
مدیر پردیس سینمایی سیتیسنتر اصفهان:
چشمپوشی دولت از مالیات و ارزشافزودهای کمک کننده است
هنروتجربه: محمد پناهینژاد، مدیر پردیس سینمایی سیتیسنتر اصفهان،با این استدلال که حتی اگر همین امروز اعلام کنند کرونا از بین رفته، باز هم بازگشت وضعیت سینماها به حالت عادی زمانبر است، پیشنهاداتی را برای حمایت از فعالان این بخش بیان کرد .
پناهینژاد در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا به مواردی مانند چشم پوشی از مالیات و اجازه افزایش کنسرتهای موسیقی در سالنهای سینما اشاره کرده است.
اوضاع سینماها چطور است؟
ویروس کرونا و تعطیلی سینماها باعث شد سینماداران که در تعطیلات نوروز، سه چهار برابر روزهای عادی فروش داشتند، سود خود را از دست بدهند و روزهایی که پیش رو دارند نیز روزهای خوبی نیست؛ چراکه اگر همین امروز اعلام کنند بساط کرونا برچیده شده، باز ماه رمضان را داریم که فروش سینماها در آن زیاد نیست و بعد هم محرم و صفر میآید که با افت شدید فروش مواجه میشویم؛ در نتیجه با بازگشایی سینماها از همین امروز نیز ما عملاً شش ماه را از دست دادهایم. ضمن اینکه قطعاً پس از رفع تعطیلی سینماها نیز تا مدتهای مدیدی گروه بسیار زیادی از مخاطبان، از ورود به مکانهای شلوغ پرهیز میکنند و با همۀ این اوصاف نباید خوشبینانه به وضعیت آیندۀ سینماها نگاه کرد.
فکر میکنید تعطیلی سینماها تا چه زمانی ادامه داشته باشد؟
ما از آینده کم میدانیم. مشخص نیست چه زمانی این ویروس کاملاً کنترل میشود، بهویژه که با بازگشایی اصناف و حضور بیشتر مردم در جامعه، ممکن است این تاریخ مکرر به تأخیر هم بیفتد. دوستان سینمایی ما تصور میکنند که نهایتاً تا عید فطر تعطیلی سالنها ادامه داشته باشد و در غیر این صورت، روی اواخر تابستان حساب کردهاند؛ هر چند با در نظر گرفتن این تاریخ نیز طلاییترین فرصتهای اکران از دسترفته است.
به حمایتهایی که در راه است خوشبینید؟
خیلی از گروههایی که در این حوزه مشغول به کار هستند رسانهای ندارند؛ در نتیجه کسی صدایشان را نمیشنود و حمایتی هم از آنها نمیشود. هفتۀ اخیر نامهای از سوی سازمان سینمایی برای سینماهای خصوصی ارسال شد با این مضمون که به ازای هر سالن، ۱۰ میلیون تومان وام با سود چهار درصد به سینماداران داده میشود. این اقدام نیز پیرو وعدهای بود که رئیس سازمان سینمایی به سینماداران داده بود تا آنان را نسبت به اخراج نکردن نیروهایشان تشویق کند.
پیشنهاد شما برای حمایت از فعالان حوزه سینما چیست؟
جشنواره فیلم کودک و نوجوان میتواند با ۱۰ فیلم خوبی که تولیدشده و در حالت عادی میتوانست در چرخۀ اکران عمومی قرار بگیرد قرارداد ببندد و بهجای پرداخت هزینۀ اسکان و پذیرایی از مهمانها، بودجهای را در اختیار سالنهای سینمایی حامی جشنواره بگذارد تا آنان بلیت رایگان برای ارگانهای برگزار کننده صادر کنند و در مدتی معین، همه اقشار بتوانند بهصورت رایگان تولیدات حوزه کودک را بر پرده سینما ببینند. در این صورت هم هدف جشنواره که بهرهمندی اکثریت از فیلمهای این ژانر است محقق میشود و هم بخشی از خسارتهایی که طی این مدت به سینماها واردشده تأمین میشود و آنها میتوانند با حفظ نیروهای خود به کارشان ادامه بدهند.
از طرفی تهیهکنندگان و کارگردانان و عواملی که زحمت تولید فیلم در حوزۀ کودک و نوجوان را کشیدهاند و به جشنواره، به چشم یک منبع حمایتی نگاه میکنند نیز با توجه به فروش بالایی که از این طریق برایشان ایجاد میشود به درآمد بالایی میرسند. در واقع دستاندرکاران جشنواره فیلم کودک و نوجوان با این اقدام به جا میتوانند خسارت بخش بزرگی از جامعه فرهنگی و سینمایی را جبران کنند. این حرکت را در تمام شهرهایی که هر سال میزبان جشنواره فیلم کودک بودند و اکنون سینماهای آنها نیز در وضعیت نابسامانی قرار دارد نیز میتوان انجام داد.
پردیس سینمایی سیتی سنتر سالن کنسرت و تئاتر هم دارد، نظر شما دربارۀ حمایت از اهالی این دو حوزه چیست؟
در این شرایط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند محدودیتهای پیشین خود را لغو کند تا در ماههای باقیمانده کمکی به فعالان حوزه موسیقی کرده باشد. برای نمونه در حال حاضر هر شرکتی در یک سال تنها شش بار میتواند کنسرت اجرا کند و هر گروه نیز نهایتاً دو بار و در این صورت تمام افرادی که معیشت آنها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اجرای کنسرت گرهخورده و در اصفهان حدود ۵۰۰ نفر هستند، دچار مشکل خواهند شد.
یکی از دیگر کارهایی که میشود برای حمایت از این حوزه انجام داد، لغو دریافت مالیات ۱۰ درصدی است که وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی با مصوبه مجلس آن را از شرکتهای برگزار کننده کنسرت میگیرد. چشمپوشی دولت از مالیات و ارزشافزودهای که از حوزۀ فرهنگ و هنر دریافت میکند، بهتر از در نظر گرفتن حمایتهای مالی مستقیم آن هم با مبالغی است که کفاف نیاز موجود را نمیدهد.