
خداداد جلالی:موضوع «بچهای با جوراب قرمز» دغدغه بسیاری از فیلمسازان است
هنروتجربه:کارگردان «بچهای با جوراب قرمز» عنوان کرد که به دلیل اینکه در افغانستان نبودند و زمان کافی نداشتند، نمیتوانستند از حضور بازیگران حرفهای افغانستانی استفاده کنند.
خداداد جلالی، کارگردان، نویسنده و تهیهکننده درباره فیلم «بچهای با جوراب قرمز» که به تازگی اکران آن در گروه هنروتجربه آغاز شده،به خبرگزاری صبا گفت:«فیلم «بچهای با جوراب قرمز» تنها دغدغه من نیست بلکه دغدغه بیشتر فیلمسازان است. زیرا مهاجرت، ناامنی در خاورمیانه، جنگ و سختیهای آن برای هر فیلمسازی دغدغه است و باید به آن توجه شود زیرا وظیفه انسانی هر کارگردانی این است که حتی بخش کوچکی از وقایع و مشکلات را نشان دهد».
کارگردان فیلم «سوگ سایهها» با اشاره به اینکه فیلم «بچهای با جوراب قرمز» آوارگی و مشکلات جنگ را نشان میدهد، افزود:«بعد از اتفاقات افغانستان و مهاجرت مردم تصمیم گرفتم فیلمنامه «بچهای با جوراب قرمز» را بنویسم. فیلمنامه را سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ نوشتم و بلافاصله فیلمبرداری را شروع کردیم. بزرگترین مشکل ما این بود که در ابتدا تهیهکنندگی فیلم برعهده جمال ساداتیان بود و برای پروانه ساخت اقدام کرده بود که همزمان به دنبال پروانه ساخت یک فیلمنامه دیگر به نام «جامه دران» بود که در نهایت فقط برای فیلم «جامه دران» پروانه ساخت گرفت».
او درباره مسائل مربوط به ساخت این فیلم گفت:«در آن سال شورا شرایط عجیب و غریبی داشت و ما چون فکر میکردیم پروانه ساخت را میگیریم وارد پروسه تولید شدیم ولی در نهایت مجبور شدیم فیلمبرداری را بدون پروانه ساخت جلو ببریم. بعد از مدتی ما از طریق موسسه سینمایی «هزاره هنر هفتم» پروانه ویدیویی فیلم را گرفتیم و تصمیم داشتیم بعد از اینکه فیلم آماده شد از طریق شورا اقدام کنیم ولی متاسفانه در دورهای تصمیم گرفتند جلوی این موضوع را که فیلمهای ویدیویی تبدیل به سینمایی شود، بگیرند».
کارگردان فیلم «ماشین عروس» درباره حضور این فیلم در جشنوارهها عنوان کرد:«ما برای حضور در جشنوارههای مختلف اقدام کردیم و این فیلم جوایز بسیاری در زمینه بازیگری، کارگردانی، صدا، موسیقی و …. دریافت کرد. مسئله دیگر این بود که ما به صورت مستقل در جشنوارهها شرکت کردیم و با اینکه پخشکننده نداشتیم و شانس حضورمان کم میشد ولی خوشبختانه این فیلم به خیلی از جشنوارهها راه پیدا کرد».
کارگردان فیلم «شب بیستاره» درباره بازیگران فیلم «بچهای با جوراب قرمز» اظهار کرد:«بازیگرانی که در این فیلم حضور داشتند همه خوب بودند و کار خود را به درستی انجام دادند. فیلم «بچهای با جوراب قرمز» درباره زنی افغان است که به دلایلی مجبور به فرار میشود. خیلیها میگفتند چرا بازیگران افغانی انتخاب نکردی و دلیل این بود که ما در افغانستان نبودیم و چون زمان نداشتیم نمیتوانستیم از حضور بازیگران حرفهای افغان استفاده کنیم. افشین سنگ چاپ، امین زندگانی، سمانه نصری، پانته آ بهرام، امیریل ارجمند و دیگر بازیگران به خوبی و درست به ایفای نقش پرداختند و من به چیزی که مد نظرم بود، رسیدم».
این کارگردان سپس به اهمیت قصهپردازی در سینما پرداخت:«به نظرم وقتی فیلمنامه مینویسیم جدا از اینکه باید به درستی تخصصهای علوم انسانی را بشناسیم در نهایت باید بتوانیم به خوبی قصه بگوییم زیرا سینما یک داستان است. مهمترین چیزی که ما فراموش کردیم این است که هیچوقت هیچ سرزمینی به جلو نمیرود مگر اینکه زیر ساخت فرهنگی آن درست باشد. وظیفه هنرمند این است که از چالشها و مشکلات بگوید و در این راه خودش هم با مشکلاتی روبهرو میشود که باید بتواند با آنها مواجه شود».
به گفته جلالی هر فیلمی پیامهایی دارد که این پیامها ارزشهای فرهنگی است و نباید به سادگی از کنار آنها بگذریم.