
برگزاری آیین دیدار «طبرستانیها» و «بنیان گذار محک»
رخشان بنیاعتماد: حال ما بابت اکران فیلمهای کارستان خوب است/ محسن عبدالوهاب: امیدوارم با طرحهای دیگر به محک برگردم
هنرو تجربه- کامبیز حضرتی: صدوچهل دومین آیین دیدار گروه سینمایی هنروتجربه برای دو مستند «طبرستانیها» و «بنیانگذار محک» به کارگردانی محسن عبدالوهاب شامگاه شنبه ۲۴ تیرماه در موزه سینما برگزار شد. اجرای این مراسم را کیوان کثیریان برعهده داشت.
کیوان کثیریان در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از مهمانان و سینماگران حاضر در جلسه گفت: «امشب دو مستند دیگر از پروژه کارستان که هردو ساخته محسن عبدالوهاب است رونمایی میشود. پیش از این مستند «شاعران زندگی» ساخته شیرین برقنورد در همین سالن رونمایی شد و این فیلم هم اکنون در گروه هنروتجربه درحال اکران است.»
در ادامه مراسم رخشان بنیاعتماد درباره پروژه کارستان توضیح داد: «این روزها تیم کارستان مشغله زیادی دارند. خوشحالم یک تلاش سه و نیم ساله و هدفدار به بار نشست. البته میتوانست تعداد این فیلم ها ۲۶ باشد اما این ۶ فیلم بضاعت موجود ما است.امروز حال ما بابت اکران فیلمهای کارستان خوب است.»
این کارگردان و مشاوره هنری این پروژه ادامه داد: «واکنشهایی که از اکران «شاعران زندگی» و اکران محدود این مستندها در سینما حقیقت داشتیم کاملا مطمئنمان کرد که این زحمتها ارزشاش را داشته است. مفتخرم که در خدمت سعیده قدس نازنین دوست بزرگوارم هستیم تا گوشهای از دغدغههای او را در قاب سینما ببینیم. ارادتمند دوستان «طبرستانی» هستم که با آن ها در طول فیلم آشنا میشوید.»
پس از او و در ادامه این آیین دیدار نوبت به مجتبی میرتهماسب رسید. تهیهکننده کارستان در این مراسم عنوان کرد: «شرمنده دوستانی هستم که در این سالن سرپا برنامه را دنبال میکنند. میدانستیم که از این فیلمها استقبال میشود اما جز سالن موزه سینما امکان دیگری در اختیار نداشتیم. به آقای حاجی بابا کارآفرین کشورمان که مستند «پنبه تا آتش» به فعالیتهای او مربوط شده و از ۱۱ مرداد اکران میشود درود میفرستم.»
او اضافه کرد: «سه و سال نیم تلاش صرف پروژه کارستان شده است اما هم اکنون در نقطه صفر قرار داریم. چرا که تا زمانی که فیلمها پخش و دیده نشود اهمیت آنها درک نمیشود. این فیلمها روی شانه های کارآفرینانی قرار دارد که هرکدام بخشی از این مملکت را ساختهاند. امیدوارم با این مجموعه کمی امید و الهام بخشی به جامعه تزریق کنیم و شروع اکرانها به شروع اطلاع رسانی منجر شود.»
فیروزه صابر مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان نیز اظهار کرد: «به تصویر کشیدن فعالیتهای آقای رسولی و «طبرستانیها» که کارشان را در دهه ۶۰ آغاز کردند جای خوشحالی دارد. آن ها با سخت کوشی بخشی از صنعت کشور را حفظ و رشد دادند. سعیده قدس هم با تاسیس محک در عرصه کارآفرینی اجتماعی شاهکار کرد. امروز افتخار هر جوانی است که در این NGO کار کند. محسن عبدالوهاب در ساخت این دو مستند و زهرا عمرانی در بخش پژوهش بسیار تلاش کردند.»
محسن عبدالوهاب نیز در صحبت کوتاهی اشاره داشت: «بی شک باعث افتخار است که موفق شدم از سعیده قدس فیلم تهیه کنم. ایشان در آن وقت بسیار گرفتار بودند و با سعه صدر ،من و گروه فیلمسازی را تحمل کرد. من دو دوره در محک حضور پیدا کردم و یک دنیا تجربه نصیبم شد. امیدوارم با طرحهای دیگر به محک بروم.»
سعیده قدس و دخترش کیان شریفی نیز به روی صحنه آمدند. سعیده قدس درباره پروژه کارستان گفت: «اتفاق محک را مردم ایجاد کردند. و همه شرایط طوری ایجاب کرد که به آن توجه شود ودر واقع سهم خودم را در ایجاد آن اندک میبینم. تعظیم میکنم به گروه کارستان که زحمات زیادی کشیدند. انگیزه قبولی پیشنهاد ساخت این مستند به خاطر تزریق امید به کسانی بود که میگویند نمیشود و نمیگذارند. کارستان پروژه سختی بود و رسالت سنگینی داشت.»
او ادامه داد: «رسانههای دروغ زن خارجی انعکاس اخبار بد را در جامعه ما زیاد می کنند و امید را از ما میگیرند. امیدوارم با حضور جوانهای پوینده و با پشتکار و نگاه مثبت امید در جامعه جاری شود.»
کیان شریفی نیز اظهار کرد: «برای من کارستان علاوه بر محک و عشق به خانم بنیاعتماد فرصتی است که سینمای ایران را وارد فاز جدیدی میکند. ما در جامعه چیزهایی داریم که به آن افتخار میکنیم و دوست داریم در جاهای دیگر جهان دیده شود. امیدوارم کاری برای آینده بکنیم. مثلا کاری درباره خشک شدن دریاچه ارومیه انجام دهیم. دیدن مستند گاهی دل را باز میکند گاهی هم با تماشای آن دل آدم میگیرد.»
در ادامه مراسم کارآفرینان طبرستانی به روی صحنه آمدند. غلامرضا رسولیان درباره تلاش این گروه کارآفرین بیان کرد: «به سهم خودم شرمنده هستم که جا به اندازه کافی برای دوستان نیست. روزی که این پیشنهاد به ما شد نسبت به عواقب آن خوشبین نبودیم. ما روزی که کارمان را شروع کردیم اهداف بلندی نداشتیم و هدفمان گذران زندگی بود. با ۱۰۰۰ متر سالن و زمین کوچکی در شمال کارمان را آغاز کردیم.»
او افزود: «به مرور سعی کردیم به مملکت و آینده فکر کنیم و کاری انجام دهیم که به درد اقتصاد ملی بخورد. محسن عبدالوهاب با فیلمش کار ما را از آنچه هست بهتر نمایش داد.»
حسن نیرومند دیگر کارآفرین «طبرستانیها» نیز در پایان این مراسم اظهار کرد: «من حدود ۴۲ سال کار کردم و در همه جا با دست خالی رفتهام اما زمانی که آن جا ترک کردم به لحاظ امکانات تولید چیز دیگری شده بود. حدود ده هزار کارآفرین داریم که تولیداتشان را میبینیم اما خودشان گمنام هستند. »
در پایان مراسم عوامل مستندهای «طبرستانیها» و «بنیانگذار محک» به روی صحنه آمدند و از مخاطبان حاضر در جلسه تشکر کردند.
در این آیین جهانگیر کوثری، شبنم مقدمی، عباس عبدی، هانیه توسلی، الهام کردا، محمدرضا جهان پناه و جمعی از سینماگران و کارآفرینان حضور داشتند.
•