
سید صادق موسوی مطرح کرد
کیفیت را فدای کمیت نکردیم/ اختصاص بودجه ۲٫۵ میلیاردی به جشنواره فیلم کوتاه تهران
هنروتجربه: نشست رسانه ای سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به صورت ویدیویی برگزار شد.
به گزارش سایت هنر و تجربه به نقل از ستاد خبری سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، نشست رسانهای سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در قالب ویدیویی از صحبتهای دبیر جشنواره در پاسخ به خبرنگاران برگزار شد.
سیدصادق موسوی در ابتدای این نشست ضمن آرزوی عافیت برای اهالی رسانه و ادای احترام به مدافعان و شهدای سلامت گفت:«سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران مقرر بود و هست که در آبان ماه طبق تقویم بینالمللی جشنوارهها برگزار شود اما به دلایل مختلف که مهمترین آن شرایطی است که کرونا تحمیل کرده است، از فردا (۷ آبان) فعالیتهای آنلاین خود را در قالب نشست های تخصصی «۳۷-۲۰» آغاز میکند».
وی ادامه داد: «در سالهای گذشته میزبان مدرسان ایرانی و خارجی بودیم و این جلسات در کاخ جشنواره با جمعیت حداکثر ۲۵۰ نفر از علاقهمندان برگزار میشد امسال استفاده از ظرفیت اینستاگرام این امکان را فراهم کرده تا بتوانیم محتوای آموزشی و فرهنگی خود را به صورت آنلاین و رایگان در این بستر منتشر کنیم. امیدوارم از ۷ تا ۱۷ آبان از این بخش به شکل قابل قبولی استقبال شود و مباحث علمی و آموزشی که در این ۱۰ روز و در قالب هر شب دو نشست عرضه خواهد شد مورد استفاده مخاطبان قرار بگیرد».
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در ادامه به ارائه اطلاعاتی درباره تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه این رویداد سینمایی، پرداخت و توضیح داد: «سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران فعالیت خود را از اسفند ۹۸ آغاز کرد و مجموعا چهار هزار و ۹۸۶ فیلم کوتاه خارجی به دبیرخانه ارسال که بیشترین فیلمها از کشورهای فرانسه (۶۰۴ اثر)، آمریکا (۲۷۸ اثر)، هند (۲۷۰ اثر)، اسپانیا (۲۵۷ اثر) و آلمان (۲۱۵ اثر) به دبیرخانه ارسال شده است که از این میان حدود یک درصد آثار انتخاب شدند، به این معنا که ۵۶ فیلم کوتاه خارجی به جشنواره امسال راه پیدا کرد. در بخش ملی هم نزدیک به هزار و ۷۰۰ فیلم کوتاه مستند، داستانی، تجربی و پویانمایی به دبیرخانه ارسال شد و این ایام به انتخاب آثار در بخش ملی و بینالملل گذشت که البته نتایج آن نیز منتشر شده است».
موسوی تاکید کرد:«ما توانستیم از تمام صاحبان آثار بخش بینالملل این اجازه را بگیریم تا فیلمهای خارجی راه یافته به جشنواره راه را به شکل آنلاین پخش کنیم، امیدوارم که امانتدار خوبی باشیم و این فیلمها در بستر اینترنت پخش و قاچاق نشود و همزمان با پخش فیلم های ایرانی، این آثار به شکل آنلاین به نمایش گذاشته شود و مخاطبان و علاقهمندان فیلم کوتاه بتوانند از آنها استفاده کنند».
