
اعلام برگزیدگان جشنواره سلامت/ کیانوش عیاری تقدیر شد
هنروتجربه:کیانوش عیاری در اختتامیه جشنواره سلامت تقدیر شد و معاون وزیر بهداشت اظهارامیدواری کرد که او فیلمی درباره ایدز بسازد.
مراسم اختتامیه سومین جشنواره فیلم «سلامت» شامگاه سهشنبه، ششم شهریور در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این مراسم پس از پخش کلیپی از عزت الله انتظامی، بازیگر سینما و تئاتر که ۲۶ مرداد درگذشت، مراسم اهدای جوایز برگزار شد.
در بخشی از این برنامه کتایون ریاحی، نماینده بنیاد نیکوکاری کمک (حامی کودکان کمشنوا) لوح سپاس این نهاد را به فیلم «با زبان بیزبانی» ساخته جواد حبیبپور اهدا کرد. زهرا خرازی و قمی معاون فرهنگی اجتماعی انجمن ام.اس و حمید فرخنژاد، سفیر انجمن ام.اس هم جایزه انجمن ام.اس را به مستند «سوگند بقراط» ساخته حسین کاکاوند اهدا کردند. در ادامه صباح صدقی، نوجوان مبتلا به اوتیسم جایزه این انجمن را به بیژن همدستی کارگردان فیلم مستند «اختلالی به نام اوتیسم» اهدا کرد.
همچنین لوح تقدیر مسابقه آثار تلویزیونی به سلما افکاری برای فیلم «ماهی بادکنکی» و تندیس سوم این بخش به علی زاهدی به فیلم «طبیب» رسید. جایزه دوم این بخش هم به هادی امیری و رها فرجی برای فیلم «جنگل دامون» رسید. عطیه عطارزاده برای فیلم «روان سفید» جایزه اول این بخش را از آن خود کرد.
در ادامه بزرگداشت مینو محرز، پزشک بیماریهای عفونی با حضور مرضیه برومند و کتایون ریاحی برگزار شد.
در بخش دیگری از برنامه محمدهادی ایازی، معاون وزارت بهداشت خطاب به کیانوش عیاری، کارگردان گفت:«شما برای اولینبار فیلمی درباره پیوند عضو ساختید و چقدر خوب می شود اگر فیلمی درباره ایدز ساخته شود چراکه ممکن است افراد دچار بیماریهایی شوند که علت آن نداشتن اطلاعات باشد.»
با حضور آیدا پناهنده، مهرداد اسکویی، محمد اسلامی، احمد ضابطی جهرمی،محمد دامن زن، ارد عطارپور، ارش لاهوتی و محمد کیاسالار، لوح تقدیر و جایزه ویژه دبیر به پیشنهاد هیات داوران به شهره کشاورز برای فیلم «مامان»،لوح تقدیر و جایزه نقدی به یاسر خیر برای فیلم «آهستگی»، لوح تقدیر و جایزه نقدی به فرهاد بردبار برای فیلم «مردی که با خرگوش میرود»، تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه سوم مشترکا به فضلالله تاری برای فیلم «پیش از سی سالگی» و الهام آقالری برای فیلم «شهرزیبای من» تقدیم شد.
در ادامه جوایز بخش مستند داده شد. تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه دوم به محسن استادعلی برای فیلم «زنانگی» تعلق گرفت. تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه اول به محسن علیدادی برای فیلم «ده برابر» اهدا شد.
جوایز بخش فیلم کوتاه و دانشجویی نیز با حضور هیات داوران شامل مجید برزگر، امیر تودهروستا، رضا درمیشیان، جعفر صانعیمقدم و علی قنبری مطلق اهدا شد. لوح تقدیر و جایزه نقدی به مینا باغبانی برای فیلم «آقا گرگه» تعلق گرفت. تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه سوم به مهدی یوسفعلی برای فیلم «دلقکها» اهدا شد. تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه دوم به علی بنائیان برای فیلم «برای فروش» داده شد. تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه اول به کتایون پرمر و محمد روح بخش برای فیلم «تو هنوز اینجایی» تعلق گرفت.
لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش فیلم کوتاه داستانی به صادق سهرابی به فیلم «کوگ» رسید. در ادامه لوح تقدیر و جایزه نقدی به آرمان فیاض برای فیلم «مانیکور»، تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه سوم به امیرحسین کرمی برای فیلم «قرص برنج»، تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه دوم به فاطمه احمدی برای فیلم «دریای تلخ»، تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه اول به علی اسدالهی برای فیلم «اختلاف» رسید.
بخشی از این مراسم به بزرگداشت کیانوش عیاری اختصاص داشت. مهدی هاشمی که در چند اثر تلویزیونی و سینمایی با عیاری همکاری کرده است، درباره این کارگردان عنوان کرد:«امروز جشن سلامت است و چقدر خوب است که آدم کلمه سلامتی را میشنود. من از بقراط؛ پزشکی که قسم نامه دارد تا مادربزرگم که پزشک بود، سپاسگذاری می کنم. وقتی به من گفتند به آقای عیاری جایزه بدهم گفتم من با این قد چگونه به او جایزه بدهم. بعد گفتند دکتر قاضی زاده هاشمی هم در مراسم هستند، معمولا آدم خوشنام و خوب در وزارت خانهها کمتر پیدا میشود و خوشحال شدم که ما دو نفر قرار است این جایزه را بدهیم. من دو سال است آقای عیاری را ندیدهام در حالی که در سریال «روزگار قریب» چهار سال شبانه روز با او بودم.»
پس از آن وزیر بهداشت و مهدی هاشمی تندیس و لوح بزرگداشت را به کیانوش عیاری اهدا کردند. البته مهدی هاشمی خود هم جایزه «تصویر استاد» را برای ایفای نقش دکتر محمد قریب در سریال «روزگار قریب» از سوی وزیر ارشاد دریافت کرد.
سپس با حضور هیات داوران بخش سینمایی شامل شهرام رفیعیفر، کتایون ریاحی، کیانوش عیاری، محمدرضا فروتن و دکتر محمدهادی کریمی جوایز این بخش اهدا شد.
هیأت داوران ضمن تشکر از پرداختن به موضوع سیاستهای جمعیتی در فیلم «خجالت نکش»، موضوع کودکآزاری در فیلم «اتاق تاریک» و موضوع تأثیر فضای مجازی بر سلامت در فیلم «جشن دلتنگی»، لوح تقدیر و جایزه نقدی را به عباس امینی برای فیلم «هندی و هرمز»، لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را به صورت مشترک و بدون اولویت به مسعود جعفری جوزانی برای فیلم «پشت دیوار سکوت» و بهروز شعیبی برای فیلم« دارکوب»، لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را به حمید نعمتالله برای فیلم «شعلهور» اهدا کردند.
نعمتالله در ادامه گفت:«کار خیلی بیخ پیدا کرده است و سلامت جامعه و روح و روان مردم در خطر است. عقلانیت شرط مشترک ما هنرمندان است امیدوارم هرکسی که مانع تابش نور هنر به این مردم میشود، کنار برود.»
در این بخش، جایزه ویژه دبیر جشنواره فیلم سلامت برای بهترین فیلم عاری از دخانیات به فیلم «خجالت نکش» رضا مقصودی اهدا شد.