکلات زندگی اجتماعیمان را معطوف به امروز کرده و آنها را سادهلوحانه تصور میکنیم یا فرض کردن این رویکرد که با گفتن و مقابلهکردن با آنها، همه چیز حل میشود، ما را به همین ورطه می رساند که هستیم. سطحینگری، سادهکردن مسائل پیچیده در شعر، داستان، سینما و… یکی نیست.»
خبرگزاری هنرآنلاین نیز نقدی درباره فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی که هماکنون در سینماهای هنروتجربه در حال اکران است،نوشته است که در بخشی از آن میخوانیم:«فروشنده اصغر فرهادی، مانند دیگر فیلمهایش، همچنان در فضای تنشزا، رازآلود و نامطمئن رخ میدهد. رعنا (ترانه علیدوستی) و عماد (شهاب حسینی) در فیلم فرهادی، بازیگران تئاتر «مرگ فروشنده» اثر آرتور میلر هستند. تئاتری که بسیار بیشتر از یک داستان فرعی است و در حد یک کاراکتر به آن پرداخته میشود. فروشنده بسیار پرجزئیات است و شاید همین ریزهکاریها باشد که چندبار دیدنش را میطلبد. هر شخصیتی، هر دیالوگی، هر لوکیشنی و هر قابی با طرح و نقشه قبلی و در ارتباط با دیگری طراحی شده است…»
خبرگزاری ایلنا نیز گزارشی از مراسم ایین دیدار فیلم «فصل بارانهای موسمی» منتشر کرده است. فیلم «فصل بارانهای موسمی» به کارگردانی مجید برزگر و تهیهکنندگی منوچهر شاهسواری، پس از ۸ سال که از ساخت آن میگذرد، از ابتدای دی ماه در گروه سینمایی «هنر و تجربه» اکران شده است.