پاسخگویی به سوالات اهالی رسانه
در ادامه این نشست، دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به سوالات اهالی رسانه پاسخ داد .موسوی درپاسخ به سوالی درمورد تعداد آثار مرتبط با کرونا در جشنواره توضیح داد:«عمده تولیدان فیلم کوتاه کشور را که ملاحظه میکنید در حالوهوای اجتماعی به سر میبرد و کرونا هم مانند هر پدیده اجتماعی بزرگ مانند جنگ، بیماری های واگیردار جهانی و… آثاری را بر تولیدات سینمایی دارد و من اثر کرونا در زندگی افراد را در برخی از فیلمها دیدم که تاثیرگذار هم هستند و میفهمیم که حالوهوای هنرمندان و فیلمسازان برخاسته از شرایط عمومی ایران و جهان است. البته تعداد فیلمهایی که با موضوع کرونا به جشنواره راه پیدا کردند، محدود است».
حفظ امنیت فیلمهای ایرانی بسیار برای ما مهم است
دبیر جشنواره درباره خطر قاچاق احتمالی فیلمهای نمایش آنلاین گفت: «به دلیل نگرانی از انتشار آثار و قاچاق شدن فیلمها بنا نداریم آثار را در بستر اینترنت یا پلتفرمهای داخلی پخش کنیم. حفظ امنیت فیلمهای ایرانی بسیار برای ما مهم است و با فعالان این حوزه صحبت کردیم و فهمیدیم که هیچ مکانیزمی برای حفظ امنیت وجود ندارد. به همین دلیل جشنواره را به تاخیر انداختیم و پخش فیلمهای ایرانی منوط به بازگشایی سینماست و هر زمان ستاد ملی کرونا اعلام کرد سالن های سینما باز هستند و مردم می توانند با ظرفیت ۵۰ درصد به سینماها مراجعه کنند».
موسوی با اشاره به افزایش هزینه های تولید فیلم گفت:« در حوزه تولید انجمن سینمای جوانان ایران از سال گذشته فعالیت خود را نامتمرکز کرده است و به واحدهای استانی بیشتر توجه می کند، ۸ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه تولید در نظر گرفته است و همچنان تولیدات هنرجویی، نیمهحرفهای و حرفهای را در سراسر کشور در قالب فعالیتهای دفاتر استانی تعقیب می کند. شرایط فیلم کوتاه هر سال بهتر از سال گذشته است، هر چند هزینه های تولید هم هر سال افزایش پیدا می کند».
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در پاسخ به پرسشی درباره قاچاق احتمالی فیلمها خارجی هم پاسخ داد : «آثار بخش ملی جشنواره امسال یا در سینما پخش خواهد شد یا پخشی نخواهد داشت و نهایتا داوری خواهد شد. اما در حوزه بینالملل از صاحبان آثار اجازه گرفتیم تا در شبکههای ملی خود آثار را پخش کنیم. همانطور که میدانید امکان استفاده از پلتفرمهای داخلی از خارج از کشور وجود ندارد و این اتفاق باعث میشود آثار بخش بینالملل سرقت نشود. مگر اینکه کسی شیطنت کند، فیلم را از بسترهای ایرانی بردارد و در اینترنت جهانی منتشر کند، امیدوارم این اتفاق رخ ندهد و اعتماد فیلمسازان خارجی به ما خدشهدار نشود».
بودجه دو میلیارد و نیمی جشنواره فیلم کوتاه
سیدصادق موسوی در پاسخ به سوالی درباره بودجه امسال جشنواره و حمایت از فیلمسازان عنوان کرد: «در تفاهمنامه بین سازمان سینمایی و انجمن سینمای جوانان ایران، دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودجه مصوب شده است. اینکه تا چه اندازه از این اعتبار صرف خواهد شد، منوط به برگزاری جشنواره خواهد بود. به محض برگزاری جشنواره اسناد آن و همچنین اگر حمایتی از اسپانسرها جذب کنیم مانند هر سال در قالب شفاف سازی فعالیت ها منتشر خواهد شد».
