
آیین دیدار «بهارستان خانه ملت» در روز صدور فرمان مشروطیت برگزار شد
هنروتجربه:آیین دیدار مستند «بهارستان خانه ملت» با حضور عوامل فیلم و چهرههای فرهنگی همزمان با ۱۴ مرداد روز صدور فرمان مشروطیت در موزه سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پوستر «بهارستان خانه ملت» توسط عوامل فیلم و چهره های فرهنگی همچون صدیق تعریف، سودابه فضائلی (نویسنده و مترجم)، فرید فرخنده کیش، محسن استادعلی، هادی آفریده، مهدی اسدی و..امضا شد . پیش از نمایش فیلم هم شهنام صفاجو، مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که اجرای برنامه را برعهده داشت، از بابک بهداد، کارگردان این مستند خواست صحبت کند.
بهداد نیز ضمن تشکر از عوامل فیلم همچون سارا اقبال برای پژوهش، جواد وطنی برای تولید فیلم و سولماز افتخاری برای تدوین این اثر، افزود:«باید یک تشکر خیلی ویژه از یکی از دوستانم انجام دهم که بدون هیچ چشمداشت مالی به من در این فیلم کمک کرد و آن را برایمان خواند. از شهرام درخشان عزیز برای این کار خیلی تشکر میکنم».
او خطاب به حضار گفت:«فیلم من را به دلیل اینکه در چند جشنواره نمایش داده شده است، بسیاری دیدهاند اما خوشحالم که شما برای دیدن این فیلم آمدهاید».
«بهارستان خانه ملت» که در جشنواره سینما حقیقت برنده تندیس هنروتجربه شد، به تاریخ جغرافیای سیاسی منطقه بهارستان که شامل باغ بهارستان و باغ نگارستان و باغ نظمیه و عمارت مسعودیه و مسجد و ساختمان سپهسالار و ساختمان ملیجک و بخش اصلی وقایع میدان بهارستان میپردازد. چگونگی شکلگیری انقلاب مشروطه و تاسیس مجلس و اختصاص و خرید ساختمان سپهسالار برای ساختمان مجلس ملی ایران،تاریخ مختصر مجلس اول تا مجلس پنجم و به توپ بستن مجلس و فتح میدان و مجلس به دست مجاهدین و ترور اتابک وزیر در میدان بهارستان از وقایع مهم دوره مشروطه است .با آغازجنگ جهانی اول مجلس چندین سال تعطیل میشود و میدان و محوطه اطراف آن توسعه پیدا میکند.کودتای سید ضیا و روی کار آمدن رضا خان و اتفاقات درمجلس و تعییر قانون اساسی و انقراص سلسه قاجار و سوگند و پادشاهی رضاخان در این دوره از اتفاقات مهم مجلس است.با ورود متفقین و اشغال ایران رضاخان از پادشاهی خلع و پسرش محمدرضا جانشین او میشود.کودتای بیست و هشت مرداد و نهصت ملی شدن نفت و ترور دو وزیر دیگر در میدان بهارستان صورت میگیرد .بلوای نان و اعتراضات بسیاری در میدان بهارستان شکل میگیرد و…
بابک بهداد در گفتوگویی با سایت هنروتجربه درباره منابع آرشیوی این فیلم توضیح داده بود:«۴۵۰ عکس را در این فیلم بازسازی و رنگآمیزی کردیم. بخشی از فیلمهای آرشیوی را از شبکههای انگلیس و ایتالیا تهیه کردیم و عکسها را از آرشیو فیلمخانه، مرکز اسناد، کاخ گلستان و حتی بخش خصوصی به دست آوردیم».
«بهارستان، خانه ملت» جوایزی چون سیمرغ بلورین بهترین مستند سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر،تندیس بهترین تحقیق و پژوهش بخش مستند جشنواره شهر را هم دریافت کردهاست.