
آنچه میخواهید درباره «مردی به نام اووه» بدانید
سومین فیلم پرتماشاگر تاریخ سینمای سوئد/ بازسازی نسخه آمریکایی با بازی تام هنکس
هنروتجربه – مریم شاهپوری: یکی از فیلمهای مهم سومین دوره از هفته فیلم اروپایی «مردی به نام اووه» است که در ادامه میتوانید بیشتر با آن آشنا شوید.
۱- درباره فیلم؛ از نامزدی اسکار تا جایزه بهترین کمدی اروپایی
«مردی به نام اووه» / A Man Called Ove یک کمدی درام سوئدی است به نویسندگی و کارگردانی هانس هولم. فیلم بر اساس کتابی به همین نام از فردریک بکمن سروشکل گرفته است که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. فیلم در پنجاهویکمین جوایز گولدباگه در سال ۲۰۱۶ (که بانیاش بنیاد فیلم سوئد است) به عنوان بهترین فیلم سوئدی ۲۰۱۵ انتخاب شد و از شش نامزدیاش دو جایزه را نصیب سازندگانش کرد.
«مردی به نام اووه» در هشتادونهمین جوایز آکادمی هم در دو رشته بهترین فیلم خارجیزبان و بهترین چهرهپردازی و آرایش مو نامزد دریافت جوایز اسکار شد. این فیلم که در گیشه به فروش کل ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار دست یافت، در جوایز فیلم اروپایی هم به عنوان بهترین کمدی اروپایی تحسین شد و با دست پر مراسم را ترک کرد. این فیلم تا پایان سال ۲۰۱۶، سومین فیلم پرتماشاگر تاریخ سینمای سوئد بود.
تام هنکس به عنوان تهیهکننده و بازیگر، در حال ساخت نسخه آمریکایی این فیلم است.
۲- درباره کارگردان؛ مردی به نام مانس هِرنگریئن
هانِس مارتین هولم متولد ۲۶ نوامبر ۱۹۶۲ در شهر لیدینیا، نویسنده و کارگردان سوئدی است که تا امروز تقریباً در تمام فیلمهایش با مانس هِرنگریئن بازیگر و کارگردان برجسته سوئدی همکاری کرده است. او فعالیتهایش به عنوان کارگردان را از سال ۱۹۸۷ و در تلویزیون آغاز کرد. نخستین فیلم سینمایی بلندش را هم به طور مشترک با هرنگریئن در سال ۱۹۹۵ کارگردانی کرد که کمدیای با نام «یک در میلیون» / En på miljonen است. هولم چند کمدی دیگر را هم با هرنگریئن به صورت مشترک ساخت. «مردی به نام اووه» تحسینشدهترین فیلم کارنامه اوست.
۳- نظر منتقدان غربی؛ از «گرن تورینو» تا «وینسنت مقدس»
در سایت جمعآوری آرای منتقدان «راتن تومیتوز» ۹۱ درصد از ۱۰۹ منتقدی که درباره فیلم نوشتهاند، آن را تأیید کردهاند و آرایشان امتیاز میانگین ۷۲ از ۱۰۰ را برای فیلم در پی داشته است. در سایت «متاکریتیک» هم امتیاز میانگین ۷۰ از ۱۰۰ بر اساس ۲۱ نقد برای فیلم به دست آمده است که گویای تحسین عمومی است.
نشریهها و سایتهای معتبری چون «واشینگتن پست»، «شیکاگو تریبیون» و «راجر ایبرت داتکام» نقدهای مثبتی بر فیلم نوشتهاند و منتقدانشان بر این باورند که با وجود عناصر و فرمولهای آشنا در ساختار فیلم و ادای دین به فیلمهایی چون «گرن تورینو» (کلینت ایستوود، ۲۰۰۸) و «وینسنت مقدس» (تئودور ملفی، ۲۰۱۴)، «مردی به نام اووه» اثری خوشساخت است که میتواند تماشاگرانش را تحت تأثیر قرار دهد و اشک را در چشمان آنها جمع کند.
- برگرفته از منابع مختلف