وی افزود: در خصوص حمایت از اثر برگزیده برای تولید فیلم بعدی، این مساله همواره محل مناقشه بوده است، در بسیاری از جشنوارهها این جایزه را برای حمایت از تولید فیلم بعدی اعلام میکردیم، اما در تولید فیلم بعدی، فیلمنامه و… صاحب اثر با شورای تولید گاهی به نتیجه نمیرسد. لذا به نظرم این وعده واقعبینانه نبوده و خیلی محقق نمیشده است. به نظرم باید این دو امر را مستقل از یکدیگر دید و حمایت از فیلمساز برای تولید اثر بعدی نمیتواند جایزهای برای فعالیت امروز او باشد».
موسوی در مورد تاثیر کرونا برمحتوای فیلمها و توجه بیشتر به کمیت تا کیفیت در جشنواره تصریح کرد: «ما کیفیت را فدای کمیت نکردیم. ضمن اینکه کرونا بر کمیت آثار تاثیری نداشته است و نزدیک به هزار و ۷۰۰ فیلم ایرانی در بخشهای مختلف تولید شده است. حقیقتا فیلم کوتاه همواره همینطور بوده است و به سرعت به اتفاقاتی که در جامعه دیده میشود، واکنش نشان می دهد و کرونا هم که فکر میکنم یکی از غریبترین اتفاقات جهان است و هنرمندان و فیلمسازان هم به آن واکنش نشان دادند».
قبول کنید رقابت تنگاتنگ است
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران درباره امیدبخشی یا سیاهنمایی آثار جشنواره بیان کرد: «ما در اولویتهای تولیدی خود به همه شوراهای پیچینگ در سراسر کشور ابلاغیه فرستادیم که آثار تولیدی باید در قالب اولویتهای مفهومی مصوب ما باشد و آن هم چیزی نیست جز آثاری که بتواند به افزایش همبستگی اجتماعی، امید به آینده ایران عزیز، افزایش اعتماد و مشارکت، آثاری که مبارزه با فساد و تبعیض را تبلیغ میکنند، آثاری که به نهاد خانواده توجه میکنند، آثاری که مروج سبک زندگی ایرانی اسلامی هستند و…»
سیدصادق موسوی در نشست رسانهای سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ضمن قدردانی از همراهی همیشگی اهالی رسانهها که فیلم کوتاه، جشنواره و انجمن سینمای جوانان را همراهی کردند، گفت: «وقتی نتایج فیلمهای راهیافته به جشنواره منتشر شد، با تاخیر هم بود و علت تاخیر هم طولانی بودن فرآینده انتخاب و ارسال ۱۷۰۰ فیلم به جشنواره بود، برخی از فیلمها باید از شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی موفق به اخذ پروانه نمایش میشدند و به این دلیل فرآیند انتخاب و اعلام زمان برد».
وی افزود: وقتی کامنتها را خواندم مقداری متاثر شدم، از این حیث که سوتفاهمهایی ایجاد شده است و برخی از فیلمسازان حاضر در شهرستانها کامنت میگذاشتند که جشنواره برای کارگردانان تهرانی است، چون اثر تولیدشده از تهران به جشنواره راه پیدا کرده است و چون داوران تهرانی هستند ،…. و از این دست سوتفاهمهایی که معمولا وجود دارد.میفهمم دوستان جوان من، هنرمندان فیلمساز خوب کشورم با چه سختیهایی کار می کنند و منابع مالی خود را تامین میکنند و با چه رویاها و آرزوهایی پا در مسیر ساخت فیلم کوتاه گذاشتند اما قبول کنید از یک رقابت تنگاتنگ که نزدیک به ۱۷۰۰ فیلم ایرانی برای آن ثبت نام کردند و حداکثر ۱۰ درصد آثار به جشنواره راه پیدا میکنند ما باید منتظر این گلهها و نارضایتیها باشیم. بیش از ۹۰ درصد متقاضیان به جشنواره راه پیدا نمیکنند، اما انصاف نیست به این دلیل بخواهیم جشنواره را متهم به توجه ویژه به تهرانیها و تولیدات انجمن سینمای جوانان ایران کنیم ».
سیوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی از چهارشنبه ۷ آبان آغاز به کار میکند.