
برگزاری مراسم آیین دیدار «من سیاه پوستم»
رفیع پیتز:فیلم داستانی انسانی و قابل احترام دارد/ملک جهان خزایی:اجازه داشتم فقط در مکزیک کار کنم
هنروتجربه:آئین دیدار فیلم «من سیاه پوستم» با حضور ملک جهان خزاعی به عنوان یکی از عوامل حاضر در این فیلم برگزار شد و او به این نکته اشاره کرد که تنها هنگام کار در مکزیک توانسته است سرصحنه فیلم حاضر شود.
مراسم آئین دیدار فیلم «من سیاه پوستم» به کارگردانی رفیع پیتز و مدیریت هنری ملک جهانخراعی شامگاه شنبه ۱۷ آذر در موزه سینما برگزار شد. در ابتدای این مراسم طبق روال آئینهای دیدار، پوستر فیلم با حضور اهالی سینما همچون گلچهره سجادیه،حسین محجوب، امیر اثباتی، پیمان جعفری، سعید ابراهیمی فر،حمید کاویانی، محمد حمزهای و…امضا شد و پس از آن فیلم به نمایش درآمد.
پیش از نمایش فیلم قربان نجفی، بازیگر سینما و تلویزیون که اجرای این برنامه را برعهده داشت، با اشاره به اینکه در فیلمهای «فصل پنجم»و «صنم» با رفیع پیتز همکاری داشته است، به کارنامه این کارگردان و آثاری که ساخته، اشاره کرد و افزود:«تهیه کنندگان فیلم المانی و فرانسوی هستند و داستان آن در مورد سربازی است که برای گرفتن گرین کارت سرباز شده است.»
او با بیان اینکه نام عوامل فیلم سخت است اما باید از کریستوس کاراماتیس به عنوان فیلمبردار نام برد، عنوان کرد که عوامل فیلم در ایران نیستند و به همین دلیل نمیتواند از آنها برای حضور روی صحنه دعوت کند و در ادامه از ملک جهانخزاعی، مادر رفیع پیتز و مدیر هنری این فیلم خواست تا در مورد فیلم صحبت کند. خزاعی با بیان اینکه لازم نیست در موردفیلم توضیح زیادی دهد افزود:«من به عنوان مدیر هنری اجازه داشتم فقط در مکریک کار کنم چون فرانسه قراردادی با این کشور دارد اما کار در آمریکا را از طریق گوشی با یکی از دوستان رفیع که با من صحبت میکرد، انجام دادم.»
قبل از آغاز فیلم هم ویدئویی از رفیع پیتز پخش شد که در آن درباره انگیزههای ساخت این فیلم صحبت کرد:«همواره شیفته اتفاقها و داستانهایی بودم که درباره دیوار مکزیک و آمریکا رخ میداد. در حین نوشتن فیلمنامهای درباره این دیوار به اتفاق عجیبی برخوردم. جوانان مکزیکی که برای دریافت مجوز ورود به آمریکا و داشتن «کارت سبز» این کشور حاضر بودند طبق وعده آمریکا به ارتش آمریکا بپیوندند و در کشورهای دوردست بجنگند. هشت هزار جوان متقاضی پیوستن به ارتش آمریکا بودند و این آمار خیرهکننده بود. جوانانی که فکر میکردند با پیوستن به ارتش آمریکا میتوانند پس از مدتی با گرینکارت این کشور زندگی خوبی داشته باشند ولی در نهایت با وعده بیاساس دولت آمریکا مواجه میشدند.»
پیتز درباره کار در دو کشور آمریکا و مکزیک هم چنین گفت:«فیلمبرداری در کشور مکزیک به دلیل جذابیتهایی که خود فیلم برای تهیهکننده مکزیک داشت سخت نبود و سعی کردم به زوایه دید هریک از کاراکترها نسبت به این موضوع وفادار بمانم. اما در آمریکا موضوع فرق میکرد و فیلمبرداری سخت بود.»
کارگردان فیلم «من سیاه پوستم» در پایان با اشاره به این مطلب که ایرانی بودن او مشکلی برای کار در آمریکا ایجاد نکرده است، گفت:«واقعیت این است که در آمریکا اغلب مهاجر هستند و خب این اتفاق خوبی است که درباره من هم صدق میکرد. ضمن اینکه فیلم داستانی انسانی و قابل احترام دارد.»
در پایان این مراسم فیلم «من سیاه پوستم» برای حاضرین به نمایش در آمد.