
درخواست نویسنده سایت «پلیلیست» از اعضای آکادمی
به «فروشنده» رأی دهید،کار درست این است
هنر و تجربه: گرگوری الوود در سایت «پلیلیست» مقالهی جالبی نوشته و از اعضای آکادمی اسکار درخواست کرده است که در بخش اسکار بهترین فیلم خارجیزبان به «فروشنده» رأی بدهند. او مطلبش را با علاقهی فراوانش به «تونی اردمان» (مارن آده) آغاز کرده است و اینکه باید نخل طلای جشنواره کن ۲۰۱۶ را برنده میشد و در رقابت با «او» (پل ورهوفن) – دیگر فیلم محبوبش – هم جایزه گلدن گلوب را به دست میآورد. او حتی برای بیان علاقهی وافرش به این فیلم نامزد نشدن آن در بخش بهترین فیلمنامهی اریژینال را جنایت خوانده و آن را در رشتهی بهترین کارگردان جایگزین خوبی برای مل گیبسن و فیلمش نامیده است.
او در ادامه نوشته است: «با تمام این حرفها، اگر میتوانستم در بخش اسکار بهترین فیلم خارجیزبان رأی بدهم، “فروشنده”ی اصغر فرهادی را برمیگزیدم. حالا هم از اعضای آکادمی را تشویق میکنم تا به این فیلم رأی بدهند.» او پس از اشاره به امتیاز میانگین ۸۶ از صد منتقدان به «فروشنده» در سایت معتبر «متاکریتیک» و شایستگی فیلم فرهادی، گفته است که باید واقعیت سیاسی حاکم را هم در نظر گرفت و با تحریم بیرحمانهی ورود مسلمانان هفت کشور به آمریکا از جمله ایرانیان مقابله کرد: «فرهادی پیش از قانونی شدن این تحریم تصمیمش را گرفت و حالا قرار است به جای اسکار به لندن برود و فیلمش را پیش از آغاز اسکار در میدان ترافالگار تماشا کند. این درست است که فرهادی اگر برنده شود تندیسی در دست نخواهد گرفت اما آکادمی با اعلام برنده شدن او میتواند پیامش را به هفتاد،هشتاد میلیون تماشاگر احتمالی مراسم در سراسر جهان برساند.»
او در بخش بعدی مقالهاش از حرفهای شریل بون آیزاکس، رییس آکادمی، در ضیافت ناهار سالانهی اسکار نقل قول میکند: «شما بخشی از یک جامعهی تقریباً صدساله هستید که فقط یک اجتماع هالیوودی یا آمریکایی به شمار نمیرود و در اصل جامعهای جهانی است که با داستانگویانی از سراسر جهان پر شده است.»
گرگوری الوود در پایان هم این طور مطلبش را جمعبندی کرده است: «با این تفاسیر اگر “فروشنده” برندهی امسال تندیس طلایی بهترین فیلم خارجیزبان باشد، آیا معنای خاصی ندارد؟ همان طور که رییس آکادمی هم در نطق خود اشاره کرد، گاهی وقتها هنر یعنی عمل و اقدام. اسکار عالیترین افتخار هنری سینماست و عملگرایی در این زمینه مهمترین است. پس باید از آزادی هنری حمایت کنیم و یک جامعهی آزاد همان آرمانی است که همهی ما و نهفقط آکادمی، باید برای تحقق آن مبارزه کنیم. اعضای آکادمی، شما صدای رسا و بانفوذی دارید. شما در این دوران بیش از هر زمان دیگری در کانون توجه هستید و میتوانید نوری در دل تاریکی این دوران بتابانید. از این فرصت هوشمندانه بهره ببرید.»
پلیلیست •