
همراه با هنروتجربه در ششمین سالگرد/ ۱۶
هادی امینی:هنروتجربه مخاطبان پیگیر و طرفداران سرسختی پیدا کرده است
هنروتجربه-سعید حضرتی:به گفته هادی امینی مدیر پردیس سینمایی ستاره باران تبریز فیلمهای نمایش داده شده در گروه سینمایی هنروتجربه فیلمهایی با ارزش و ماندگار و با وجوه هنری بالایی است و در صورت حمایت دولت و برنامهریزی، آیندهای بهتر از قبل در انتظار است.
هادی امینی مدیر پردیس سینمایی ستاره باران تبریز در گفتوگو با سایت هنروتجربه درباره میزان استقبال مخاطبان از فیلمها در این سینما عنوان کرد: «واقعیت این است قبل از شیوع ویروس کرونا و همهگیر شدن آن تماشاگران پیگیری داشتیم و مخاطبان فیلمهای هنروتجربه در حال افزایش بود. بعد از بستهشدن سینماها و تعطیلیهای مقطعی همه چیز تحت تاثیر قرار گرفت و مخاطبان بسیاری خانهنشین شدند و آن شاکله در حال حاضر از بین رفته است و در این روزها تعطیلی مجددی نیز اتفاق افتاده است. چشم امیدمان به آینده و اتفاقات مثبت در همه حوزهها است».
امینی ادامه داد: «در این سینما نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصلهگذاری حساس هستیم و به طور کامل رعایت میکنیم. در حال حاضر با توجه به شرایط ویژهای که در سینماها برقرار است و خیلی از تماشاگران واهمه دارند به سینما بیایند اما در عین حال میزان استقبال از فیلمهایی مانند «منگی»، «خط باریک قرمز» و «کیارستمی و عصای گمشده» مناسب است. هنروتجربه فیلمهایی در ژانرهای گوناگون اکران میکند و برای هر کدام از آنها مخاطبان خاص و پیگیر خودش وجود دارد. به طور مثال مستند «کیارستمی و عصای گمشده» که به تازگی اکران خود را آغاز کرده به این دلیل که مستندی آموزشی از یکی از بزرگان سینما محسوب میشود و نکات قابل توجهی از دیدگاههای عباس کیارستمی در آن مطرح میشود، مورد استقبال زیاد دانشجویان هنر و سینما قرار گرفته است».
امینی برگزاری هفتههای فیلم خارجی در گروه هنروتجربه را رویدادی زنده و موثر خواند و بیان کرد: «از سال ۱۳۹۷ هفتههای فیلم خارجی را برگزار میکنیم و استقبال زیادی از سوی مخاطبان میشد به طوری که در ابتدا سالنی کوچکی را برای این منظور در نظر گرفته بودیم و در ادامه سالنهای بزرگتری را به هفتههای فیلم خارجی اختصاص دادیم. سانسهای فوقالعاده میگذاشتیم تا جوابگوی علاقهمندان باشیم».
در حال حاضر با توجه به شرایط ویژهای که در سینماها برقرار است و خیلی از تماشاگران واهمه دارند به سینما بیایند اما در عین حال میزان استقبال از فیلمهایی مانند «منگی»، «خط باریک قرمز» و «کیارستمی و عصای گمشده» مناسب است
او ادامه داد: «قبل از شیوع گسترده کووید-۱۹ هر ماه و به طور منظم کارگردان و عوامل فیلمهای اکران شده به تبریز میآمدند و مخاطبان میتوانستند ارتباط بیواسطهای برقرار کنند و اتفاق بسیار خوبی بود. مخاطبان میتوانستند با کارگردان و عوامل فیلم رو در رو صحبت کند و اتفاق مهمتر این بود که این اتفاق مستمر بود و تماشاگران آماده بودند بعد از اکران فیلم در این نشستهای نقد و بررسی فیلمها شرکت کنند. امیدواریم دوباره این نشستها برگزار شود و با توجه به شرایط و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانیم این ارتباط را با مخاطبان برقرار کنیم».
