
برگزیدگان جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان معرفی شدند
هنروتجربه:برگزیدگان سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان طی مراسمی شامگاه دوم آبانماه معرفی شدند.این مراسم به دلیل ملاحظات بهداشتی با حداقل مدعوین برگزار و بهصورت زنده از بسترهای ارتباطی جشنواره در فضای مجازی و نیز شبکه رادیویی نمایش پخش شد.
علیرضا تابش، دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در این مراسم ضمن تشکر از همراهی همه همکاران درباره برپایی آنلاین این رویداد سینمایی عنوان کرد: برای رسیدن به این نقطه تردید و هراس و دو راهی فراوان داشتیم. مسیری را باید می پیمودیم که کسی آن را تجربه نکرده بود اما تجربه لذت بخش استفاده از نظرات کودکان و نوجوانان و مواجهه با مخاطبان از طریق سامانه های آنلاین، حس شیرین همراهی خانواده صنعت تصویر و برگزاری پر شور چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور، گویی چیزی به نام خستگی برای ما وجود ندارد.
تابش در بخش دیگری ازصحبت هایش به تجربه داوری سراسری کودکان و نوجوانان اشاره داشت: داوری سراسری کودکان و نوجوانان در این دوره باعث شگفتی و تصحیح نگاه بسیاری از ما اهالی صنعت تصویر شد و باید و ضروری است که ما به شما مخاطبان گوش فرادهیم و از شما بیاموزیم و درقدم های بعدی این مسیر را دنبال خواهیم کرد.
دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، گفت: هر قدم نخستی کم و کاستی هایی دارد و بسیاری از ظرایف و نکات فنی در باب برخط بود که تا قبل از این تمرین و دیکته، قابل تشخیص نبود. می شد با انفعال و تسلیم دربرابر کرونا، امسال جشنواره را تعطیل کنیم اما وظیفه ملی و اسلامی خود می دانستیم نه تنها نشان دهیم سینما زنده است بلکه در کنار قهرمانان سلامت نقشمان را در ایجاد نشاط انجام بدهیم.
پس ازصحبت های دبیر جشنواره برگزیدگان بخش بین الملل معرفی شدند.
در ادامه مراسم رائد فریدزاده، مدیر بخش بینالملل جشنواره نیز نکاتی را در ارتباط نحوه برگزاری متفاوت این دوره از جشنواره عنوان کرد:جشنواره امسال تجربه متفاوتی را به خصوص در بخش بینالملل پشت سر گذاشت. امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، جشنوارههای مختلف جهان یا لغو شدند و یا به صورت محدود در چند بخش به شکل مجازی برگزار شدند. امسال در ایران سعی کردیم چراغ جشنواره فیلم کودک و نوجوان را در بخش بینالملل هم زنده نگه داریم و رویدادهای مهمی همچون کارگاههای تخصصی و داوری فیلمهای کودک و نوجوان را به شکل مجازی پیش ببریم.
در بخش دیگری از مراسم اختتامیه پیام علیرضا نصر اصفهانی، رئیس شورای شهر اصفهان و قدرت الله نوروری، شهردار اصفهان پخش شد.
مراسم با صحبت های عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه یافت.او عنوان کرد: سینمای کودک و نوجوان ایران بخش مهمی از سینمای ایران را تشکیل می دهد. بعد از انقلاب اسلامی ایران، تولید حدود ۲۰۰ فیلم سینمای کودک و نوجوان نشان دهنده این است که این سینما بخش اساسی و مهمی از تاریخ سینمای ایران بوده و هست.
او با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۸ تعداد ۹ فیلم سینمای کودک و نوجوان در سینماهای کشور اکران شد، توضیح داد: بخش مهمی از کسانی که در سینمای ایران به عنوان برجستگان سینمای ایران شناخته می شوند، کسانی هستند که در حوزه سینمای کودک و نوجوان حضور داشته اند و ما نام و آوازه ملی و جهانی مهمی را از آن ها در خاطر داشته و داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران تاکید کرد: امسال سینمای کودک و نوجوان ما تحت فضای ویروس کرونا بود و با این فضا در تماس. مشاهده کردیم که موضوع کرونا در بخش کرونا روایت این جشنواره مورد توجه قرار گرفته و برگزاری این جشنواره می تواند مبدایی برای تحولات تازه باشد.
