
هنروتجربه-سعید حضرتی: معصومه نورمحمدی که پیش از این دو مستند «مسافر فوکوشیما» و«سوزنگرد» به کارگردانی او در گروه هنروتجربه اکران و با استقبال تماشاگران روبهروشد، معتقد است هفته فیلم اروپایی همچون کلاس درس فیلمسازی است و این روزها که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری فیزیکی این رویداد وجود ندارد و برای اولین بار به شکل آنلاین و زنده برنامهها دنبال میشود، بازهم اثرگذاری خود را خواهد داشت.
به گزارش سایت هنروتجربه، معصومه نورمحمدی درباره چهارمین هفته فیلم اروپایی که به صورت آنلاین برگزار میشود، گفت :«پیش از این هم گروه هنروتجربه هفتههای فیلم مختلفی از جمله لهستان، ایتالیا و غیره را به صورت فیزیکی و نمایش و اکران عمومی و برگزاری کارگاههای فیلم تجربه کرده بود و بسیار هم خوب بود و مخاطبان پیگیر خودش را هم داشت. این روزها که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری فیزیکی این رویداد وجود ندارد و برای اولین بار به شکل آنلاین و زنده برگزار میشود، بازهم اثرگذاری خود را خواهد داشت. به طور کلی از نظر من برگزاری اتفاقهای هنری همانند هفته فیلم اروپایی میتواند خیلی خوب و موثر باشد».
این مستندساز در ادامه افزود: «امروزه فیلمهای روز دنیا به راحتی در دسترس علاقهمندان است و اگر کسی مشتاق یادگیری و دیدن فیلمهای خوب باشد میتواند دست به انتخاب بزند و به مقصد اصلی خود برسد و بهروزترین فیلمهای دنیا را تماشا کند. شیوع ویروس منحوس کرونا و خانهنشینی و زمان بیشتر مخاطبین هم این میل و رغبت را فزونی داده است. اما برگزاری برنامههایی چون هفته فیلم اروپایی از این جهت مهم و قابل توجه است که کسانی که مشتاق دیدن آثار تولید شده برجسته کشورهای مختلفی هستند در کنار دیدن فیلم، با تماشای نشستهای کارگردانان و صحبتهای آنها استفاده بیشتری میبرند».
این روزها که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری فیزیکی این رویداد وجود ندارد و برای اولین بار به شکل آنلاین و زنده برگزار میشود، بازهم اثرگذاری خود را خواهد داشت. به طور کلی از نظر من برگزاری اتفاقهای هنری همانند هفته فیلم اروپایی میتواند خیلی خوب و موثر باشد
کارگردان «سوزنگرد» با اشاره به اینکه نشستهای تخصصی هفته فیلم اروپا مکمل نمایش آنلاین آثار سینمایی است، عنوان کرد: « کسانی که کار هنری انجام میدهند اعم از فیلمساز، مجسمهساز، عکاس و… و همچنین کسانی که علاقه دارند در هر رشته هنری فعالیت کنند، از دیدن و دیدن و دیدن میتوانند الهام بگیرد و فکر و چشم و گوش خود را تقویت کنند. با دیدن آثار مختلف از فیلمسازان مطرح کشورهای دیگر میتوان بسیاری نکات را یاد گرفت. از نگاه من برنامههایی از قبیل هفته فیلم اروپا همچون کلاس درس فیلمسازی است. خود من وقتی آثار فیلمسازانی از اروپا و با نگاههای متفاوت و با فرهنگهای مختلف را میبینیم و پای صحبت آنها مینشینیم،همچون خواندن کتاب ، خیلی چیزها یاد میگیرم».
نورمحمدی بیان کرد: «دقیقا نمیتوانم بگویم تا چه حد از چهارمین دوره هفته فیلم اروپا استقبال میشود ولی آنچه که مهم است برگزاری و ادامهدار بودن این گونه رویدادهای هنری است که لازم است انجام بشود و برگزار کنندگان آن در هر شرایطی نباید دلسرد شوند تا مخاطبین گستردهتری کمکم به دیدن این گونه برنامهها عادت کنند و یاد بگیرند و مشتاق بشوند در این رویدادها شرکت کنند».
کارگردان مستند «مسافر فوکوشیما» در انتها در مورد تولید فیلم مشترک که یکی از مباحث مهم هفتههای فیلم گروه هنروتجربه است، بیان کرد: «برای کسی که فیلمساز است اولین نکتهای که درباره تولید فیلم به ذهنش خطور میکند، مسئله سرمایهگذار است. در دنیا میبینیم فیلمهایی در حوزه مستند و داستانی ساخته میشود که مثلا چهار کشور در تولید آن تاثیر داشتند و فیلمی را تولید کردهاند و این نکته برای فیلمسازان اهمیت زیادی دارد. در وهله اول، تولید فیلم مشترک میتواند منجر به رشد اقتصاد سینما شود. به غیر از مسئله مالی و سرمایه لازم برای تولید فیلم، تولید مشترک میتواند باعث تبادل فرهنگی میشود و فرصتی برای انتقال ارزشهای فرهنگی فراهم کند. تولید فیلم مشترک از زاویه فرهنگی هم میتواند بسیار مثمرثمر باشد و امکانات سینمایی را از هر دو جهت گسترش دهد و این برنامهها در جهت تسهیل آن مفید هستند».