مدیر پردیس سینمایی ستاره بارن تبریز در بخشی از این گفتوگو تشکیل موسسه سینمایی هنروتجربه را مهمترین اتفاق سینمای این سالها خواند و عنوان کرد: «در نگاه کلی عملکرد موسسه سینمایی هنروتجربه بسیار مثبت است و قبل از بهوجود آمدن این گروه جای خالی آن در سیستم اکران و در کل سینمای ایران خالی بود. قبل از تاسیس این گروه امکان نمایش بسیاری از فیلمهای هنری و ماندگار و تجربی و کوتاه و… در ایران میسر نبود و این فیلمها صرفا در جشنوارههای خارجی نمایش داده میشدند و گاهی اوقات مخاطبان پیگیر و دانشجویان، تا سالها هیچگونه دسترسی به این فیلمها نداشتند. هنروتجربه فرصت ارزشمندی را برای فیلمسازان مستقل و با سلیقههای خاص هنری و تجربی قرار داد و باعث رشد و شکوفایی و انگیزه در فیلمسازان جوان کشورمان شد. و نکته حائز اهمیت دیگر برگزاری نشستهای منظم و مستمری است که باعث میشود تماشاگر به راحتی با عوامل فیلم گفتوگو کند و سوالات خود را بپرسد. این نشستها قطعا هم به فیلمساز و هم به مخاطب و در آخر به بالارفتن سلیقه هنری و ایجاد گفتمان سازنده میان تماشاگر و فیلمساز کمک کرده است که امیدواریم شرایط برگزاری این نشستها به زودی فراهم شود. هنروتجربه طی این سالها گام به گام رشد کرده و در حال حاضر مخاطبان پیگیر و طرفداران سرسختی پیدا کرده است و به برند فرهنگی ماندگاری برای سینمای ایران تبدیل شده است. امیدوارم گروه هنروتجربه موفقتر و قویتر از قبل به حرکت خود ادامه بدهد».
او افزود: «نبودن هنروتجربه در تبریز نقصان محسوب میشد چرا که تبریز شهری بزرگ و قدیمی است و دانشکدههای هنر و تشکلهای هنری و فرهنگی متنوعی و در کنار آن مخاطبان بالقوه زیادی برای آثار فرهنگی دارد. یادم میآید اوائل اگر اشتباه نکنم دو فیلم «ماهی و گربه» و «پرویز» به صورت مقطعی در این شهر اکران شدند و آنقدر مخاطبان جدی و پیگیری پیدا کرده بود که برای دیدن فیلمهای دیگر نمایش داده در هنروتجربه به تهران میآمدند. واقعیت این است که وقتی مدیریت پردیس ستارهباران را در سال ۱۳۹۷ بر عهده گرفتم، هدف اصلیام نمایش فیلمهای هنروتجربه به صورت مستمر بود و این اتفاق هم افتاد و کم کم بر تعداد مخاطبان آن اضافه شد و منتظر فیلمهای جدید و برگزاری نشست و… بودند و هستند».
تماشاگران آماده بودند بعد از اکران فیلم در نشستهای نقد و بررسی فیلمها شرکت کنند. امیدواریم دوباره این نشستها برگزار شود و با توجه به شرایط و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانیم این ارتباط را با مخاطبان برقرار کنیم
امینی یکی از نکات مغفول سینمای ایران بهویژه در مقطع فعلی را تبلیغات سینمایی و اطلاعرسانی عنوان کرد و ادامه داد: «باید در نظر داشته باشید که ما بدون بستر تبلیغاتی مناسب و فقط با اتکا به اکران فیلمهای هنری و تبلیغات خود مردم که از فیلمها رضایت داشتند، توانستیم این تعداد مخاطب را جذب کنیم. متاسفانه در حال حاضر خیلی از مردم از باز یا بسته شدن سینماها اطلاعی ندارند و اطلاعرسانی در این زمینهها بسیار ضعیف است. فیلمهای نمایش داده شده در این گروه سینمایی به گواه مخاطبان و منتقدان سینمایی، فیلمهایی با ارزش و ماندگار و با وجوه هنری بالایی است و در صورت حمایت دولت و برنامهریزی، آیندهای بهتر از قبل در انتظار است».
او در پایان گفت: «بحث اکران آنلاین که به دلیل شرایط خاصی مطرح شد و ادامه پیدا کرد، خوب و مفید است و میتواند به اقتصاد سینما کمک کند، اما قطعا جای اکران و نمایش عمومی را در آینده نمیگیرد آن هم به این دلیل که سینما تجربهای جمعی است. نشستن در سالن تاریک سینما و تماشای فیلم با دیگران تجربهای منحصر بهفرد است و در حقیقت این تجربه اساس زیباییشناسی سینما است».