صالحی ادامه داد: شعار هر خانه یک سینما، هر کودک یک داور، با افزوده شدن مخاطب سینمای کودک و تبدیل شدن هر بیننده به یک داور، فرصتی بود که از طریق فضای جدید و با استفاده از امکانات ارتباطی به صورت فراملی به وجود آمد و فضای حضور جهانی سینمای کودک و نوجوان و امکان ورود بهتر آن در بازارهای جهانی به نظر می رسد که با این تجربه جدید میسرتر باشد.
او افزود: تهدید موجود، فضای فرصت سازی را برای سینمای ایران و هنر ایران پدید آورد و لازم است همین جا از همه کسانی که در به وجود آمدن این شرایط سهیم بودند و فرصتی را به وجود آوردند که سینمای ایران نگاهی به افق های تازه داشته باشد تشکر می کنم.
حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی کشور، دیگر سخنران این اختتامیه نیز عنوان کرد: درجۀ توسعه فرهنگی هر ملت، به میزان تولیدات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان آن کشور وابسته است و نشان می دهد که آن کشور چقدر به آینده و ساخت فرهنگی خود توجه دارد.
او در ادامه افزود: لازم می دانم از همکارانم در دبیرخانه جشنواره بابت پایمردهای و دقت نظری که داشتند تشکر کنم. آن ها به جای اینکه بگویند سینما تعطیل است، تلاش کردند چراغ سینما را روشن نگه دارند. بابت حجم بالای کمی و کیفی کارها در جشنواره سی و سوم نیز از سینماگران سپاسگزارم.
برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و وجوانان
بخش بین الملل:
جایزه سیفژ:فریتزی/ از آلمان
جایزه ویژه هیأت داوران:بچه گرگهای دره سیب/ فریدون نجفی
جایزه داوران کودک و نوجوان: فریتزی/ از آلمان
فیلم کوتاه پویانمایی: قدم یازدهم/مریم کشکولی
فیلم کوتاه داستانی: روزه تابستانی/ عبد نورزیان از هندوستان
بهترین دستاورد فنی یا هنری: لوپتو/محمد حسین صادقی
بهتری بازیگر فیلمهای بلند: روحالله زمانی /خورشید
بهترین فیلمنامه: آن سوی رودخانه ازهندوستان
بهترین کارگردان: مجید مجیدی /خورشید
بهترین فیلم: خورشید/مجید مجیدی
دوربین طلایی و جایزه یونیسف:بعد از اتفاق/ پوریا حیدری اوره
جایزه ویژه دبیر جشنواره
سلفی با رستم /حسین قناعت
مهران/رقیه توکلی
لوپتو/محمدحسین صادقی
بخش کرونا روایت
ملاقات آخر/ محمدمهدی فکریان
بخش وبسری
کووید ۱۹/ علی درخشی
بخش فیلمهای پویانمایی کوتاه
قدم یازدهم/ مریم کشکولینیا
بخش فیلمهای داستانی کوتاه
شوفر/ رضا نجاتی
سینمای ایران:
جایزه زاون:خورشید/مجید مجیدی
جایزه شهید بهنام محمدی:مهران/رقیه توکلی
فیلم بلند داستانی:پیله و پروانه/ محمد صالحینژاد
بهترین دستآوردهای فنی و هنریخورشید/ طراح صحنه: کیوان مقدم
بهترین بازیگر:بچه گرگهای دره سیب/ محمدرضا عالیور
بهترین فیلم نامه:بچه گرگهای دره سیب/ فریدون نجفی
بهترین کارگردان:خورشید/ مجید مجیدی
بهترین فیلم سینمایی:بچه گرگهای دره سیب/ به تهیه کنندگی مجید برزگر
جایزه ویژه هیأت داوران:پویا نمایی بعله/مهین جواهریان