
اکران «بیصدا حلزون» با امکانات و سانسهایی ویژه برای ناشنوایان
هنروتجربه: بهرنگ دزفولیزاده که فیلم کوتاه «استون» را در هنر و تجربه اکران کرده است، در بخش نگاه نو سیوهشتمین جشنواره ملی فیلم فجر با «بیصدا حلزون» حضور داشت. این فیلم قرار است به صورت عمومی اکران شود و برای ناشنوایان نیز سالنها و سانسهایی را در نظر بگیرند.
فیلم «بیصدا حلزون» با بازی هانیه توسلی، محسن کیایی، مهران احمدی، علیرضا جلالی تبار، پدرام شریفی، بهنوش بختیاری در بخش بازار هفتاد و سومین دوره جشنواره کن حضور یافته تا شانس خود را در بازارهای بینالمللی بیازماید.
دزفولیزاده در گفتوگو با هنرآنلاین درباره حضور در بخش بازار جشنواره کن و ارزیابی خود از این حضور گفت: «درباره جشنوارههایی که در خارج از ایران برگزار میشوند پیشبینی ندارم، چون شناخت کافی نسبت به آنها ندارم و عمدتاً فیلم نمیسازم برای حضور در جشنوارهها. این شعار نیست و واقعیت است، این که دهکدهای و جهانی فیلم بسازی ایدهای است که همواره در ذهن دارم».
او ادامه داد: «به دنبال ایجاد شرایطی هستیم تا اتفاق متفاوتی را نسبت به فیلمهای دیگر به دلیل موضوع ایجاد کنیم چه داخلی و چه خارجی هم اکران هم عرضه در عرصه بینالمللی. شرکت پخشی که انتخاب کردیم از بین گزینههای مختلف موجود بر اساس افق دید و نگاهشان به آثار انتخاب شدند. البته شرکتهایی نیز بودند که انگیزه بیشتری داشتند، اما نوع توانایی و انگیزهای که شرکت «هنر بدون مرز» باعث شد ما وارد مذاکره شویم و این همکاری شکل بگیرد».
این کارگردان درباره تغییر نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فیلم فجر گفت: «ما بر اساس بازخوردهایی که از همکاران واقعی خودمان در مطبوعات دریافت کردیم، یکسری پلانهای «بیصدا حلزون» را حذف و برخی را اضافه کردیم».
دزفولیزاده در ادامه به اکران این فیلم در داخل کشور نیز اشاره کرد و افزود: «قطعاً امسال فیلم را اکران میکنیم، باید دید چه اتفاقی میافتد، اما تلاشمان را میکنیم. ما تبلیغات گستردهای را بعد از پایان فیلمبرداری شروع کردیم چرا که در این فیلم به ناشنوایان و اقشار مختلفی چون آتلیه داران پرداخته میشود و برای ایجاد فرهنگ حمایت از حیوانات فعالیتهایی انجام دادیم که همچنان نیز ادامه دارد. به دلیل نوع فضای داستانی و صداگذاری متفاوتی که این فیلم دارد و فرهنگسازی که قرار است ایجاد شود، ما اکران عمومی را مد نظر قرار دادیم چرا که میخواهیم برای ناشنوایان نیز اکران سراسری داشته باشیم و با توافق تهیهکننده، پخشکننده و سرمایهگذار سانسها و سالنهایی را برای ناشنوایان در نظر گرفتیم تا با شرایط استاندارد جهانی فیلم را برایشان به نمایش درآوریم. برای مخاطب عام نیز سعی کردیم شرایطی را ایجاد کنیم که متوجه دنیای ناشنوایان شده و با محدودیتهای آنها در قالب یک داستان جذاب آشنا شوند».