
کارگردان «بودا در آفریقا» از نفوذ چین در قاره سیاه میگوید
هنر و تجربه: «بودا در آفریقا» مستند جدیدی است درباره رشد نوجوانی در یک یتیمخانه بودایی-چینی در کشور مالاوی که سالها زندگی او را دنبال میکند و آن را مورد مطالعه قرار میدهد.
اگر در جستوجوی شواهد طرحهای چین برای ساخت یک امپراتوری مدرن هستید باید نگاهی به قاره آفریقا بیندازید: قارهای پهناور که منابع طبیعیاش (و بیکفایتی دولتمردانش) به رشد اقتصادی چین کمک کرده است. با این وجود، واقعیت سرمایهگذاری چین و تأثیرش بر قاره سیاه بهمراتب پیچیدهتر است و این موضوعی است که در مستند «بودا در آفریقا» به کارگردانی نیکول شِیفر بهخوبی ثبت شده است.
این مستند که اولین نمایش جهانیاش را در جشنواره «هات داکس» پشت سر گذاشت، در واقع بهواسطه سفر یک نوجوان که بهشدت درگیر کلنجارهای درونی و انتخاب مسیر آینده است، تصویری پیچیده از آنچه را ترسیم میکند که به عنوان واپسین فصل از نبرد طولانیمدت آفریقا با استعمار توصیف میشود.
نیکول شیفر در گفتوگویی با «ورایتی» علاقهمندیاش به این سوژه را چنین توضیح میدهد: «روی مقالهای برای رویترز درباره یتیمهای مالاوی کار میکردم که همزمان شد با دومین بچهای که مدونا در سال ۲۰۰۹ به فرزندی پذیرفت. من بهواسطه تحقیقاتم واقعاً غافلگیر شدم که این همه یتیمخانه یا سازمانهای مختلف در این کشور فعال شدهاند و هر یک الگوی فرهنگی خاصی را ترویج میدهد.»
- ورایتی