هنر و تجربه: رابرت ردفورد جشنواره فیلم ساندنس را با تحسین جنبش‌های «منم همین طور»/ #MeToo و «آن روزگار به‌سر آمد»/ Time’s Up آغاز کرد و از آن‌ها به عنوان «نقطه عطفی» یاد کرد که فرصت‌های بیش‌تری را برای زنان در هالیوود به همراه خواهد آورد.

ردفورد در جریان نشست افتتاحیه جشنواره‌اش گفت: «من این روزها حسابی دلگرم شده‌ام؛ چون با جریان‌هایی که به راه افتاده‌اند در کل فرصت‌های بیش‌تری برای زنان به وجود می‌آید تا صدای‌شان شنیده شود و بتوانند در صنعت سینما پروژه‌های خود را به سرانجام برسانند.» او به حکم‌فرمایی مردان بر این صنعت اشاره کرد اما گفت که به‌واسطه خیزش زنان علیه آزارگری‌ها در هالیوود و درخواست دستمزدهای برابر با همتایان مردشان، اوضاع در حال تغییر است.

اما ساندنس در واکنش به وضعیت ماه‌های اخیر تلاش کرده است تا به مکان امن‌تری بدل شود. در این زمینه جشنواره با دعوت از قربانیان آزارگری برای شرکت در ساندنس بسیار خبرساز شد؛ و در ضمن بر اصولی تأکید شده است که می‌توانند جشنواره‌ای بدون آزارگری، تبعیض، جنسیت‌گرایی و رفتارهای تهدیدآمیز و گستاخانه را باعث شوند.

کِری پاتنم مدیر اجرایی انستیتو ساندنس و جان کوپر رییس جشنواره هم به ردفورد ملحق شدند و خوش‌بینی او در خصوص بروز تغییرها را عملی دانستند؛ و به نوبه خودشان خواستند که این اتهام‌ها به گفت‌وگوهای پرمایه‌تر و جدی‌تری درباره تبعیض‌های نهادی منجر شوند. پاتنم گفت: «موضوع فقط رفتار چند مرد نیست؛ پای سیستم‌های بنیادین قدرت در میان است.»

  • ورایتی